Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Sony DVD-ROM DDU1621 sahtel ei avane?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Sony DVD-ROM DDU1621 sahtel ei avane?

Tere!
    Nii just selline probleem ongi, tavaline dvd-rom. Naljakas on veel see, et kui cd või dvd on sees siis sahtel avaneb. Teiseks on imelik ka see, et tühje plaate see ei loe, ainult neid millel on midagi peal. Lammutasin ka selle dvd-rom laiali ja avastasin ka seda, et kui sa laser "vabas õhus" on, siis ka sahtel liigub lahti aga kui metallist kaane peale panen siis ei tööta enam. Elektroonika tundus terve olema, samas ei osanud ka midagi eriti vaadata, elektrimootor ja hammasrattad tundusid korras olevat. Kui see sahtel ei avane, siis ta teeb täpselt sellist häält et jääks kuhugi kinni, aga tegelikult ei jää. Õigemini see klõps, mis laseb hammasrattad liikuma läheb lahti, aga elektrimootor ei lase hammasrattaid käima, isegi siis kui jõuga üritasin sahtlit välja tõmmata. Ja seda ka, et proovisin kõike seda ainult läbi toiteploki, emaplaadiga ühendust ei lasknud teha.

Vs: Sony DVD-ROM DDU1621 sahtel ei avane?

Mingi asi on kulunud või paigast ära. kui kaanemahavõtmisel liigub asi siis uuri mis moodi seal see süsteem toimib, nii saad ka probleemile jälile...

See et sahtel välja ei jookse on ika vist mehhaanika süü.
    Kas kaane ligidal mingeid liikuvaid osasi on ?
    Mul oli umbes sama ühe Creative CD lugejaga, kui nupule vajutasin käis klõps, sahtel liikus veidi väljapoole ja jõle ragin hammasratastelt.
    Probleem oli selles et hammaslatil liikunud vardal oli teisepoolega võrreldes erinev samm...ei hoidnud võdrsel kaugusel neid liikuvaid osasi mis sahtlit liigutasid...

Kuidas sa siis sahtli lahti saad...kas vajutad mitu korda avmis/sulgemis nuppu?

Seda tühjade plaatide mitte lugemist mõtled sa sedasi et ta ei ava seda plaati MyComputeris ? Viskab mingi errori kui dvd seadmele klõpsad ?
    kui juba laiali on võetud see DVD seade siis jah kontrolli need lintkablid üle mida kasutaja erku soovitas.
    Tegelt kas DVD seade on secondary IDE kaabli otsas ? Master ja Slave jaoks on erinev pistik. sellest võib kaa juhtuda et plaate halvasti loeb. Mul oli nii et oli CD seade ja DVD ja DVD ei toiminud mingisuguse variandiga, siis vahetasin IDE kaabli vahel seadmed ära ja toimis.
    viimati muutis kasutaja -JFC-; 18 August 2009, 14:14.

Comment

No uurisin pikka aega, aga kui kaan peal ei näe ju suurt midagi. Ma jõudsin sellele seisukohale, et kui see sahtel välja sõidab, siis see lugemispea liigub allapoole, aga kui kaan peal siis ei liigu. Kahtlustan, et see lasersensor paneb hullu, muud moodi ei seosta seda tühja ja täis plaadi juhtumit ka. On kellegil veel mingeid mõtteid?

Comment

Olnud selline kogemus:
        Romi sees on tihtipeale kilekaablid (kilest lintkaabel), mille kontakt trükkplaadile on jäänud kehvaks.
        Lahti-kokku käib: sealt poolt kus lintkaabel siseneb, on sisse surutud plastmassist kiil, millel kahel pool pistikut näha väikesed kõrvad, milest saab kiilu väljapoole tõmmata. Kiil tuleb reeglina välja ainult poolele maale- sellest piisab kaabli kättesaamiseks. Minul on probleem lahenenud kui kaabliotsa lapiga puhtaks nühkisin.

Kokkupanekul vaja jälgida, mida su kaanepanek muljub või liigutab, siis saad asjale jälile.
        Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa

Comment

"Kokkupanekul vaja jälgida, mida su kaanepanek muljub või liigutab, siis saad asjale jälile."
          Mida sa siin täpsemalt mõtlesid, ei saanud lausest aru, muidu proovin järgi!

Comment

Kui ma õieti aru sain, siis üleval ütlesid et kaaneta töötab ja kaanega mitte.
            Tähendab: kaane peale panek liigutab või avaldab survet mingitele detailidele ning seade ei tööta enam.
            Mina pidin kõik pulkadeks kiskuma, et viga kätte saada. Ja kokkupanekul oli kõvasti närvi vaja.
            Sul võib ka viga mehaaniline olla, kui võtad kaane ära- siis kerkib kergelt ülesse poole ka esipaneel ja sellega koos sahtel. Sahtlimehanism, laser, mootorid- kõik peavad liikuma vabalt.
            Kui ta sul kaaneta töötas kenasti, tähendab asi on siiski elus ja vaja vaid viga kätte saada= tasub jändamist.
            Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa

