Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

protsessor ja RAM mälu

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

protsessor ja RAM mälu

Tere!
    Tahaksin endale arvutisse varsti ilmuvat mängu (sims3) ning testisin lehel "canirunit" kas see minu arvutis käima läheks. Selgus, et mitte. Seal toodi andmed detailselt välja ning puudu jäävad olid:

CPU Speed vaja 2.4 GHz mul on 2.01 GHz
    Video RAM: vaja- 128 MB mul on- 69 MB

Olgu ka ära mainitud, et mul on Microsoft Windows Vista Home Premium Edition, 32-bit (Build 6000)
    Seega on mul küsimus kas neid annab miinimumini tõsta ja kuidas seda teha. Mul on muude mängude all 3816 KB ja 12,94 GB, kui need maha laseksin kas siis see aitaks midagi.

Vs: protsessor ja RAM mälu

Video mälu maht saab olla 32, 64, 128, 256, 512, 1024(1GB) või 2048(2GB)MB
    vahepealsed numbrid ei ole kasutusel. alla 32MB on juba ülivanad kaardid ja nagunii mängimiseks kõlbmatud. üle 2GB mäluga ma hetkel ei teagi, igatahes on/oleks need kallid.

Protsessori kiirus on suhteline mõiste. enamus mängude nõuded on antud P4 järgi arvestades. kui nüüd võrrelda sama ajastu AMD proset, siis 2,0GHz peaks piisama. omakorda uute prosede jõudlust arvestades piisab selle arvestuse järgi ka 1,6GHz C2D prosest ja seda suhteliselt vabalt.

10...20% prose kiirust saab kiirendades juurde, kui jahutus ei ole väga napp ja toide pidurdama ei hakka. Celeroni puhul puudub kiirendamisel mõte - see ei mängi nagunii midagi, sest see pole ka kunagi selle jaoks tehtud.

kirjuta täpsemalt oma arvuti info siin lahti ja ma ütlen, mis kuidas ja milleks teha.
    protsessor(CPU, prose, küpsis vms): tüüp(P3, P4, CoreDuo, AMD Athlon vms) ja kiirus
    operatiivmälu(RAM) või lihtsalt mälu: maht MB-des ja tüüp(PC2100, PC3200 vms)
    videokaart. protsessori(GPU) tüüp, st tootja(ATI, nVidia) ja mudel(Radeon 9200, x800; GeForce FX 5200 vms) ja mälu maht MB-des

enamus asju leiad "device manageri" alt. prose kiiruse, tüübi ja mälumahu leiab ka vanematel opsüsteemidel My Computer - parem klikk, propertis.
    kui ostutsekk peaks kuskil olema, siis ka seal peaks päris palju infot olema
    Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Heaküll proovisin andmed üles leida:

Processor: Intel(R) Core(TM)2 CPU 4400 @ 2.00 GHz
      Memory (RAM): 2039 MB
      System type: 32-bit Operating System
      Raiting: 3,3 Windows Experience Idex
      Tootja: Ordi AS
      c: ketta mälu: 37.1 GB vaba 186 GB-ist
      mudel: Windows Vista Home Premium

Info ostutsekil jäi mulle suhteliselt segaseks aga igaksjuhuks pane seal oleva kirjelduse ka:

Ordi Metal
      Intel Core2 E4400 2,0/2M
      DDR2 1GB 5300-667 PQI/AM1
      Gigabyte GA-945GCMX-S2 s. 775
      HDD 200GB Samsung SATA-II 8MB
      DVDRW LG H50LBB LS hele
      mATX 350 W Cod 1012-1 AD Ordi
      Vista Home Premium 32bit ORDI

Loodan, et kõik sai õigesti kirja ja midagi ei jäänud puudu.

