On kaks ruuterit linksys WRT54G seeriast ja üks neist on tehtud kliendiks ja teine jagajaks ehk ap'ks Kui teha tracert neti.ee näit. või cmd-ipconfig/all siis näitab vaid klient- ruuteri aadressi aga kust leida ap-ruuteri aadressi?Seda ei näe millegipärast ja seetõttu ruuteri menüüsse ei pääse
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
ruuteri aadressi otsimine
Collapse
X
-
Vs: ruuteri aadressi otsimine
Võimalik, et AP on seadistatud Gateway'na, siis ei näegi. Seda trikki kasutatakse "häkkerite" vastu, et ei saaks muuta lihtsamal moel AP seadeid. Kusjuures enamjaolt pannakse 192.168.2.X, 10.0.0.X , 192.168.1.50 Veel, mõned ruuterid seadistavad ise ennast automaatselt gateway'ks (osad Buffalo, Dlink omad) Kui sa seadmetele füüsiliselt ligi ei pääse (AP), siis on suht pikaajaline protsess. Ehk on programm Wireshark abiks. Kui pääsed AP ligi, siis võtad sissetuleva interneti kaabli välja ja ühendad arvutiga, saad AP IP. ......
Comment
-
Kui tegemist Linksys ruutiva APga siis ta oma enda IPd peita ei oska. Saab kätte kui ühendatud arvutist skanneerida IPvahemikku milles aadress väljastatud ruuteri poolt. Kui on kindel et skanneerimise hetkel teisi arvuteid võrgus pole siis leitud teine IP on võrgus asuva ruuteri oma, käesoleval juhul siis Linksysi oma.
Kui Linksys töötab tegelikult AP Bridge ühenduses siis tema enda IP võib tõesti olla miski muu sisevõrgu oma. See aga on vist sellel juhul kahtlane.
Angry IPscanner oli vist Win all hea lahendus skannimiseks.Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
Konfutsius
Comment
-
jah ja kes arvab ,et ma pole seda teinud aga näitab sel juhul klientruuteri aadressi ja ap oma mitte aga tegin restardi ja siis annab kohe aadressi ap'le 192.168.1.1 ja kliendi oma on 192.168.2.1 aga menüüs käin ära ja teen ,mida vaja(keelates dhcp ka ära) seal siis kliendi tahaühendudes jälle kaob ap aadress ära ,samas kui ap ise töötab suurepäraselt. Nii,et kui mul ap menüüsse vaja on saada,tuleb lihtsalt klient lahti ühendada ja ap'le restart ja siis saab menüüsse.Vähemalt saan ma oma asjad ära ajada.
Comment
-
Kui kasutad XP, saad lisada teise, kolmanda ... IP aadressi, siis ei pea juhtmeid küljest kiskuma.
Maunaalselt paned xp IP paika üks 192.168.1.100 ja teine 192.168.2.100 ning saad mõlemasse ruuterisse sisse. 100 asemel võib miski muu arv ka olla.viimati muutis kasutaja yllsel; 10 April 2009, 23:37.
Comment
-
Kas võiks tuua aadressid ühte vahemikku? Miks nad erinevates vahemikes peavad olema? Muidugi ajudesporti ei saa keelata kuid mõtet ei näe. Näiteks 192.168.1.2 ja 192.168.1.3, selle arvestusega et 1.1 jääks vabaks, mõne seadme defaultimise korral on siis 1.1 konfliktidest vaba.Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
Konfutsius
Comment
-
yllsel ei saa vaata, saad kui muudad default subnetmaks ära- default aga 255.255.255.0. Seega kui config oma purgi teise adre ruumi sa sellele enam ligi ei saa. Ainuke kui vahel on mõni purk. Ma kurra configisn DHCP ipd andma teises alas ja peale seda oli mõtlemist miks keegi ei vasta enam. Siis taipasin et subnet mask.Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.
Comment
-
Saab, kui maski ka lisad, see võimalus on ka. Kuigi ise olen saanud hakkama MASK 'i muutmata st. on 255.255.255.0. Vahel on firewall ja DNS, mis trikke teeb. Aga vaidlema ma ei hakka, ruutereid ja nende tarkvarasi on erinevaid. Ise olen kasutanud WRT54G/GS, Buffalo, Tp-Link, Dlink, Homeline tooteid, pole juhust veel olnud, et ei saa sisse. On olnud, et kliendi masinaga ei saa. Mikrotik'iga pole veel proovinud, et erinevad IP. Lambist katsetada ka ei saa, siis on "natuke" vihaseid inimesi (kelle elu ongi ainult arvutis) kohe turjal.
Kui ruuter on ühendatud läbi WAN pordi ning puudub Remote seadistus, ei saa WAN poolt sisse aga LAN poole pealt saab ikka.
Sellise kett ühenduste puhul kasutan ainult LAN porti. (ruuter(LAN)->(LAN)ruuter(Wifi)->(Wifi)klient/ruuter(LAN)->(LAN)kliendid)
Kui on vahel Domain(purk), mis õigusi ja IP jagab , siis paras ajudemäng. (ühte võrku saad ja teise ei saa ning vastupidi)
Edit:
Kui DHCP ip teises alas annab, siis ei saa jah. Manuaalselt pead arvutis paika panema.viimati muutis kasutaja yllsel; 16 April 2009, 23:12.
Comment
-
Mikrotik on veelgi lihtsam - tal on utiliit nimega Winbox, mille abil saad minna MT seadmele ligi MAC põhiselt, mitte IP põhiselt. IP võib seega olla suvaline, tähtis on vaid et võrgu layer oleks läbipaistev. Arvuti vajab vaid kaablit külge, ei muud.Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
Konfutsius
Comment
-
Esmalt postitatud OSX pooltMikrotik on veelgi lihtsam - tal on utiliit nimega Winbox, mille abil saad minna MT seadmele ligi MAC põhiselt, mitte IP põhiselt. IP võib seega olla suvaline, tähtis on vaid et võrgu layer oleks läbipaistev. Arvuti vajab vaid kaablit külge, ei muud.
Esialgsest probleemist ma ei saand aru, kuidas WRT54G on kliendiks tehtud, ta ju defaultsoftiga ei toeta seda. Kui nüüd dd-wrt on peale aetud, siis apõks lülitades läheb minu mälu mööda terve seade kohe bridgeks. Ja juba kõlanud küsimus, kas seadmetel on ikka erinevad IP'd LAN seadistuse all? Mitte sassi ajada ip vahemikuga.
peaks olema a'la et esimene seade on 192.168.1.254 ja teine ehk klient on 192.168.1. näiteks 253-
Comment
Comment