Comment

Nii, lammutasin siis veel rohkem laiali. Võtsin kõik lintkaablid välja ja panin tagasi(kas neid peaks mingi spets ainega puhastama?). Kuigi mulle tundub, et probleem on magnetis. See kaan mis käib dvd-rom peale, selle kaane keskel on ümmargune plastmassist rõngas, mille sees on magnet, mis tõmbab ennast selle pöörleva ketta vastu(see mis cd pöörlema paneb). Proovisin siis koos selle kaanega, võtsin sahtli välja ja vaatasin mis juhtub ning selgus, et see pöörlev ketas ei tahtnud magneti küljest lahti tulla. Kui cd on vahel, siis tuleb ilusti lahti. Ma küll ei tea ,aga kui vool sees, siis kas see pöörlev ketas vahetab poolsust vms, sest muud moodi ma ei oska seda seletada.
              Proovin teiste piltide abil seletada probleemi allikaid, pöörlev ketas http://web.zone.ee/tonnn/Dismdvd.jpg?2 ja see plastmassist ring ning magnet http://web.zone.ee/tonnn/nintendo.jpg?2 .

Comment

lintkaabli klemme võiks piiritusega puhastada, on need tõesti nii mustad ?
                Tegelt aitab ka korraks lahti-kinni ühendamine.
                see pöörlev ketas peaks ju ise püsimagnet olema.
                Mul üks sarnane mis rikkis ja proovisin et jah suht tugevalt jääb selle kaaneküljes ketta külge.
                Aga sel magnetil on ka point seal, see hoiab plaati seal vahel et koos selle pöörleva kettaga koos pöörleks, lahtiselt ei saa hoogu üles nii kiirelt ja ka võib plaat maha joosta.
                Aga vaevalt nüüd järsku magnet tugevamaks läks...viga võib peituda ika kuskil mehhaanikas mis seda magnetiga rulli üles alla liigutab.

Comment

No tegelt püsimagnet on ikka selle kaane sees, sest mu kruvikeeraja jäi sinna kinni ;P. Aga jah tean jah ,et see on vajalik. Mehaanika nagu ei jää kusagile kinni, proovisin seal igatmoodi käega liigutades ja ei jää kusagile kinni. Selles mõttes, et ma kakkusin lahti suht palju ja panin voolu taha ja vaatasin mis kohast ta toppama jääb ja pärast ise proovisin selle koha üle ja hammasrataste taha see ei saa jääda. Ma ise mõtlesin midagi sellist, et kui plaat on vahel, siis see magnettõmme on väiksem, samas kui plaati ei ole vahel, siis magnettõmme suurem ja järsku on see elektrimootor nii väsind ,et ei jaksa seda lahti tõmmata. Siis kui ta mul voolu all on ja kinni on jäänd, olen üritanud neid hammasrattaid käega aidata, aga see süsteem on suht jäigalt kinni seal, kuigi tegelt ei tohiks olla. Tõenäoliselt ei käinud minu jõud ka magnetist üle, kuna see polnud soodus koht hammasrataste lükkamiseks.

Comment

Mootorile läheml asuvast hammasrattast oleks rohkem jõudu neid liikuvaid asju proovida...seal ju mingitsorti ülekanne tehtud et rohkem jõudu oleks.
                    Kui kõik sujuvalt liigub muidu siis pole nagu millegi takerdumise viga kaa.
                    Idee ...pane siis selle ülemise magneti vahele midagi et ta kaugemal hoiaks, mõni plastikust seib...
                    viimati muutis kasutaja -JFC-; 21 August 2009, 16:39.

Comment

Proovisin siis mingit seibi, aga avastasin, et läheb tsentrist välja ja plaati ei taha lugema hakata. Võibolla kui leiaks mingi täpse seibi, mis sinna ilusti sobiks, õige auguga, siis saaks, aga see võib paigast jälle ära nihkuda, see liim ei pruugi ju alati seista. Hetkel lepin sellega, et hoian mingit plaati sees koguaeg, siis töötab. Samas vahepeal hakkas isegi tööle, aga siis jälle jäi kinni. See magnet on mootorile liiga ülejõu käivaks ostunud, tõenäoliselt see mootor läbi.

Comment

Kui tsentrist välja viskab siis peaks mingise kummipinnaga seib olema...
                        Aga pane plaat teistpidi sisse siis ta ei hakka lugema seda ja ei koorma seadet koguaeg.
                        No kui arvad et mootur lahjaks jäänud, äki leiad asenduse mõnest teisest rikkis CD, DVD seadmest. küsitle sõbrad, tuttavad läbi...
                        Ei maksa see seade kaa ju nii palju et uue muretsemine võimatu variant oleks...
                        http://hparchive.com/
                        https://worldradiohistory.com/index.htm

Comment

Ei noh ta ei loegi tühja plaati. Tegelt mul teda eriti vaja ei olegi, vahel vaja lihtsalt plaadilt plaadile kirjutada, hea mugav. Võibolla mingi ajapärast proovin kummiseibi ka, aga hetkel pole enam aega mässata sellega enam.

Comment

Working...
                          X