Comment

Esmalt postitatud eliis poolt
        Heaküll proovisin andmed üles leida:

Processor: Intel(R) Core(TM)2 CPU 4400 @ 2.00 GHz
        Memory (RAM): 2039 MB
        System type: 32-bit Operating System
        Raiting: 3,3 Windows Experience Idex
        Tootja: Ordi AS
        c: ketta mälu: 37.1 GB vaba 186 GB-ist
        mudel: Windows Vista Home Premium

Info ostutsekil jäi mulle suhteliselt segaseks aga igaksjuhuks pane seal oleva kirjelduse ka:

Ordi Metal
        Intel Core2 E4400 2,0/2M
        DDR2 1GB 5300-667 PQI/AM1
        Gigabyte GA-945GCMX-S2 s. 775
        HDD 200GB Samsung SATA-II 8MB
        DVDRW LG H50LBB LS hele
        mATX 350 W Cod 1012-1 AD Ordi
        Vista Home Premium 32bit ORDI

Loodan, et kõik sai õigesti kirja ja midagi ei jäänud puudu.

esiteks soovitaks vabaneda vistast kuna suht m]ttetult resurssi kasutab..
        teiseks v6iksid m2lud 800mhz vastu vahetada...suht odavad need..ja ikka mingi 2x1gb dualis
        kolmandaks osta omale videokaart muidu sa ei saagi kunagi miskit teha..nagu aru saan sul jagatud video ..
        mida sa lohh vahid

Comment

eelkõneleja juba mainis üht-teist, ma lisan juurde.

prosest peaks piisama, igatahes käima peaks minema.
          mälu on sinul paberi järgi 1GB ja kiirus 667MHz. Vista jaoks on seda juba peaaegu vähe, igatahes võiks mälu olla vähemalt 2x1GB, veel parem 2*2GB, kui tahad Vista peal jätkata. mälude puhul eelistada samuti alati kiiremaid, kuna hinna vahe peaaegu puudub. ma ei tea, kust sa selle esimese info võtsid, aga seal tundub mälu siiski 2GB olema. minu jaoks tiba imelik, mik seal 2039 on, peaks nagu 2048 olema või siis 32, 64, 128 jagu väiksem olema, kui seda mälu ka videole laenutatakse.
          juba mainitud Videokaart on masinast puudu. see, mis emaplaadi peal asub, ei ole mingist otsast videokaart, mõned nimetavad sellist asja koguni pildikaardiks - seisva kujutise vaatamiseks kõlbab, igasugune 3D unusta ära.
          see mälu, mida sina kirjutasid, on tegelikult kõvaketta info ehk siis see osa masinast, mille kasutamist peamiselt sina ise määrad. arvuti jõudlus selle suurusest oluliselt ei muutu. vaba ruumi peab ikka mõne GB jagu kogu aeg olema, aga ega suurt muu oluline pole ka

Comment

Esimese info sain lehelt: http://www.systemrequirementslab.com/referrer/srtest kust sai kontrollida kas konkreetne mäng sinu arvutis tööle läheb. Järgmise postituse info sain Contro Panel> System and Maintenance> System. Seal on tõesti kirjas, et RAMi on 2039 MB
            Videokaart puudub? Olen ju siiamaani mänginud 3D-graafikaga mänge, kuidas siis saab olla, et see kõlbab ainult seisva kujutise vaatamiseks?
            Millist mälu siis veel vaadata? Mina vaatasin RAMi ja C ketta mälu. Kui arvuti jõudluds sellest ei suurene, kui palju ruumi c kettal on, siis ma ei peagi mingit failide masskustutamist tegema hakkama?
            Olen arvutite osas veel suhteliselt kogenemattu, nii et mida täpsemalt ma juurde pean ostma? Kas videokaardi ja "mälu"? Kuidas tean milliseid, kust osta ja palju need maksta võiksid? Kuidas neid paigaldatakse, loogiline oleks, et ma sellega ilmselt ise hakkama ei saa?
            Aitäh teile mõlemale vastuste eest.

Comment

pc2-6400 tüüpi mälud 2x1 või 2x2gb...ehk siis ddr2 mälu 800mhz
              video...vastavalt oma rahakotile...
              pci-E siinile...256..512mb isendist peaks piisavalt olema..eks loevad ka video mälude / prosa kiirused...
              esialgu võidki ainult piirduda video muretsemisega..kuna kui sul 2gb vahemälu siis ega see veidi kõrgema kiirusega mälude soetamine väga miskit muuda...

tee omale selgeks palju raha oled nõus investeerima ja siis viska ostusoov siia v kuhugile mujale foorumisse. arvan et vähe kasutatud video eest poole vähem maksta mõtekam kui kuskilt ordist v kus iganes saada kalli rahaeest pähe määritud teemat..
              paigaldamisel keerulist miskit pole küll aga mõistlikum kogenumal tegeleda sellega (mõni tuttav ikka jagab asja)

ja kõvaketta massilise andmete kustutamist pole ka vaja ette võtta....ei puutu asjasse. Küll aga tark mõte ikka korras hoida ketas (disk cleanup, defragment )
              mida sa lohh vahid

Comment

Kas "Intel(R) Express Chipset Family" ei saa olla videokaart? Ei tahaks nagu uskuda, et mul seda üldse pole.

