Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

IBM T30 taustavalgus

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

IBM T30 taustavalgus

Probleem: midagi läks nihu, taustavalgus süttib ainult hetkeks käivitades, muidu teatud nurga alt ekraani uurides on näha et kujutis seal täitsa olemas, välise monitoriga masin täitsa toimib ja pilt ees, BIOSist näppides ka miskit targemaks ei saanud....

Kust võiks viga otsida ?

Lisaks täiendavaks infoks, et ...
    Klaviatuur sai eelmise omaniku käes veini natuke maitsta mille tagajärjel osad vajalikud nupud enam ei funktsioneerinud, koukisin lahti, nentisin et pole ühtegi klaviatuuri mis sinna sobiks, seadsin sammud poodi ostsin USB keyboardi, sain selle osa tööle,
    Andke andeks mulle minu lollid küsimused
    nagu mina annan andeks teile teie rasked vastused

Vs: IBM T30 taustavalgus

Valgustoru inverter vigane. See asub ekraani sees, laiema ääre juures (alus või mõnikord ka üks külg). Tihti on viga inverteri trafos ja siis on mõistlikum uus plaat osta. Aga enne võiks vaadata, kas mitte mõni vigane konde plaadilt silma ei hakka. Samuti halb joode ja kõrbenud kõrgepingeline väljundkonde!
    Vahest on viga torus eneses. Kas väsinud või puutub juhe vastu metallraami ja sealt tasakesi lekib (ikkagi ca 400V). Toru tervist saab minu meelest proovida vaid teise kondlalt korras toruga (laenad kui võimalik).
    Aga üldiselt...pakun et inverteri trafo...kahjuks. Loodetavasti eksin.
    - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
    - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

IBM klavervõta pealt maha, loputa ohtra veega ja kuivata ära, vb saad osa nuppe tööle. üldiselt on lollikindlad klaverid. seisis endalgi üks katkise kaabliga T30 klaver, aga ei näind vajadust säilitamiseks
      Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

peale klaveri mahakiskumist loobuski ekraani taustavalgus korralikult töötamast, aga proovin selle pesuvariandi ära, kaotada pole midagi peale selle et kui tuksi lõplikult läheb siis on/off nupp on ka klaveriga ühes tükis.

Kas ibm ile sobivad teiste läpakate valgustorud ? Kui läpaka ligi pääsen jälle siis vaatan järgi.

Comment

torud on suht standardsed, aga inverterid võivad tootjate lõikes erineda, kuid seda peamiselt pistikute ja plaadi suuruse/kuju poolest. idee on kõigil sama

Comment

niisiiis, vahepeal palju vett merre vooland ja tekkis vaba aega natuke, võtsin oma armsa IBM T30 mida pole raatsinud ära visata ega anda riiulist välja jälle ja asusin nokitsema, sai proovitud siis sama inverterit teise läpaka peal, see TÖÖTAB, samuti sai teise oma proovitud minu IBMi peal, ei hakanud taustavalgus tööle. järgi jääb siis valgustoru. tõmbasin manuaali ja asun nüüd uurima kuidas valgustoruni jõuda.

EDIT
            nii koostöös manuaaliga, mis muide sujus hästi, asjalik poiss see ibmi manuaal, sai siis ekraaniosa lahti lammutatud... valgustoru all pidasite siis silmas tervet seda LCD ekraani ? tundub küll nii...
            sõbral vedelevad mõned katkised läpakad, toon sealt uue ekraani siis saab katsetada edasi.
            head ööd
            viimati muutis kasutaja weardow; 15 m 2010, 03:47.

Comment

Tegelikult ekraan(1...2mm) tuleb maha ja siis selle taga on õhuke valge plaat, mille sees/servades on toru

Comment

äkki on tegu veini saanud inverteri juhtsüsteemiga? minu meelest saab seda taustavalguse intensiivsust ka muuta T30 pääl. Äkki on seal mõni kivike või elu juhtiv komponent ära surnud...
                Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

Comment

Esmalt postitatud tartu pets poolt Vaata postitust
                  äkki on tegu veini saanud inverteri juhtsüsteemiga? minu meelest saab seda taustavalguse intensiivsust ka muuta T30 pääl. Äkki on seal mõni kivike või elu juhtiv komponent ära surnud...

seekord mitte

valgustoru on saba pannud. kas neid müüakse muidu eraldi ka kuskil eestis. internetist vaatasin välismaa saitidel maksab see ainult 6 dollarit. kergem ja mõistlikum osta uus kui hakata mõnda teist vana ekraani lammutama

Comment

Kasuta otsingut. Proovi erinevaid otsingusõnu. Keegi siin foorumis suht lühikest aega tagasi ostis endale just uue toru, mil oli küll pisut lühem(ekraani ääred veits tuhmimad). Kust ja mis summa eest ostis, seda kahjuks ei mäleta

Comment

Nii ekraan nüüd korras, vahetasin valgustoru ära, doonor laptopilt võetud toru vastu, vana oli lihtsalt füüsiliselt katki läinud, killud pudenesid välja.

nüüd tahaks natuke putitada oma IBMi ... mälu juurde ja uus kõvaketas, praegune 18 gigane HDD ja 256 Mb Rami koos Win XP ga on ikka megauimane, vaatasin IBMi tech specist et kuni 1Gb (2 x 512 Mb) saab rami juurde panna, kuid kas ntx biosi updatega saab äkki seda parandada ... ntx kuni 2 x 1 Gb ? kõvaketas ka loomulikult uus, PATA 160 Gb peaks siis olema see mis sobib jah ?

EDIT: Nüüd olen nõutu, ei saa aru mis juhtus, lülitasin välja, käisin vahepeal poes uue kõvaketta järel ja nüüd enam tööle ei lähe, korraks vilgutab battery tuld kui laadija järgi ühendada

Laadija on terve,

kas läks nüüd klaviatuur katki või juhtus midagi muud ...
                      viimati muutis kasutaja weardow; 04 m 2010, 18:39. Põhjus: muutunud asjaolud

Comment

Võta laadija tagant, võta aku tagant ja seejärel aku tagasi, laadija tagasi ja peale 2 minutit proovi uuesti käivitada.

Või jõudsid sa vahepeal Biosi "uuendada" ?
                        Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa

Comment

Working...
                        X