Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Läpaka wifi kaardile antenn.

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Läpaka wifi kaardile antenn.

Hommik,Kiskusin läpakal kaane maha kuna tahaks välise wifi antenni külge pista.Nagunii seisab suvi otsa ja enamgi veel toas laua peal,seega võiks neti võimalus ka olemas olla.Sees aga kaks ühendust antennil,Pilt ka.Vasakul üendusel kirjas MAIN,parempoolsel AUX.Et kas oleks võimalik sinna ühte neist välisantenn surada ning signaali püüda? Mispärast üldse kaks pesa seal on,keegi võiks väheke harida. Ja kui ongi võimalik ühega neist välisantenni mängida,siis ehk on kellegil mõnest läpaka lammutusest sellist pisikest pistikut üle,ei taha päris kolviga ka kallale minna ning jootma kukkuda. Juhet läbi lõigata ka ei soovi. Olen kuulnud,et mõningatel läpadel on välise wifi antenni pesa küljes,idee poolest ehk on kohe sobiv üleminek ka olemas,et pistad sinna Pesasse/pesadesse kabla ja teises otsas siis välise antenni ühendus.Edasi lükkaks kuskilt ava vahelt välja tilbendama selle ning lahendus olemas.Mida arvate?
    otsija

Vs: Läpaka wifi kaardile antenn.

midagi siit?

http://www.elfaelektroonika.ee/cgi-b...-08#!46-146-16

Comment

Ma ei tea,kas need on seal õiged või mitte. Kui keegi teab,kuskohast Eesti kauplustest kuni mingi 400 eegu eest midagi sellist leiaks,siis ma vist jätaks selle juhtmetega jamamise vahele. Või kui kellegil on üle Tartu kandis mõni säärane välisantenni toega. Krt kisub nüüd vägisi ärifoorumi teemaks,aga kui nii läheb,siis võib ümber tõsta.
      otsija

Comment

Minu teada peaks AUX olema välise antenni sisend, nagu sõna "aux" ütlebki, ja ma tean, et keegi tegi oma x-seeria ibm läpakale väliantenni pistiku ja juhe läks ka sinna aux pessa, googeldades võib isegi selle tegemise täpse juhise leida kui vaja. Originaalis olen märganud, et läpakad millel pole välise antenni pistikut, need kasutavad mõlemaid pistikuid nii "main" kui ka "aux" ja mõlemal on antenniks mingi plekitükike vms, arvatavasti töötavad siis need ka paralleelselt.
        Kui Midagi Teha, Siis Tuleb Seda Ikka Korralikult Teha

Comment

Esmalt postitatud onx15 poolt
          Minu teada peaks AUX olema välise antenni sisend, nagu sõna "aux" ütlebki, ja ma tean, et keegi tegi oma x-seeria ibm läpakale väliantenni pistiku ja juhe läks ka sinna aux pessa, googeldades võib isegi selle tegemise täpse juhise leida kui vaja. Originaalis olen märganud, et läpakad millel pole välise antenni pistikut, need kasutavad mõlemaid pistikuid nii "main" kui ka "aux" ja mõlemal on antenniks mingi plekitükike vms, arvatavasti töötavad siis need ka paralleelselt.
          Mis mõttes paralleelselt? Et kisun aux-i praeguse juhtme välja,pistan sinna välisantenni ja siis toimivad mõlemad edasi,st nii läpakasisene kui siis minu välisantenn.

E: Ehk siis lõikan sellestamast aux kablast jupi omale sobiva ning tuunin välisantenni sappa nign pole hullu kedagi?:P
          viimati muutis kasutaja otsija; 09 May 2009, 15:20.
          otsija

Comment

Ma usun, et need töötavad samaaegselt, päris pead ei julge anda, aga kui auxi välja tirid ja mainiga toimib normaalselt edasi, siis võid panna maini antenni aux auku, kui siis ka wifit püüab on kõik nii nagu peab olema ja sa võid omale auxi jaoks antenni aretada. Ehk keegi kes on nii teinud, viskab ka oma arvamuse siia, enne kui päris kaablit lõikama hakkad, aga mina julgeks küll katsetada, ei tohiks midagi halba juhtuda ka ju.

Kas sul auxi pesas oli mingi juhe üldse?

Comment

Ma usun, et need töötavad samaaegselt, päris pead ei julge anda, aga kui auxi välja tirid ja mainiga toimib normaalselt edasi, siis võid panna maini antenni aux auku, kui siis ka wifit püüab on kõik nii nagu peab olema ja sa võid omale auxi jaoks antenni aretada. Ehk keegi kes on nii teinud, viskab ka oma arvamuse siia, enne kui päris kaablit lõikama hakkad, aga mina julgeks küll katsetada, ei tohiks midagi halba juhtuda ka ju.