Äkki sa soovitaksid midagi? See peab ilmselt sobiv olema emaplaadi ja muu sellisega nii et mingit juhuslikku ei tasu vast ära osta.Hinna kohta pole ma väga kursis, natuke uurisin ja tundusid nii 1000 ringis maksma.Kas on ka odavamaid mis ka kõlbaksi? Nii, et soovitad kasutatud osta. Kas siis sellisel juhul on ka olemas mingeid arvuti teenuseid osutavaid firmasi (peale esinduste), kes selle paigaldaksid vms? Pole sellist tuttavat nagu silmapiiril.

Comment

videokaart käib arvutisse 1 kruvi abil. mehhaaniline pool on asjal lihtne ja ka tarkvaraline külg on tänapäeval suht lihtsaks tehtud.

videokaardi puudumine oli piltlikult öeldud. loomulikult on mingi kaart, mis sulle pilti tekitab, lihtsalt sinu antud informatsioonist ei suutnud keegi seda välja lugeda. pilti suudab tekitada ka arvuti emaplaadi kiibistikku tehtud videoadapter, paraku on selline enamasti vb isegi viletsam kaasaegsest odavaimast kaardist, rääkimatta korralikust kaardist. loomulikult mängib selline video NFS 2 või muud sellist mängu, uute asjade jaoks ei pruugi sellest piisata aga isegi mitte käima minemiseks.
                  kaardi soetamisel võib ka uue põlvkonna asemel vaadata eelmise põlvkonna kasutatud tippmudeleid. need on jõudluselt oluliselt uuest odavast põlvkonnast üle, aga samas maksavad nendega samasse suurusjärku või on odavamadki

vaata: device manager - display adapter. peaks mingigi info saama, saaksime rohkem nõu anda

Comment

Sinu emaplaat asub siin:
                    http://www.gigabyte.com.tw/Products/...ProductID=2521
                    ja prose siin:
                    http://processorfinder.intel.com/det...px?sSpec=SLA3F
                    Siis nagu lugeda võib on sinu prose maksimum Bus Speed (FSB) 800MHz (mõned ninetavad säärekiiruseks, mõned ajamikiiruseks) ja emaplaat toetab mälusi 667 (on Biossi tugi antud maksimum kiirusele).
                    Kaldun arvama et 800 mälu pealepanek ei muuda suurt midagi, maks kiiruse saad ikka 667 järgi, võita võid ainult käsitsi seadistades, aga selleks peab olema teadmisi ja tulemus, kui hästi läheb võidad CL ja muude arvelt 5-7%, ei ole märkimisväärne tulem.
                    Kuna ütlesid et tootja pani nõudeks prose kiiruse, on antud mängu puhul vast tähtsaimaks teguriks jõudlus. Jõudlus tuleb prose kiirusest, sääre kiirusest, mälude kiirusest ja vahekiibistikust, mis on sul juba paigas (kuigi võib saada Biossis seda kiirendada, langeb sellega ka sinu arvuti eluiga). Kui olemasoleva videoga (filmide vaatamine, mängude mängimine) on kõik ok, siis video kaardi juurde lisamine võib ühel juhul anda efekti (juhitakse VRS videosignaal otse kaarti) ja teisel mitte.Aga kui on siiski soovi siis...500-650EEK.
                    http://www.gigabyte.com.tw/Products/...=GV-NX84S512HP
                    Selle kaardi puhul on netis pretensioonide hulk võrreldes teiste kaartidega olematu (selle pärast on ka mul ühes arvutis selline). Tuleb leida vaid kes just parasjagu müüb.
                    Ma arvan, et kui oled juba nõuks võtnud oma mängu arvutit kohendada, vali jõudsam emaplaat, prose ja mälud, siis saad ka tulemi.
                    viimati muutis kasutaja erku; 05 June 2009, 19:10.
                    Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa

