Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

HDMI kaudu heli telekasse

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

HDMI kaudu heli telekasse

Terv,

Selline mure, on kaks arvutit,
    a) GA-MA78GM-S2H (rev.1.0)
    b) ZOTAC ION ITX B MCP7A-ION MITX

Mõlemad on HDMI väljundiga, esimene ATI teine Nvidia graadikaga.
    Mõlemad peaks toetama audio signaali edastamist HDMI liidese kaudu, kuid ei õnnestu.

Hetkel on mõlemal arvutil peal XP pro, koos kõigi saadaolevate paikadega, installitud (ja proovitud erinevaid) viimased riistvaradraiverid.
    Kasutusjuhend käsib HDMI kaudu heli edastamiseks panna ""Sounds and Audio Devices" alt "Select NVIDIA HDMI Audio" as default play back device"
    Riistvaraliselt tuntakse justkui asi ära (Nvidia HDaudio) (ATI HDMI audio),
    kuid seal kus saab valida "set default audio oputput" on valikus ainult Realtek HD sound
    Guugeldades leiab selleteemalisi kurtmisi netis hulgaliselt, ka lahendusi, kuid kahjuks ei ole neist mulle abi olnud.

Veel täheepanekuid:
    *) sama telekas ja sama kaabel ZoomBoxiga näitab pilti ja laseb heli läbi HDMI
    *) ati graafikaga massinal sain kord Linuxiga katsetades heli kätte.
    *) Nvidia masinale lasin prooviks Windows 7 peale, see pani kohe vaikimisi Nvidia HDMI audio heli väljundseadmeks, kuid heli ikka ei tulnud (tõsi, väga pikalt seal all ei pusinud, W7 sai endale vee peale...

Proovitud ka BIOS'i all setinguid muuta - ei midagi.

Mis veel tegemata on?

--
    --IN--

Vs: HDMI kaudu heli telekasse

a kui sa arvuti abil filme vahid..nihhuijaa sul vaja heli telkusse?
    miks ei kasuta arvuti taga olevaid kõlareid...telku oma sound nagunii täiesti mõttetu.
    mida sa lohh vahid

Comment

Esmalt postitatud rainx666 poolt
      a kui sa arvuti abil filme vahid..nihhuijaa sul vaja heli telkusse?
      miks ei kasuta arvuti taga olevaid kõlareid...telku oma sound nagunii täiesti mõttetu.
      Tänud sisuka soovituse eest, aga kui ma nii küsisin, siis järelikult on mul põhjust otsida just sellist lahendust.
      --
      --Ilmar--

Comment

kui see HDMI kõigepealt ressi lasta, siis on ju mõte suur - ress korjab sellelt heli maha ja laseb pildi edasi
        kahjuks teemaalgatajale väga nõu ei oska anda, pole lihtsalt veel eriti kogemusi HDMI vallas. praegu tundub, et XP jääb piduriks.
        võiks proovida üleüldse heli välja lülitamist arvutist. pm see HDMI ei olegi ju ses mõttes output, et temast ei tule analoogheli. see on bitijada ja seega ei tohiks see graafikakaart seda tuksi kah keerata. kui nüüd heli oleks nt BIOSist välja lülitatud või eraldiseisev kaart välja roogitud, siis võiks ju loogika järgi ainsasse saadaolevasse suunda selle heli saata
        Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Omal oli mõni aasta tagasi ka HDMI ühildmatuse probleem. Ehk on järgnevast mõttest kasu. HDMIst olemas eri verisoone (1.0...1.4) ja minu kogemuse põhjal need 100% ei ühildu (sõltub mis versioon saadab/mis vastu võtab). Ka kaablites oli toona mingeid erinevusi.

Vaata mis HDMI versioon on arvutil (saatja) ning mis versioon on vastuvõtjal (näiteks "ressul" või sellel toimival Zoom-boksil). Need andmed peaksid olema sadmete tehnilised dokumentatsioonis kirjas ning vastus probleemile peaks sealt välja tulema. Aga võimalusel võid audio saata ka üle SPDIF optika (Toslink).
          ... siiski kogemustega spetsialist@71
          * Videotööd Sony Pro XD kaameraga * videomontaaz Dual Xeon E5450/32GB RAM/M2.SSD/2xGPU*

Comment

Esmalt postitatud arx33 poolt
            Vaata mis HDMI versioon on arvutil (saatja) ning mis versioon on vastuvõtjal (näiteks "ressul" või sellel toimival Zoom-boksil).
            Raua poolest peaks asi sobima, Linuxi all sain korra heli kätte.
            Esmalt postitatud arx33 poolt
            Aga võimalusel võid audio saata ka üle SPDIF optika (Toslink).
            Paregu jooksebki audio üle SPDIF muusikakeskusesse. Aga on vaja ka toimima saada HDMI.

--
            --Ilmar--

Comment

Kas see ei aita:

"KB888111 is not a driver for a particular sound chip, it's a windows update that allows it to recognize devices (like audio or modem) on a high-definition bus. Only then you have to worry about the driver for your particular chip. The problem is that if you don't install KB888111 first, then you can't install the drivers for your chip."

Comment

Tere,
                mis programmiga meediat mängid?
                Minul on arvutis The Core Media Player ja sellel saab seadistada audioväljundi vastavalt vajadusele. Siis pole vajadust Win alt midagi seadistada.
                NB! Peale seadistust tuleb programm uuesti käivitada.
                Minul on masinas Win Vista, XP-ga ei oska seadistuse kohta öelda.
                Videokaart ATI Radeon 2600.

Comment

Esmalt postitatud moi poolt
                  Selle otsa olen komistanud, kuid see on mõeldud XP SP2 jaoks. Mul SP3 peal. Keeldub paigaldumast, ja õigesti ilmselt teeb.
                  Esmalt postitatud moi poolt
                  Tere,
                  mis programmiga meediat mängid?
                  [cut] Minul on masinas Win Vista, XP-ga ei oska seadistuse kohta öelda.
                  Lõppkasutaja jaoks on MediaPoral, see nagu kõikstähtsam mis häält peaks tegema, muu winn võiks ju ka, aga see on teisejärguline. MediaPortal ei lase ka väljundiks HDMI-d valida. Valikud on samad mis winil endalg.
                  Vista on sugulane rohkem Windows 7-ga, seega tõenäoline, et vista all ilmub HDMI valikusse. Mulle Vista siiski ei sobi. Ja, krt küll, PEAB ju asi toimima ka XP Pro all.
                  Emaplaadi "User's manual" ju kirjutab selge sõnaga mis järjekorras ja kuidas teha, et asi toimiks. Paraku ei toimi ja aru ma ei saa mis valesti on.
                  --
                  --Ilmar--

Comment

Working...
                  X