Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Protsessori vahetamine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Protsessori vahetamine

Tervist!
    Mul selline lugu, et tahaks celeron 1,8 GHZ saada pentium 4. Kas see on võimalik? Kas asi käib nii lihtsalt, et vahetad protsessori ära ja... Või on see üldse võimatu?
    Kui keegi oskab aidata, siis andke teada.

hehe päris nii asi kah ei käi
    sest neil erinev arv jalgasi või nõelasi või mida iganes ja emaplaat ei toetaks nähtavasti niguinii nii et igaljuhul pead uue emaplaadi kah ostma ja siis sinna panema oma p4 prose

Comment

uus emaplaat mis toetab pentium 4 prosset.
      ntx: sul on pentium 3 siis saad ainult kõige suurema taktisagedusega pentium3 prosse sinna panna.
      sama ka 2 puhul ja ka 1.
      kuigi on yks wõimalus: overcloking
      nii saad taktisagedust tõsta,aga korralik radikas peab prossel olema
      mul on pentuim 2 täiesti ära tuunitud ;D
      (kuigi ramme on veel juurde vaja)
      miskit ei tohi valesti kirjutada

Comment

uus emaplaat mis toetab pentium 4 prosset.
        ntx: sul on pentium 3 siis saad ainult kõige suurema taktisagedusega pentium3 prosse sinna panna.
        sama ka 2 puhul ja ka 1.
        kuigi on yks wõimalus: overcloking
        nii saad taktisagedust tõsta,aga korralik radikas peab prossel olema
        mul on pentuim 2 täiesti ära tuunitud ;D
        (kuigi ramme on veel juurde vaja)
        taktisageduse alla mõtlesin ghz
        miskit ei tohi valesti kirjutada

Comment

hmm???
          pole asja vastu ammu huvitundnud küll aga nüd sai natsa uuritud et uutel celeron prosedel on sama socket 478 see näitab pinide arvu
          nii et pesa poolest peaks sobima, aga uuri kindlasti oma emaplaadi manuali või siis ütle emaplaadi mudel selle väikse pisi tea võin ära teha ja uurida kas sobib kindlalt või mitte
          nii et unusta see eelnev tekst ära :-X

Comment

:-/
            Ei hakka uut teemat tegema.
            Aga tahaks teada kuidas Pentium 2-te tuunida?

Comment

oleneb emaplaadist ja biosist
              aga jah põhimõtteliselt tõstes taktisagdust aga point on selles et siis vaja ka paremat jahutust muretseda

Comment

:-/
                Ei hakka uut teemat tegema.
                Aga tahaks teada kuidas Pentium 2-te tuunida?
                njah tõstad vb BOISist fsb, kordajat(kui saab ) ja kui kõvem vend oled siis ka volte . Endal käib praegu masin 2,2 Ghz peal ennem oli mingi 1,833. Mul saast emme, ei lase midagi teha, töstsin lihtsalt fsb-d ja mingi veide alla poole giga tuli juurde

aga selle OC-ga on seotud omad riskid, nt temp ja mud kah

Comment

ok. Arvatavasti on lihtsam bios-st võimsust tõsta. muidugi keegi võiks mulle täpselt kirjutada, et mida ja kust vahetada. Aga,et mis juhtub, kui prose liiga kuumaks läheb? Kas arvtui lihtsalt lükkab ennast välja ja jahtub maha või läheb asi lõplikult läbi?

Comment

njah tõstad vb BOISist fsb, kordajat(kui saab ) ja kui kõvem vend oled siis ka volte . Endal käib praegu masin 2,2 Ghz peal ennem oli mingi 1,833. Mul saast emme, ei lase midagi teha, töstsin lihtsalt fsb-d ja mingi veide alla poole giga tuli juurde

aga selle OC-ga on seotud omad riskid, nt temp ja mud kah
                    nu ma kahtlen sygavalt et asi kiirus kohe 400MHz kohe tõusis ja pealegi sellisel juhul olex juba vaja lisajahutust...
                    F&F

Comment

400Mhz taksagedust tõsta pole midagi kui prose asjalik on.
                      AMD XP 1700+ prose mille taksagedus on 14xxMhz ja stepinguks soovitatavalt Jiuhb saab suure tõenäosusega klokkida 2,2GHz'ni.

Uus klokkimise ime on 1400Mhz Applebred tuumaga Duroni prosed. Hind kõigest 600 ja lisaks sellele, et enamused tast kuskil 2,1GHz vähemalt välja on pigistanud saab prosel 50% tõenäosusega ka disabled cache enableda.

AMD prosede suureks plussiks ongi see, et neil saab kordaja avada. Inteli prosedel saab ainult FSB tõsta.

Comment

Põhimõtteliselt kui prosed on ühenduse suhtes samasugused siis peaxs kõik sobima lihtsalt pärast tuleb Biosist lihtsalt taktsagedust tõsta taktisageduse tõstmise käigus ei pruugi arvuti pärast käimagi minna selle vältimiseks on soovitav ikkagi enne user manuali lugeda vältimaks ebameeldivaid olukordi
                        Alati põleb midagi.(SUURE LEEGIGA)

Comment

kui juhtud endal BIOS´i tuksi keerama ja arvuti ei kavatse enam tääle hakkata siis aitab ka varjant et võtad emaplaadilt aku ära pooleks tunniks. Aku näeb välja nagu hõbedane münt. Enamiks emaplaatidel on olemas ka jumper, mis BIOS`i paneb default seisu. Kus ta täpselt asub ja kuhu teda korraks tõstma peaks, seda ma ei mäleta täpselt. Jumperi tõstmisega Bios on defauldis koheselt...aga akuga jamamine võtab aega

Comment

Vs: Protsessori vahetamine

Kuidas uuematel arvutitel protsessori vahetus käib?
                            Kas piisab kui uurida sobivust ja siis lihtsalt ära vahetada.
                            Vanasti oli ju nii, et emaplaadil oli hunnik jumpereid mida tõstes sai õiged kordajad jne. enne paika pandud.
                            Kas Pentium IV ajastu emaplaadid on juba nn automaatse tundmisega.
                            et vahetad protsessori ja ajab ise kordajad paika.
                            Mu vanaisa oli küll väga kõva mees aga võitluses elektriga jäi siiski teiseks

Comment

Vs: Protsessori vahetamine

uuemad plaadid paeks ise kõik paika panema, või siis miinimumil käima laskma ja seadeid vajama. mingit jumperitega jampsi pole enam ammu. prose vahetusega on veel see kala et peab kontrollima ka jahutuse suutlikkust, uuem prose eraldab töenäoliselt rohkem sooja ja vajab ka rohkem jahutuspinda ja võimsamat ventikat. igal juhul vaheta ära termopasta kui jahuti ära võtad.

Comment

Working...
                              X