Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Usb

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Usb

Esmalt postitatud tartu pets poolt
    juu siis on see Mini Slim pulk niivõrd täis topitud et ruumi tegemiseks kustutas osa firmware ära

ma ytleks ka et tee format, aga kui sellest ei aita, siis osta uus ja ole õnnelik
    .

Miskit pole see "täistopitud", teine varvuti näitab kenasti kõik mahud ja gigad ära. Selles teises tegin ka mitu korda formaati, kopisin mõned failid peale ja padavai oma arvuti manu - nüüd, peale ülalnimetatud programmi, mis ta nimi nüüd oligi ?, ei näita üldse, et mälupulk arvutiga ühendatud oleks. Küll aga hakkas jupats funkama DVD mängijas, kus enne ei.

Uut osta on.. krd-ima keeruline. Aga kui.. mu arvutiga ei sobi jälle? Ei näe nagu võimalust sotasid niisama tuulde visata.

Comment

Korra olnud sarnane juhus. Selle vahega et korra toppisin pulga Linuxi masinasse ja rohkem Win`i masin teda ei tunnistanud. Näitas et pulk on kas tühi või ei suuda andmeid lugeda. Linuxi masin näitas aga kenasti kõike edasi.
      Kopeerisin andmed Linuxi masinas teisele pulgale ja sellele pulgale tegin Win`i masinas formaadi ja kõik oli jälle korras, nagu ennegi.
      Mis jama sellise oleku põhjustab, pole siiani sotti saanud.

Veel:
      ,,..ei näita üldse, et mälupulk arvutiga ühendatud oleks.."
      Paistab et sul usb draiverid mis seonduvad riistvaraga on kuule lennanud, või vähemasti poolel teel sinna. Vast on viimane aeg püüda neid üle kirjutada emaplaadi CD`lt, netist..
      ..ja tark oleks teha OP kettale kettapuhastus-lasta maha ajutised failid ja muu konflikte meenutav rämpsmaterjal mida Win rõõmsasti edasi kasutab..
      viimati muutis kasutaja erku; 10 m 2009, 22:08.
      Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa

Comment

Esmalt postitatud tavaline poolt
        Nii see on, et see programm tõesti näeb ära. Kasutasin. formaatisin, bootisin, kasu midagi. Windows ei soovi seda mälupulka lihtsalt tunnistada. Eile õhtul proovisin seda "turtsakat" mälupulka ka DVD mängija USB-s - teatab, et "ebasobiv formaat". Samas, teine mälupulk oli DVD-s väga "teretulnud".

Proovin veel selle programmiga, võib-olla tegin miskit valesti, sest nüüdf, erinevalt varasemast, kus arvuti vahel pulka tunnistas, ei tee ta seda enam teps mitte üldse.
        Pulgale tuleb ka mingi nimi panna, muidu ei näe tõesti ükski arvuti. Omal oli täpselt sama juhtum ja selle programmiga sain pulga tööle. Kahjuks ei mäleta täpselt kuidas asi käis. Ise tegin kah mitu formaatimist enne kui asjast aru sain.

Comment

USB seadmete ühendamisel OS "küsib" kõigepealt mis seadmega tegemist on ja mis versiooniga toimub suhtlus ja alles siis hakatakse kasutajale vajalikku datat lugema/näitama.

Uuri järgmist võimalust.
          Kuna seade jääb tuvastamata, siis kas BIOS-is on USB1.1 aktiveeritud. Kui ei ole, siis lubatakse ainult USB2.0. Kuna pulk või ühenduskoht on kapriisne ja OS ei leia vajalikku teavet seadme ja suhtlusversiooni kohta, siis OS üritab leida vanemat versiooni, mis aga on BIOS-is aktiveerimata.
          Uued versioonid on kiiremad ja teatud juhtudel kapriissemad.

Comment

Esmalt postitatud erku poolt
            Korra olnud sarnane juhus. Selle vahega et korra toppisin pulga Linuxi masinasse ja rohkem Win`i masin teda ei tunnistanud. Näitas et pulk on kas tühi või ei suuda andmeid lugeda. Linuxi masin näitas aga kenasti kõike edasi.
            Kopeerisin andmed Linuxi masinas teisele pulgale ja sellele pulgale tegin Win`i masinas formaadi ja kõik oli jälle korras, nagu ennegi.
            Mis jama sellise oleku põhjustab, pole siiani sotti saanud.

