Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

arvuti lülitab välja

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

arvuti lülitab välja

Tere!

Probleem siis selles, et panin just enda arvutisse uue videokaardi, 8800 GTS 512mb alpha dogi. Kui ma natuke aega, umbes 15 min mängin midagi, lülitab arvuti ennast plaks välja. Ennem oli 6600 GT seest ja 400w toide ja kordagi sellist pulli arvuti ei teinud. Videokaardi vahetuse käigus vahetasin ka toite ära, 500 W Codegen. Protsessor on p4 3ghz-ne ja mälu on 2gb. Milles see probleem võib seisneda, kas toide on ikkagi lahja (PSU calculatoriga arvutasin, ei tohiks olla) või siis prose läheb liiga kuumaks et lülitab mingil hetkel välja, emaplaadil ei leidnud ka sellist kohta nagu Shutdown temp.

Oleks suur abi kui keegi oskaks aidata!!!

Vs: arvuti lülitab välja

Kontrolli Tempi.
    Tõmba kas speedfan või everest, pane mäng käima ja samalajal jälgi tempi.

Kas niisama kasutamisel ei tee shutdowni, ainult mängimise ajal?

Äkki aitavad need vastused targemaid

Comment

kui arvuti on idles, surfan netis ja kuulan muusikat, msinis ja pole resa veel teinud. Just mängimise ajal. 15 minti maksimum ja plaks arvuti on väljas. Huvitav on ka see, et kui välja lülitab ja uuesti sisse tahan lülitada, pean toitekaabli korraks välja kiskuma ja uuesti sisse panema

Comment

Mingi korralikuma tootja toitekas otsi.Kasvõi 400W Forton näiteks aga mitte mingi codegen,colorsIt vm. selline.

Nii prose kui video suht suure voolutarbega ja viletsa toitega võid tervest arvutist lahti saada.

Comment

400? kas pole liiga nõrk ! 450W oli minimum !

Comment

Mul sarnane asi esinenud... overclockisin proset ja oligi...videokaart jooksis kokku ja arvuti tegi restardi. Sama jama oli kui RivaTuneriga laiama hakkasin...jälle sama asi et mängude ajal kokku jooksis. veel oli draiveritega ka jama miskit ja sis oli sama kokkujooksmine ja automaatne restart...
            Everest on temp. ide jälgimisel hea abivahend...soovitan...

Millegipärast arvan et ei pruugi toite viga olla, sest mul arvutil ka Codegen toide...350w ... sinna järgi ühendatud kaks kõvaketast, vahest 3 ... ühel kettal eraldi jahutus +12v ja GND pealt ... chasis fan pesast videokaardi jahutus, 12v pealt veel NorthBridge jahutus ...
            viimati muutis kasutaja -JFC-; 20 m 2009, 00:09.

Comment

Esmalt postitatud revers poolt
              Huvitav on ka see, et kui välja lülitab ja uuesti sisse tahan lülitada, pean toitekaabli korraks välja kiskuma ja uuesti sisse panema
              Omast kogemusest tean seda, et sellist asja on vaja liigsuure koormuse puhul teha (nt. lühis). Sellest järeldaks, et toide jääb lahjaks (ülekoormus).

Otseloomulikult pead ei anna.

Comment

esialgses postituses mul mainitud et PSU on 500 W hetkel. See ei tohiks lahjaks jääda..kas mitte selles ei või asi olla et toitekas kuumeneb üle, palavad ilmad ka praegu. prose temp nagu üle 70 kraadi pole läinud kunagi.. full loadis umbes 65-67 kraadi

Comment

isegi hiljuti graafikakaardi ja toiteploki vahetanud, mul siis 9600GT ja Chieftec 450W. Mul Ordi inimene vahetas minupoolt valitud odavama toiteka just selle vastu, et see töötab kindlamalt kui odavamad. Ja eks see kogu korpuse jahutus on üks üsna oluline asi. Endal siis üks vent eraldi 9600GT küljes (silent bipe), üks tõmbab õhku sisse kõvaketta eest, protsessori vendil eraldi toru korpusest pea vendini, sealt lähedalt puhub tagant välja üks vent ja lisaks veel siis toitega vent mis kah õhku välja tirib. Hetkel püsib temp alla 40 kraadi pidevalt, seda siis nii graafikakaardil, protsessoril ja ramil.

