Minul on üx vana (166MHz) digitali masin. sellel on igasugused integreeritud kaardid (võrk, heli,video). Nüüd ma panin masinasse pisut rohkem RAMi. Nüüd ma tahaksin eraldada videokaardile sellest suurema tüki kui seni oli, aga ei oska. Kuidas seda teha?
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
Mälu ümberjagamine
Collapse
X
-
Videokaardi videomälu on videokaardi enda peal ja seda ei saa põhimälust juurde eraldada. Osadel videotel, näiteks vanadel cirruse omadel on küll lisapesad mälukivide jaoks, kuid ei tea kas neid kive ka kuskil liigub.
Ümberjagamine on võimalik ainult kui videokaart on integreeritud kaart ja see on integreeritud AGP siinile ja BIOS toetab seda, emaplaatide tootjad va koonrid on lihtsalt neil mälu täitsa ära jätnud ja siis kasutatakse rammi ja reserveeritakse sellest mingi tükk videomäluks ära.
Igasugu mitteintegreeritud AGP kaartidel on võimalik kiire otsepöördumine mällu. Põhiline videomälu asub ikka plaadi peal aga kui puudu tuleb 3d tekstuuride jaoks, siis võetakse neid ots põhimälust. Põhimälu on aga aeglasem.
Vanad integreeritud videoga kaardid on aga integreeritud PCI pessa ja seal ei ole ümberjagamine võimalik standartsete vahenditega, videomälu peab ikka videol endal olema, pilti peab puhvrist kogu aeg näitama, mitte siis kui opsüs heaks arvab ja lubab rami kallale dma mode's.
JA üldse, ma ei näe vajadust P166'l videomälu laiendamisel. Niikuinii on masin suht aeglane ja 3d võib ära unustada ilma vastava kiirendita (voodoo vms). Ainuke asi, mida võib võita on ekraani reso/värvisügavus aga vanad monitorid ka ei kipu liiga tihti suuremaid kannatama. Eitea palju sul on aga P166'l oleks 4M videomälu küllaga, peaks olema võimalik 1024x768, true color. 1M on natu vähe, 1024x768 256 color või 800x600 high color. 2M alates kannatab täitsa töötada.1024*768 high color või 800x600 true color.
Comment
Comment