Veel:
            ,,..ei näita üldse, et mälupulk arvutiga ühendatud oleks.."
            Paistab et sul usb draiverid mis seonduvad riistvaraga on kuule lennanud, või vähemasti poolel teel sinna. Vast on viimane aeg püüda neid üle kirjutada emaplaadi CD`lt, netist..
            ..ja tark oleks teha OP kettale kettapuhastus-lasta maha ajutised failid ja muu konflikte meenutav rämpsmaterjal mida Win rõõmsasti edasi kasutab..
            Kui pista pulk USB-(de)sse, siis kõlareis on iseloomulik riistvara ühenduse kõll. Alul viskas ikka alati ka teksti, kuna mul venekeelne windoosa, siis "sjemnõi disk E". Nüüd põle sedagi. Sisse pulgale sain algul vahel peale arvuti restarti - selleks korraks- irw. Mis iganes ma sel "tänuväärsel"hetkel pulgas toimetasin, andis see piisava põhjuse, et pulk.. hopsti väljas.
            Draivereid uuendasin korduvalt, nii emaplaadilt kui ka igaksjuhuks lõpuks ka teiselt WIN-ilt, samuti netist. Midagi ei muutunud. Seejuures paneb pea valutama, et t e i n e Kingstoni pulk ju töötab rõõmsalt.

Comment

Esmalt postitatud saformo poolt
              USB seadmete ühendamisel OS "küsib" kõigepealt mis seadmega tegemist on ja mis versiooniga toimub suhtlus ja alles siis hakatakse kasutajale vajalikku datat lugema/näitama.

Uuri järgmist võimalust.
              Kuna seade jääb tuvastamata, siis kas BIOS-is on USB1.1 aktiveeritud. Kui ei ole, siis lubatakse ainult USB2.0. Kuna pulk või ühenduskoht on kapriisne ja OS ei leia vajalikku teavet seadme ja suhtlusversiooni kohta, siis OS üritab leida vanemat versiooni, mis aga on BIOS-is aktiveerimata.
              Uued versioonid on kiiremad ja teatud juhtudel kapriissemad.
              BIOS-e seadistasin algseadetele, täpselt samad BIOS-e seaded on mul maal, sealses "igiliikurist vanaätis" ja seal see jonnakas pulk töötab.
              Lippan hommiku poodi, selline Hiina ja Taiwani kaubaga tegelev ja püüan neilt.. uut/teisi pulke saada, et kohe kodus seejärel proovida.
              Tänud kõigile, kes vaevaks võtsid aidata, nõu anda!!!

Comment

Uus USB seade hakkab korras arvutil 99,99% tõenäosusega tööle (sellel on teine ID number), see tuvastatakse esmakordselt ära, kirjutatakse siselogisse ja ongi ok.
                Mis nipiga kirjutas aga Win selle probleemse mälupulga teist tüüpi seadmeks jääb küsimus ikkagi õhku. Muud ei oska pakkuda, kui vigane on siiski USB draiver, arvuti näeb USB seadme tulekut aga kuna konkreetne draiveri osa on vigane valitakse automaatselt teine seade (mitte näiteks: USB Mass Storage Device ), samuti tuvastavad sama OP süsteemiga erinevad arvutid tihtipeale ühte ja samat mäluseadet natuke erinevalt (esmakordsel sisestusel ilmub alla teade uue seadme leidmisest ja installist, mis aga paraku on vahel erinev), põhjuseks erinev raudvara (emaplaat jne), tarkvara konfiguratsioon (uuendused, draiverite pakett, installer jms).
                Kasutasin multimeedia moblat kunagi ka meedia kandjana, kuna tal oli 4GB mälukaart sees. Kui vedas, siis tuvastas võõras arvuti tolle kohe Portable Multimedia Device ja kui enamvähem vedas, sai määrata käsitsi kontroll paneelist uue riistvara visardiga käsitsi selleks, aga kui ei vedanud: osadel XP masinatel puudus üldse seal selline asi ja jäigi Still Kamera millega ei saanud miskit teha.
                Jutu point:
                Win puhtaks ja vanad draiverid maha ning uued peale.
                Kui mälupulk sees ja ei näe teda, siis Device manageris on arvatavalt sul tekkikud miski võõras seade; tee kindlaks see (tiri mälupulka sisse/välja) ; kustuta see (jättes mälupulga sisse); püüa kontroll paneelist uue riistvara visardiga käsitsi määrata (seadme kustutamise ja uue seadme tuvastuse visardi abil ei saa jätta pikka ajavahemikku, kuna tihtilugu arvuti jõuab ette ja tuvastab ise selle automaatselt).