Comment

ma arvan et asi võib selles olla: see codegeni toiteplokk on küll 500 W , aga 12 V rails amperage on aind 22 A, XFX 8800 GTS 512mb tahab vähemalt 26 A.

Selles võibki viga olla, läheb vist toiteka vahetuseks

Comment

Kui arvuti nõnda restarti jookseb, käivitub ta ja siis:

saad kohe biossi minna ja esimine asi, vaata palju mälu järgi on ?
                      (kui setingud on auto, install paigaldas maksimumsetingud Tunerile ja video kasutab emaplaadi mälu, võivad asjad halvaks minna)

biossis näed ka kohe ära prose temperatuuri...

Mis marki on emaplaat, mälud, prose, videokaart?
                      Enamus 8000 seeria videod töötavad rahulikult 350W toitega nagu ludiseb ( asi kirjas Nvidia kodulehel) ja nad ongi reeglina seal 35 - 55*C kandis (kui asi ei kuumene-ei söö ta ka liialt voolu), risti vastu sellele on 9000 GT seeriad.

Tasub lugemist:
                      http://forums.nvidia.com/index.php?s...8800+GTS+512mb
                      sedalaadi jutte on nett täis.
                      viimati muutis kasutaja erku; 21 m 2009, 08:26.
                      Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa

Comment

see on toiteka kamm, Codegeni 500 ja 550W toitekatega on P4 emmedel koguaeg mingid issued olnud... abiks on googeldamine ja ingliskeele oskus
                        Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

Comment

Vattidest nüüd vaevalt väheks jääb, see on kindel. Endale panin hiljuti HD4870 ülekiirendatud kaardi ja 500w toitekast jääb mul isegi üle. Sees 1x10 000rpm ketas - 4 ventti ja palju muud kama. Ise nõustun ülevalpool toodud kommentaariga et ampreid jääb väheks. Endal HD4870 jookseb 30 ampri peal ja täielikult ilma probleemidetta. Kusjuures 2 ketast küljes, teine 7200rpm ja esimese mainisin ennem juba.
                          Estonian SPL & Sound
                          @gargru

Comment

Seda, et videokaartidele mõeldud toiteahel ei vea välja täiskoormusel on ennemgi foorumites kurdetud.

Arvuteid mis ma ise kokku panen, üritan võimaluste piires teha võimalikult ökonoomsed. Eeldusel, et uuem tehnoloogia on natukene voolusäästlikum kui vanemad mudelid, kui just pole röögatult palju lisasi vms. Nii ei ole ma ületanud tänaseks päevaks 500W piiri (vaid korra on vaja läinud Green 500W SRTX toidet- seda ühe 4 tuumalise masina puhul, milles sees videokaart, helikaart, MPEG4 TV kaart ja muud pahna).
                            Enamus teadjaid pistab tavaliselt kisama, et jama, 9800 on ikka parem ja 4300 on ka super ja.. Aga mis osas? Tarkvara on samaväärne. Kas selles, et näiteks ainuüksi Nvidia emalehekülje foorum annab otsingus sadu probleeme ja rahulolematuid kliente, teistest foorumitest rääkimata. Paljud prosed ja kaardid võtavad alusetult palju voolu, tundub nagu oleks nad lampidele ehitatud. Ma küll ,,maksumaksjana" ei taha, et peaksin miski arvuti vooluvõrgus istumise eest EE-le paarsada krooni kuus maksma, kui arvuti koguaeg võrgus. Ja tegelikult, ka juba välja lastud kiibiseeriate kallal käib nokitsemine koguaeg edasi, versioonimuutused.

Pika jutu point. Kui meilt plaanid kaupa osta, siis reeglina selleks ajaks on piisavalt palju infot netis üleval - vaid lugemisvaev. Kõik mille peale on kirjutatud super, black edition, ja profesional ning mis vilgub ja sädeleb, ei ole tavaliselt parem kaup.
                            Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa

Comment

Working...
                            X