Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Läpakas sai morssi.

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Läpakas sai morssi.

Niisiis, venna läpakas sai suht kõva sõõmu morssi. Aetud oli see öösel ja järgmise päeva keskel tõmmati klapp lahti ja arvuti tahtis hibernatest käima minna ja seejärel läks lühisesse ja nüüd on kookon. Venna läpaka tegemist siis.

Ekraani ja alumise paneeli vahelt paremalt ülevalt (kus asub ka power nupp) ligunes täiesti pealt. Võtsin kohe aku tagant ja keerasin alt kaane lahti, võtsin jahutuse maha. Sees oli seda suht palju siis. Jätsin ööseks läpaka puhuri alla kuivama, puhur puhus üles ja sooja õhku läpakale peale ei puhunud. Kuskilt kuulsin et ei tohi sooja puhuda peale. Täna siis vaatasin, sees on mõnes kohas veel vedela morsiga kaetud, mitte otseselt vaid paar tilka siin seal. Pidin ikkagi proovima korra laadja taha, tuled läksid põlema ees. Laadimise tuli korraks ainult kuna akut pole ja power jäi põlema. Rohkem ei hakanud midagi tegema, ei tahtnud märga emaplaati tööle panna. Kuigi poweri tuli pisut kõikus.

Mul endal pole tarkusi väga selles osas - rohkem helitehnika. Seega, kui aparaat tuled ette võttis, siis äkki on lootus et aparaat käima saada. On mõndasi nippe? Ise mõtlesin et alustuseks aparaat nädalaks ajaks kuivama jätta. Ei teagi mis teha. Või on äkki mõni parandaja mees kes sümboolse hinna eest asja korda teeks? Ise oletan, et emaplaat lihtsalt puhtaks teha ja kleepuvast kördist puhtaks nokkida.
    Estonian SPL & Sound
    @gargru

Vs: Läpakas sai morssi.

Millega sa seda puhastad? Kui veega, siis sellel jäävad kuivamisel soolad ikka alles. Miskid puhastusvahendid (igaks juhuk ei hakka siin neid alko baasil nimesi ütleb, valetan ka muidu veel).

Comment

Kui neid morsilaike on siin-seal ning vahepeal on lapakat keerutatud, on suur tõenäosus et seda võib olla kõikjal. Kõige rumalam on see, et neid morsi jääke võib olla ka väikeste miksoskeemide all, mis on pandud vastu trükkplaati ja mille all pole lakkimine täielik. Sellise asja ükskõik milline proovimine ja pingestamine, ei tule minu meelest kõne allagi.
      Aga, mobladega on sama jant. Kuna see keemia ei lahusta eriti hästi suhkrut ja muid komponente, mis on toidus, oleme osatnud testvett poest, lühidalt akudele mõeldud testvett kanistriga. Tirinud plaadi välja ja pannud selle sooja (miski40*C) testveega täidetud kaussi ja solberdanud sellega seal paar minutit. Siis müüakse spets keemiat aerosoolina, mis ette nähtud elektroonika puhastamiseks ja ei jäta jälgi (keemia nimi ja mark hetkel ei meenu). Pärast loputust sai siis kõik skeemide praod ja vahed läbi uhatud tolle keemiaga ja siis plaat kuivama ning sellega mul ongi asi siiani lõpetatud.
      Mina pakuksin et testvesi, puhastuskeemia aerosoolina, suruõhk aerosoolina oleks järjekord kodustes tingimustes. Eks näis mis teised arvavad?
      Olen kuulnud et IT firmad teevad seda teenust, aga mäletamist mööda oli asi suht kallis minumeelest, ehk ma tegin parem ise.
      Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa

Comment

Mnjaa, pole ise väga lammutaja vend et lahti koukida see. Pole kunagi võtnud niimodi jne. Eks uurib, äkki on kellegil veel midagi maitsvat lisada. Tänud Erkule abistava teksti eest - jätan edasiseks elukski meelde.
        Estonian SPL & Sound
        @gargru

Comment

Võibolla tõstab see su tuju: Aastatel 96,97,98 kui sai sides oldud ja tulid elektroonilised taksofonid, oli pea iga kord, kui oli olnud nädalavahetusel suuremad üritused, esmaspäeva hommikul labori laual taksofon. Taksofoni peal oli tavaliselt kiri: toidetud cocaga ning muu hea paremaga, ja hiljem täis joodetud õllega.
          Kuna sides oli testvett küllaga, sai julmalt kuuma vee (no miski 65-70*C) ja väikeste pintslitega emaplaat puhtaks nühitud. Ja siis kuuma radika peale kuivama järgmise päevani jäetud. Aint klaveritega sai rohkem vaeva nähtud.
          Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa

Comment

Working...
          X