Comment

Uus USB seade hakkab korras arvutil 99,99% tõenäosusega tööle (sellel on teine ID number), see tuvastatakse esmakordselt ära, kirjutatakse siselogisse ja ongi ok.
                  Mis nipiga kirjutas aga Win selle probleemse mälupulga teist tüüpi seadmeks jääb küsimus ikkagi õhku. Muud ei oska pakkuda, kui vigane on siiski USB draiver, arvuti näeb USB seadme tulekut aga kuna konkreetne draiveri osa on vigane valitakse automaatselt teine seade (mitte näiteks: USB Mass Storage Device ), samuti tuvastavad sama OP süsteemiga erinevad arvutid tihtipeale ühte ja samat mäluseadet natuke erinevalt (esmakordsel sisestusel ilmub alla teade uue seadme leidmisest ja installist, mis aga paraku on vahel erinev), põhjuseks erinev raudvara (emaplaat jne), tarkvara konfiguratsioon (uuendused, draiverite pakett, installer jms).
                  Kasutasin multimeedia moblat kunagi ka meedia kandjana, kuna tal oli 4GB mälukaart sees. Kui vedas, siis tuvastas võõras arvuti tolle kohe Portable Multimedia Device ja kui enamvähem vedas, sai määrata käsitsi kontroll paneelist uue riistvara visardiga käsitsi selleks, aga kui ei vedanud: osadel XP masinatel puudus üldse seal selline asi ja jäigi Still Kamera millega ei saanud miskit teha.
                  Jutu point:
                  Win puhtaks ja vanad draiverid maha ning uued peale.
                  Kui mälupulk sees ja ei näe teda, siis Device manageris on arvatavalt sul tekkikud miski võõras seade; tee kindlaks see (tiri mälupulka sisse/välja) ; kustuta see (jättes mälupulga sisse); püüa kontroll paneelist uue riistvara visardiga käsitsi määrata (seadme kustutamise ja uue seadme tuvastuse visardi abil ei saa jätta pikka ajavahemikku, kuna tihtilugu arvuti jõuab ette ja tuvastab ise selle automaatselt).
                  Tänud veelkord asjalike nõuannete eest. Kõik sai nagu vaja, tehtud, aga... Pealegi, pood andis vstutulelikult selle niruse mälupulga asemele uue ja enne seda olin teinud ketta formatimise, seega lootused olid suured, kuid.. ka uus pulk ei hakanud tööle õieti.
                  Umbes sama jama on mul Nokia 6500 Slidega. Alul ühendasin selle ühe telku taha ja kõik OK. Aga kodus veel teinegi telku, korra toimis mobla sealgi, aga nüüf nagu jumal juhatab. See esimene telku tunneb aga mobla siiamaani ära.
                  Vahel kohe.. mõni asi, mõne teise asjaga,"fataalselt" ei sobi..

Sinu nõuande järgi talitasin. S.t umbes nii - muutsin draivereid, seejärel arvuti restart ja kohe pulk taha. Siis tunneb arvuti pulga ära. Kuni.. pulgas midagi toimetama hakata, siis on jälle" ühendus" kadunud.

Microsofti venekeelses foorumis oli tsipa juttu "mõnede seadmete mitteühilduvusest XP-ga" ja nõuanne oli neile sellest teatada.. Viitsin ma küll.. .
                  Tuleb mõnda.. "hästivarustatud" poodi minna ja pulkade erinevaid ´mudeleid kamaluga koju tassida. Siis hää testida...

