Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Arvutile TV kaart või TV pulk?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Arvutile TV kaart või TV pulk?

Küsiks targemate arvamust.
    Nimelt soov lisada oma lauaarvutile võimalus digi TV-d vaadata ja ka saateid lindistada. Arvutis vabu PCI ja PCIE siine mitu, kuhu sellise kaardi pista saaks.
    USB otsa käiv variant oleks ka muidugi võimalus, aga USB pesades on seadmeid päris mitu- mitu ja korralik juhtmerägastik niigi ümber masina.
    Kumb variant iseenesest mõttekam ja pikemas perspektivis kasulikum oleks, kas kaart arvutisse või pulk USB-sse? Mingit välised kaardid ka veel liikvel ju...
    Mida selle seadme valikul veel silmas pidada?
    Proovisin tuttava pulka läpaka küljes- kaasasoleva anteniga pole midagi peale hakata, kuid välisantenniga näitab normaalselt. Ehk kodukandis vajalik nagunii ühendus statsionaarse antenniga...
    Tänan tähelepanu eest.

Vs: Arvutile TV kaart või TV pulk?

Mõlemal juhul tuleb arvuti külge üks juhe juurde. Sisemise kaardi puhul läheb antenn otse kaardi külge, välise seadme puhul antenn USB pulka ja sealt USB juhe arvutisse.

Comment

Kui tahad saateid pikalt vaadata ja lindistada, siis usb versioon võib jääda kehvaks, sest andmeedastuskiirus on ju pci siiniga võrreldes palju aeglasem seega usb versioonid kipuvad üle kuumenema ja siis hakkab pilt lollitama, on veel võimalus arvutile hankida pcmcia pesadega liides ja siis pcmcia tv kaart, need suudavad ka sama hästi tv saateid edastada nagu pci kaardid ja samas saab neid ka enamikele läpakatele järgi panna kui vaja kuhugi kaasa võtta. Endal pole kahjuks ühegi seadmega kogemusi, lähtun vaid tuttavate kriitikast ja arvamusest ja muidugi ka loogikast. Kuid kui see usb pulk sul piisavalt kaua ja hästi töötab siis pole vahet.
      Kui Midagi Teha, Siis Tuleb Seda Ikka Korralikult Teha

Comment

Esmalt postitatud 100avant poolt
        Küsiks targemate arvamust.
        Nimelt soov lisada oma lauaarvutile võimalus digi TV-d vaadata ja ka saateid lindistada. Arvutis vabu PCI ja PCIE siine mitu, kuhu sellise kaardi pista saaks.
        Parim on sisemine PCI (PCI-E). Omal kahes kastis sees ja väga rahul.
        Keegi pole targemaks muutunud sellest, et mind lolliks peab.

Comment

Üksjagu pidanud mõlemaid katsetama ja installima.
          USB on eelkõige laptopi omanikele. Ega muid liike pulkasid nad kasutada ei saagi. Kuna laptoppi hinnad langevad kolinal siis on enamus tootjaid siia platseerunud. USB pulkadel on mitu miinust. Kõige probleemsem on USB läbilaskevõime - see on nõrk, kuid piisav digitelevisioonile. USB koormab proset kah, seega piiripealsetes arvutites peab usb pulga jaoks prose võhma rohkem olema, samuti on laptoppidel nõrgemad süsteemi siinide ja mälude jõudlused. Kui aga prose takt on piisav siis probleemi ei ole. Teine probleem on usb 2.0 portide olemasolu, enamus arvutitel on küll palju porte väljapool, kuid usb 2.0 porte on seal 1-2 tükki. Veidi ebameeldiv on pidevalt õiget porti jahtida. osadel digipulkadel on usb pordis ka ir liides, sellega on probleeme, peale originaalsoftiga ei saa muuga pulti kasutada. Veel üks puudus on kui pistad otse usb porti siis varem või hiljem murrad pulga ühenduse katki.
          USB on ka üks eelis - hea mugav väike ja lihtne kaasas kanda ning saab ka teiste arvutile ligipääsu korral neilgi kasutada.

Kõik USB puudused on PCI (ekspress) eelised ja vastupidi. PCI kaarte sai vahepeal sigaodavalt (350 krooni oli hübriid eest ikka soodus küll), kahju et praeguseks on odavkampaania läbi. Peapuudus kohtkindlus lauaarvutiga.

Oma kogemus on praegu nii, et lauaarvuti oma on teleka asemel kasutusel ja seal käib ka salvestamine (lauaarvutile lihtne lisada palju kõvaketast) ja hilisem ümbertöötlemine. Kuid lisaks on ostetud teine usb pulk, mis on mugav just reisimiseks, a la sõbra juurde minnes pole vaja palju muretseda kas saab lemmikseriaali vaadata, TV on kaasas. See on just vaatamiseks.

