Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

vendingu aparaadi juhtimine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

vendingu aparaadi juhtimine

Tervitus kõigepealt,

Nimelt on mul selline teema et oleks vaja juhtida kohviautomaati arvutist. Välja peaks see minu arvate nägema nii: Inimene näitab arvuti küljes olevale rfid lugejale kaarti, programm arvutis saadab rs232'he vm iganes muu liidese kaudu kohvimasina kontrollerisse krediidi (nagu keegi oleks münte sisestanud) inimene valib joogi ja see info mis joogi ta valis tuleb tagasi arvutisse. loomulikult oleks hea kui saaks saata muutuva summa masinale aga sobib ka see kui kohvimasin saab igakord omaarust 100 eek ja väljastab kohvi. peaasi et mina saan kätte kes ja mida sealt võttis.

Kohvimasin ise väidab ennast oskavat executive ja mdb protokolle. Olen siin mõlemad specid läbi ka sirvinud aga ütleme nii et esimese hooga ei oska kust kinni hakkata (osta mingi mdb2pc interface?)

Samas on teoreetiline võimalus kasutada mingit IO boardi ja siis nuppudele röövlid vahele panna aga see oleks liiga häkk and slash.

Põhimõtteliselt oleks valmis ka seda asja ostma inimliku hinna eest aga ei leia kedagi kes pakuks (selline asutus nagu yoga pakkus seda ja käis isegi paigaldamas ja siis loobus, et nemad ei saa hakkama(neil vist inimesed kadusid ära masu pärast vms)). Samas kui valmis asja ostmisest rääkida siis see peab ka sisaldama rfid kaardi lugejat ja sellega ühildumist.

segane värk...
    Ab hoc possum videre domum tuum

Vs: vendingu aparaadi juhtimine

See on ju lihtne, pead vaid MDB protokolli endale selgeks tegema. Executive kaudu oli juhtimine väga tüütu ja osasid asju ei saanud teha. Edasi ehitad mingi kontrolleri peal vidina, mis mängib masinale cahless payment seadet (aadress 0x10). Saad saata krediiti (õigemini mitte krediiti vaid täpse summa kui tahad) vastuseks valitud toote hinnale, mida masin ütleb. Saad kontrollida, kas jook ka tegelikult väljastati ja kui tekkis vigu, saab ka neid MDB kaudu pärida.
    Iseasi on see, et iga masin mõistab MBD-d oma moodi. Nt. Azkoyan'i karp ei väljasta kunagi käsku reader enabled kuigi peaks. Seega jätkub katsetamist küllaga.
    RFID kaarti võib lugeda sama kontrolleriga. Pead välja mõtlema, kuskohas ta autoriseerimas käib.
    Yogas ma disainis säärast süsteemi ja see isegi töötas kuigi minu meelest oli liialt keeruliseks aetud - käidi mitmes serveris tuulamas enne kui vastus anti. No ja nüüd on nad pankrotis, juba mõnda aega on.
    - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
    - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Working...
    X