Comment

Jõudsin siis ka niikaugele, et üks minu mälupulkadest hakkas jukerdama. Ei tahtnud enam selle sisu avada ja hakkas veateateid ette viskama. Formaatida ka ei lubanud.
                    Miski pärast oli Win ühe hetkega pähe võtnud, et tegemist on Music Drive`ga ja kuna mul olid seal segafailid välja arvatud muusika, hakkas erroreid loopima. Karjus et Log fail on kadunud ja ei suuda leida miskit faili (hirmus rida numbreid). Müstika.

Tegin nii:
                    Toppisin pulga arvutisse-ilmus ikoon minu arvuti lehele, irdmäluga seadmete nimekirja. Võtsin lahti USB seadme ikoonilt parema klahviga ,,Atribuudid"(viimane nimistus-kui venekeelne Win, pole mul aimugi mis sellel kohal kirjas võiks olla). Sealt ülemisest nimistust teine lahter ,,Automaatesitus", seal oli mul ülemises valiku kursori aknas ,,Muusikafailid" valisin noolega alla viimase ,,Segasisu", seejarel alt ,,Rakenda" ja ,,OK". (Jätsin tärni samale aknale kohale (alumisele) Küsi alati toimingu valimise kohta (ülemine oli valik: Automaatesitus)). Seejärel tegin pulgale formaadi ( samuti parema klahviga klõpsates USB seadme ikoonil, valides rippmenüüst ,,Vorminda"). Formaatimise l menüüs: mahu jätsin samaks (maksimummaht), failitüübiks FAT 32, jaotuse vaikemahu jätsin vaikimisi mahuks, ja andsin draivile uue nime.
                    Kokkuvõttes töötab jälle nagu õlitatult: nagu ennegi..

edit:
                    Värskelt ennem seda olin jõudnud arvutisse installida Everest Ultimate Edition`i vers: 5.30.1900, et arvuti riistvara paremini monitoorida. Mispeale arvuti antiviirus pistis kisendama ja ma käskisin tollel vait olla, eeldusel et kõik on ok.
                    viimati muutis kasutaja erku; 14 m 2009, 19:58.

Comment

Esmalt postitatud tavaline poolt
                      ... ja enne seda olin teinud ketta formatimise...
                      Kas ketta formaatimise all mõtlesid uue Win`i installi?
                      Mõned tähelepanekud:
                      Elu on näidanud, et Win XP plaadilt käivitades uue puhta installi, seda paraku ei saa. Selleks on sobilik käima lasta mõni Linuxi CD ja sellega teha ketta täisformaat ja uued partitsioonid ja seejärel Win`i kettalt uued partitsioonid ja formaatimine ja install.
                      Installi järjekord on: Win; juurde/maha installida endale vajalikud Win`i komponendid; kogu pakett draivereid mis seonduvad emaplaadi videokaartide ja muuga; (vajadusel) keelepakett; endale vajalik tarkvara.
                      Veel:
                      Installi alguses tuleks alati valida ,,Multilanguage support" programmidele ja teenustele. Selle mitte valimine võib hiljem muuta programmide osade installi puudulikuks. Kas ei installita üldse, või on käivitus akendel tekst vale või on teksti asemel ruudud (kuna enamus arvutikomponente on kaugelt idast ja ka nendega seonduv tarkvara), asi on laienenud isegi teatud draiverite installile.
                      Arvutile on soovitav anda ise arvutinimi, muutes ära automaatselt genereeritava nii et süsteem ja kohtade arv jääks samaks. Näiteks genereeritakse ,,MINU-GD6B66C769" ja muudad selle ,,MINU-GD6B66C419", mis on ebastandartne ja turvalisem.
                      Draiverite installi ajal lubada alati restarti, mitte panna linnukest kasti: tee restart hiljem.
                      Ara ühenda arvutit arvutivõrku ega netti, kuniks Win ja draiverid on installitud korrektselt. Kui uuendusi pole keelatud hakkavad kiiremad masinad kiire neti korral neid alla laadima ja installima ja võivad tahta arvuti restarti, draiverid installivad samaaegselt ja ka nõuavad restarti. Kokkuvõtteks on pudru ja kapsad, miski asi jääb pooleldi installiga ja hiljem ongi jäänud ainult probleemid.