Comment

kle vaatasin seda lehte. selle järgi on sul prose jaksu kõvasti üle. mälu on piisavalt ja vististi emaplaadile integreeritud mälu ajab asja käima, kui talle BIOSist natuke rohkem mälu eraldad. pilt on ilmselt küll suht vilets, aga asi peaks käima hakkama.
                      kui ainult see mäng huvitab, siis uueks videokaardiks kõlbab mistahes ATI, mille mudeli nimetus hakkab X tähega, parem muidugi, kui sellest X-st edasi olev number oleks suur. nVidija kivi puhul igasugune kaart, mis on 7xxx seeriast või kõrgemale, samamoodi suurem number annab (reeglina) paremat jõudlust.
                      kaartide hinnangud on väga üldistatud ja lihtsaks tehtud. tegelik pilt on märksa kirjum, aga see peaks lihtsalt andma aimu, mis kaardi nimi võiks sisaldada. esialgu tasub siiski katsetada integreeritud kaardiga või sellega, mis sul masinasse hetkel torgatud on. me ju siiani ei tea, mis kiip sulle seda pilti toodab.

Comment

Kuna teemaalgataja mainis,et pelgab nt. videokaardi ise paigaldamist, siis pakuks välja lingi ühele vanemale lehele, kus üksipulgi seletatud arvuti koostamist. Veidi vananenud, kuid üldpõhimõtted peaks kätte saama.
                        http://www.hot.ee/buildpc/index.htm
                        Üks asi veel.Kui arvutil garantiiaeg olema juhtub, siis võib korpuse või mõne muu seadme kinnituskruvil oleva kleepsu rikkumine selle katkestada. Ordil oli vist komme sellisid kleepse kasutada. Sel juhul on küll parem lasta see lisamine Ordis teha. Aga kui garantii läbi, siis pole mõtet raha raisata.
                        viimati muutis kasutaja tcumen; 05 June 2009, 20:10.

Comment

Ma usun et see vidin kontrollibki ta videot seal:

Kel kogemus intelitega, võiksid teada anda, saaks ka targemaks .

Comment

integreeritud jurale võib olla juurde kirjutatud super, extreme vms, aga juust on ta enivei.
                            tootja kodulehel on kirjas Intel GMA950. nagu kiibitootja lehel märgitud, siis on tegu ökonoomse asjaga. minu läpparil on sama video ja minu raal peab suure akuga üle 8h...

teoreetiliselt võiks see mäng isegi käima minna, aga suuri panuseid ma selle ei teeks. loomulikult tuleb käima minemiseks lubada sel kiibil oluliselt enam arvuti mälu kasutada. kui vähegi mängimine huvi pakub, siis tuleb ikka pisut klotsi välja käia, see kiip on öko ja seega kõlbab netis käimiseks ja ka filmi vaatamiseks, kõik sellest kangem on juba kangutamine ja ilmselt tulemus jääb ka vastavaks

Comment

Vist ongi, et too FSB 800-ga ei vea välja enam uuemate mängude, graafiliste programmide ja muuga, graafika kivi ise veel takkaotsa seal sillas.
                              Ise panin oma tittedele ka ühe läbiproovitud N61P-S plaadil arvuti kokku, millel FSB sinna 2000 kanti, mälud 400MHz taktiga dualis sillas (DDR2 800+ X2 CL5).
                              Aga video jätsin esialgu emaplaadile. Seal on 6100 seeria Nvidia. Sai kõik mängud ja videod ja muu läbi proovitud ning ma ei näinud miskit vajadust lisa video ostmiseks. Tõsi, üks asi oli, setingutes tuli klausel jätta, mis lubab valida mis käivitatavale progele parim. Tited taovad teist juba viiendat kuud järjest iga päev ja senini pole ühtki probleemi old. Poisile üritan juba pikemat aega kokku panna plaadiga N68PV-GS arvutit (tahab DVI-d), eks näis.

Aga teema algatajale võib öelda, et eks mängud nagu masin peavad olema proportsioonis, nii omaduselt kui hinnaklassilt, nii see elu on.

Comment

Working...
                              X