Kas sul auxi pesas oli mingi juhe üldse?
              Jah,mul oli nii auxis kui mainis juhe olemas,ühes valge,teises must. Krt mul pole siin eriti millegi peal katsetada wifit,kas tohimib või mitte,sest signaali pole ühtegi.Proovin rõdul,ehk saab masti signaali kätte.Samas tegin katse,mul antenni ja arvuti vaheline juhe suht lühike,st napilt ulatab,pistsin tavalise tv antennikaabli 3,6 meetrise jupi vahele ja proovisin lauaarvutiga ning signaalitugevus langes 18% pealt 13%,ehk siis põhimõtteliselt peaks vabalt tavaline tv antennikaabel asja ära ajama selle kirve wifi kaabli asemel. Aga eks varsti proovin rõdul seda väljasikutamise teemat.
              otsija

Comment

Enda läpakal oli ainult üks sisemine antenn ja see oli MAIN'i ühendatud. Maha põlenud ruuteri seest sain U.FL -> RP-SMA ülemineku, mille ühendasin AUX'i, akutrell ja valmis ta oligi. Mingit levi halvenemist pole täheldanud, ainult paranemist.

Comment

Hmm kenaa . Sul rohkem pole sedasama üleminekut pakkuda?Eriti ei taha korpust lõhkuda,aga kui endalgi lõpptulemus selline jääks,siis tasub ära.Kuskilt poest ostma minnes maksab raudselt 100+ eeki.
                  otsija

Comment

Rohkem pole kahjuks. Aga pane ostu kuulutus, et vaja läpaka sisemist wifi antenni, päris palju läpakaid on varuosadeks müüa ja sümboolse summa eest peaks selle traadijupi kindlasti kätte saama. See SMA pistik eitohiks ka eriti kallis olla.

Comment

Kui sul juba sees auxi antennijuhe on olemas, siis pole vaja teist sisemist antenni osta, main antenn jäta sisemiseks ja aux antenn tee ümber välimiseks ostes sellele see sama SMA pistik külge ja ongi valmis.

Comment

Kui sul juba sees auxi antennijuhe on olemas, siis pole vaja teist sisemist antenni osta, main antenn jäta sisemiseks ja aux antenn tee ümber välimiseks ostes sellele see sama SMA pistik külge ja ongi valmis.
                        Proovisin siis antenniga,main leidis võrgu,aga aux ei leidnud.Kisun läpaka vähe laiali rohkem ja siis lõikan võimalikult pikalt läbi selle juhtme,et taha ulatuks hiljem seda sma-d vedada.Eks korralikuma ühendusega saa selgem ülevaade,kui tõmblevaid juhtmejuppe sinna mikropistikusse surades.

Lõikasin siis ühe juhtme läbi seal.Hetkel olen läpaga netis kenasti. Pistsin aux-i ja teise jätsin siis alles.Nüüs tuleb see sma pistik kuskilt sebida ning asi timm põhimõtteliselt. Väheke tembutas ka läppar mul,kui laiali olin võtnud ja juhtme ära lõikunud ning vedanud. Panin kõik kenasti kokku ja siis käivitades tuled süttisid,kuid pilti netu.Tõmbas jahedaks kergelt ja kiskusin laiali uuesti. Uurisin inverterit värki särki,korra nagu displei välgatas ja kõik,algul arvasin,et inverteril mingi kala.Hiljem selgus,et mälud korra välja võttes ja tagasi pistes pilt kenasti ees. Hetkel on läpakas nn sunniviisiliselt pidevas ühenduses antenniga ilma ühegi vahepesata,kaabli pikenduseks kasutasin monitori ja arvuti vahelise kaabli ühte seda nn värvi juhet.Sellel kena varje ja mingi meetrine jupp vahel tundub et ei summuta suurt midagi.
                        viimati muutis kasutaja otsija; 09 May 2009, 22:02.
                        otsija

Comment

analoogne teema ka wifi.ee foorumis:
                          http://foorum.wifi.ee/viewtopic.php?f=5&t=1039

Comment

Vajaliku valmiskaabli saab siit - http://www.sonictest.ee/epood/?62,u....-antennikaabel
                            Main ja Aux peaksid olema softiga juhitavad, peaks saama valida kumba parasjagu tarvitada. Kui on automaatselt siis teatud tingimustel võib hakata nett katkema kui kasutusel tundlik ja tuim antenn korraga, seda muidugi tuleb harva ette ning selleks vaja suht nõrgapoolset levi.
                            Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                            Konfutsius

Comment

Esmalt postitatud OSX poolt
                              Vajaliku valmiskaabli saab siit - http://www.sonictest.ee/epood/?62,u....-antennikaabel
                              Main ja Aux peaksid olema softiga juhitavad, peaks saama valida kumba parasjagu tarvitada. Kui on automaatselt siis teatud tingimustel võib hakata nett katkema kui kasutusel tundlik ja tuim antenn korraga, seda muidugi tuleb harva ette ning selleks vaja suht nõrgapoolset levi.
                              Ma ostan parem oomipoest 30 eeguse SMA pesa ja sellega peaks asi ok saama
                              otsija

Comment

Working...
                              X