Comment

Lisan et yks koht on veel.
                        control Panel-> Adimin.tools->Comp.Mana.->DiskMana.
                        Sealt otsid oma pulga, kustutad partitsiooni ära, märgid none active, teed uue partitsiooni. NTFS või FAT32 oma vaba valik.
                        Siiski tegemist kettaga, lo level on partitsioonitabel.

Linux, tean, linuxi asja otsa ka ise jooksnud, parasjagu aga tegelesin siis ARM,CF ja FAT32 asjaga. Selgus et pingviinil on oma arusaam fat tabeli copy-st, sinna kirjutati lambi numbreid mis kudagi ei klappinud 1. fat-iga.
                        Vahel siis win fixis vaikimisi ära, vahel ainult arvas et läbu õige asi ja kirjuas fat1 yle.
                        Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
                        1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
                        2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

Jõudsin siis ka niikaugele, et üks minu mälupulkadest hakkas jukerdama. Ei tahtnud enam selle sisu avada ja hakkas veateateid ette viskama. Formaatida ka ei lubanud.

Miski pärast oli Win ühe hetkega pähe võtnud, et tegemist on Music Drive`ga ja kuna mul olid seal segafailid välja arvatud muusika, hakkas erroreid loopima. Karjus et Log fail on kadunud ja ei suuda leida miskit faili (hirmus rida numbreid). Müstika.

Tegin nii:
                          Toppisin pulga arvutisse-ilmus ikoon minu arvuti lehele, irdmäluga seadmete nimekirja. Võtsin lahti USB seadme ikoonilt parema klahviga ,,Atribuudid"(viimane nimistus-kui venekeelne Win, pole mul aimugi mis sellel kohal kirjas võiks olla). Sealt ülemisest nimistust teine lahter ,,Automaatesitus", seal oli mul ülemises valiku kursori aknas ,,Muusikafailid" valisin noolega alla viimase ,,Segasisu", seejarel alt ,,Rakenda" ja ,,OK". (Jätsin tärni samale aknale kohale (alumisele) Küsi alati toimingu valimise kohta (ülemine oli valik: Automaatesitus)). Seejärel tegin pulgale formaadi ( samuti parema klahviga klõpsates USB seadme ikoonil, valides rippmenüüst ,,Vorminda"). Formaatimise l menüüs: mahu jätsin samaks (maksimummaht), failitüübiks FAT 32, jaotuse vaikemahu jätsin vaikimisi mahuks, ja andsin draivile uue nime.
                          Kokkuvõttes töötab jälle nagu õlitatult: nagu ennegi..

edit:
                          Värskelt ennem seda olin jõudnud arvutisse installida Everest Ultimate Edition`i vers: 5.30.1900, et arvuti riistvara paremini monitoorida. Mispeale arvuti antiviirus pistis kisendama ja ma käskisin tollel vait olla, eeldusel et kõik on ok.
                          Ehhee- : Sinu toiming, minu puhul, ei aidanud. Irdmälu "efekt", samasugune nagu kirjeldasid, oli mul selle neetud pulgaga just äsja tööarvuti juures. Et seda kõrvaldada, tuli pulk kolleegi arvutis formaatida. Enda tööarvutis see ei õnnestunud.

Just käis mul spetsialist arvutifirmast. Jõudsime ühisele tõdemusele, et.. mu masin seda tüüpi pulke- Mini Slim, ei tunnista "omaks". Tal kaasas paar teist mudelit, Microsofti omi, ja töötasid. Et tasuks osta eelkõige n.ö "kõvas kestas" (-metallist? - ) pulkasid.

