Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Sülearvutil USB pesa lühises

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Sülearvutil USB pesa lühises

Süžee järgmine, Fujitsu Amilo m7440g läpats, sisse ei lülitu, laadimist aga näitab.
    Tõmbasin laiali, visuaalselt emaplaadil midagi ei tuvasta, aga leidsin, et üks USB-pesadest oli katki ja üks klemm vastu pesa korpust lühises. Eemaldasin selle lühise, kuid kasu pole, ehk keegi teab soovitada, mida veel tasuks kontrollida sellisel juhul?

Tänud ette.

Vs: Sülearvutil USB pesa lühises

Milline klemm oli kestaga lühises? Kui üks äärmine (+5V) siis peaks hakkama toiteahelaid ja USB kontrollerkive vaatama. Minu DELL-il on piisavalt tark kontroller, et ülekoormuse korral lülitab USB välja ja pärast sisse. Sellest ka siinsamas foorumis pikk teema olnud.

Comment

Minu Acer-il on piisavalt loll kontroller,niiet kunagi üks saabas pistis oma vigase telefoni sinna sappa ning nüüd on korpusesse kerge lohk sisse sulanud.Sellest aasta jagu möödas,peale kerge sulanud lohu ei paista teisi mutatsioone asjal olevat(õnneks).Kujutan ette et kui kauem oleks sabas hoidnud seda,siis ei kirjutaks siin selle massinaga.
      otsija

Comment

Esmalt postitatud otsija poolt
        Minu Acer-il on piisavalt loll kontroller.
        Mul on siin ees acer TravelMate 2420 ja
        ma silun selle peal oma(ehitatud) USB PIC kontrollereid.
        Kaks korda on juhtunud "aus lühis" -
        ekraanile ilmus teade, et USB on ülekoormuse all ja kõik.
        Kuskil oli jutt 500 mA.
        Kui tõmbasin kaabli välja, siis teade kadus ja
        pesa töötas kenasti edasi.

Kui lühis uuesti juhtub, küll ta juhtub,
        siis panen kirja, mis ta täpselt räägib.

Comment

Väga paljudel odava otsa läpakatel on usb toide kohe 5v toiteliini pealt. Tavaliselt on USB pesade ette pandud SMD sulavkaitse, tollel läpakal on sulavkaitse pandud võibolla kogu 5v toite ette, kui üldse on pandud. Alustada tuleks 5V toitemuunduri juurest kontrollimisega: kas on andnud muundur otsad, kas on mõni smd kaitse teepealt ära põlend või on 5V trükiplaadi rada ära põlend (varjatult läbiviikudest tavaliselt).

Kunagi ühte Fujitsut parandasin, sellel oli 3 usb pesa kõrvuti ja üks 3A sulavkaitse kõigi portide peale kokku. Vigase USB hiirega olid kõik pordid vagaseks tehtud.

Comment

Minu Acer3100-l ei olnud eeldatavasti mitte USB toide lühises vaid ülekoormuse all.To tegelane oli oma telefonil midagi ümber tuuninud vms,nagu mulle hiljem räägiti.Ma julgen oletada,et oli laadimispistikust otse akule visanud telefonis silla ja seega USB toide kukkus miski 4V kanti ning küpsetas siis vaikselt seda.Samas originaallaadija miniUSB kaudu oli neil telefonidel vist 800mA,seega võib jällegi väikene aga olla,ei teagi täpselt.Lühistada enda USB-d ei julgeks,siis oleks vist kõik kh.
            otsija

Comment

Working...
            X