Comment

Ma pidasin silmas koduarvuteid.
                            Tõsi ta on, et firmades tegutsevate itimeeste geniaalsusel pole piire. Palju kasutatakse metoodikat, kus roogitakse arvuti nii tühjaks kõigest, et too on veel vaevalt hinges. Ehk teisisõnu, ca 1,7GB Win XP-SP2`st jääb healjuhul alles 1,2GB ja olen näinud lausa 960MB surrogaati. Põhjus lihtne, tuginedes demagoogiale: töö masinas tohib ja saab teha kasutaja vaid teatud toiminguid ja kasutada vaid talle mõeldud paari programmi. Ei miskeid installe ega internetti ja muud säherdust liigset mis ei seondu tööga.
                            Ja loomulikult ei saa opereerida sellised masinad paljude mälupulkadega, MP3è mängijatega ja muud toredaga mis kuidagi ei lähe kokku töö tegemisega. Ja loomulikult pole neil vajalikke draivereid ja installer võib olla originaal aastatest 2000-2002.

Comment

Ma pidasin silmas koduarvuteid.
                              Tõsi ta on, et firmades tegutsevate itimeeste geniaalsusel pole piire. Palju kasutatakse metoodikat, kus roogitakse arvuti nii tühjaks kõigest, et too on veel vaevalt hinges. Ehk teisisõnu, ca 1,7GB Win XP-SP2`st jääb healjuhul alles 1,2GB ja olen näinud lausa 960MB surrogaati. Põhjus lihtne, tuginedes demagoogiale: töö masinas tohib ja saab teha kasutaja vaid teatud toiminguid ja kasutada vaid talle mõeldud paari programmi. Ei miskeid installe ega internetti ja muud säherdust liigset mis ei seondu tööga.
                              Ja loomulikult ei saa opereerida sellised masinad paljude mälupulkadega, MP3è mängijatega ja muud toredaga mis kuidagi ei lähe kokku töö tegemisega. Ja loomulikult pole neil vajalikke draivereid ja installer võib olla originaal aastatest 2000-2002.

Mul ongi.. installer aastaist 2000-2002. Arvuti ise pärit Tallnast, ja mingi raamatukogu AIP-st või firmast. Sääl oli see "tuunitud" nii, et jumala pärast keegi midagi alla tõmmates andmekndjatele miskit salvestada ei saaks. Kogu BIOS oli nii sätitud ja adminn ka.Paar korda olen Windoosat installinud, iga kord pärast pole heli. Noh, arvuti leiab siis, vahel kohe, vahel pikka otsingu järel, PCI Audio Device.

Tulin äsja poest ja soetasin enesele pulga TrekStor. Normaalne, töötab.
                              Selle Kingstoni võib-olla lõpuks saanuks isegi tööle, aga mis hinnaga?! Kahtlustan, et teiste võimalike pulkade ja muude seadamete mittetöötamise hinnaga.

Comment

Esmalt postitatud murphy poolt
                                Lisan et yks koht on veel.
                                control Panel-> Adimin.tools->Comp.Mana.->DiskMana.
                                Sealt otsid oma pulga, kustutad partitsiooni ära, märgid none active, teed uue partitsiooni. NTFS või FAT32 oma vaba valik.
                                Siiski tegemist kettaga, lo level on partitsioonitabel.

Ma tahaks näha, kuidas sa windowsi enda töövahenditega selle pulga NTFS'i formaadid :P

________

Teema algatajale: sa seda versiooni proovisid, et kustutad kõik USB pulga driverid ära? Üks võimalus oleks siis nii, et pistad pulga järgi ja device manageri alt lased maha ilmuva driveri või teine võimalus oleks hidden driveritele ots peale teha.

To get rid of that unwanted driver, device, or service:
                                1) Open the “Start” menu and choose “Run…”
                                2) Type in “cmd” (without the quotes) and click “ok”.
                                3) At the cmd prompt, type in “set devmgr_show_nonpresent_devices=1″ (without the quotes) and press enter. (Note that nothing seems to happen–this is ok. We are actually setting an environment variable which is going to help us to see hidden devices)
                                4) On the next cmd prompt line, type in “devmgmt.msc” (without the quotes) and press enter. This will launch the Windows Device Manager Console.
                                5) In the Device Manager Console, from the “View” menu, select “Show Hidden Devices”.
                                Vaata aind, et midagi üleliigset maha ei kustuta :P
                                -

Comment

Working...
                                X