Comment

Mul on kasutuses nii PCI- kui ka USB-variant. Kui ainult lauamasinas, siis kindlasti PCI(e) siinile. On stabiilsemad.
            Aga kui USB-variandi kasuks otsustada, siis soovitan eemale hoida noname pulkadest, mille kvaliteedis ei või kindel olla. Tuntud firma toode on kindlam valik. Hauppauge nt..
            Veel üks aspekt, mida jälgida: vahel ei ole seadmega kaasasolev tarkvara võimeline meie DVB-T standardit näitama, eriti kui väljamaa netipoodidest osta. See pole tegelikult takistus. Kui seadmel on olemas BDA-draiverid, saab kasutada muid vaatamisprogramme, mida on nii tasuta kui ka tasulisi.
            Tasuta programmid on nt.:
            http://www.dvbsupport.net/
            Ise kasutan DVBViewer`it, mis on küll tasuline, kuid väga hea proge. Nt. võimaldab salvestada kõiki samas MUX-is olevaid teleprogramme samaaegselt, jpm..
            Saab siit: http://www.dvbviewer.com/en/index.php

Comment

Tegelikult kui see teema siin aktiivne siis küsiks seda, et mis oleksid miinimumnõuded arvutil et digi tv pci või pcmcia kaarti kasutada. Usb puhul saan aru et nõuded on suured, aga kui kasutada neid paremaid kaarte, kas siis langeb ka jõudluse nõudlus, eesmärk oleks vaadata vähemalt sellist videot, millel pilt ka kehvasti jookseb, kuid ei jääks vähemalt seisma. Ja paluks reaalseid vastuseid, kas otse kogemusest või on kellelgi tehniline juhend näpus kus need mainitud. Kuna majandus on selline et tipptehnika on veel kauges plaanis siis uuriks lahendust, mis oleks soodsaim et vähemalt normaalse inimese moodi mõningaid tv saateid vaadata saaks, siis kui analoog kinni läheb. Ja kui ideed on piisavalt head ja sobivad, siis saab nii ka erinevatesse tubadesse tv lahendus leida, sest digiboxi kohta on ju ette nähtud üks telekas. Juhul kui elutuppa panna korralik digiboks, siis kuskil töölaua taga võib ju ka arvuti monitorist vahtida, pole siis vaja ka kahe molu peale ruumi kulutada.

Comment

Ei tea kas see on miinimum aga läpakas, millel on P M 1,4 GHz proze ja 512 mälu saab hakkama.
                Terratec pulk, DVBviewer salvestab ja näieks VLC playeriga salvestatud H264 TS-i vaadates prozel veel hinge kinni ei tõmba.
                DVBviewer'il on liikuva pildi näitamine enamasti välja lülitatud, salvestusrežiimis pole seega prozele erilist koormust.

Comment

See on tõesti väikseim number mida ma sellise asja kohta näinud olen, eeldades et sa rääkisid usb pulgast, minu tuttavatel kellel on usb pulk ja palju paremad näitajad, on ikkagi paari tunniga hädas, ma eelistaks siiski võimalust et tv mängib kasvõi koguaeg taustaks, mitte nii et kui tuleb järsku tähtis saade, et siis otsustab usb pulk üle kuumeneda, sest eelnevalt oli tühja mänginud. Aga näitajate all pean oluliseks: mälu, prose kiirust ja ka video mälu ning siiski eeldan et räägitaks kaartidest nagu pci või ka pcmcia, kuigi pci oleks soovitatavam lauakale, siis ei pea eraldi pcmcia kaardi kaarti ostma, aga pcmcia oleks jällegi hea läpakale.

Comment

Enne uuendust oli mul teleka taga masin selline:
                    Celeron-D prose 2,8GHz
                    512MB RAM
                    Geforce 6200 video
                    Hauppauge Nova-T TV-kaardiks siis.
                    Näitas DVBVieweriga maapealset digi, samas HD-testiga (720i) enam toime ei tulnud.
                    Väga palju sõltub videokaardist ja tarkvara võimest riistvaralist kiirendust kasutada. Räägitakse isegi P-3ga vaatamisest.

Üks suurem arutelu sel teemal on siin:
                    http://www.digi-tv.ee/viewtopic.php?f=44&t=7063

Comment

Esmalt postitatud onx15 poolt
                      See on tõesti väikseim number mida ma sellise asja kohta näinud olen, eeldades et sa rääkisid usb pulgast, minu tuttavatel kellel on usb pulk ja palju paremad näitajad, on ikkagi paari tunniga hädas, ma eelistaks siiski võimalust et tv mängib kasvõi koguaeg taustaks, mitte nii et kui tuleb järsku tähtis saade, et siis otsustab usb pulk üle kuumeneda, sest eelnevalt oli tühja mänginud. Aga näitajate all pean oluliseks: mälu, prose kiirust ja ka video mälu ning siiski eeldan et räägitaks kaartidest nagu pci või ka pcmcia, kuigi pci oleks soovitatavam lauakale, siis ei pea eraldi pcmcia kaardi kaarti ostma, aga pcmcia oleks jällegi hea läpakale.
                      USB pulk saab mul mõnes mõttes 24/7 vatti. See tähendab on ühendatud ja valmisolekus. Masin salvestab mõni päev 2 tundi mõni päev 5 tundi ja mõnikord kaht kanalit korraga samast striimist. Minu arvates pole pulga jaoks suurt vahet, kas ekraanil ka midagi näidatakse või jookseb striim kettale. Sama voog tuleb USB kaudu ikka. Lahtiarutamine käib juba masinas. Kui ekraanil midagi ei näidata siis on prozel kergem.

Comment

sest andmeedastuskiirus on ju pci siiniga võrreldes palju aeglasem seega usb versioonid kipuvad üle kuumenema
                        Huvitavad argumendid.

Milline kiirus peaks olema adekvaatne et lahendus töötaks? MPEG4 HDTV inimeste juures tarvitab enamasti kuni 20Mbit/s, meil saadi hakkama (levira) 6Mbit/s kiirusega. Meie SD pilt tarvitab ehk 3,5-4Mbit/s.
                        USB 2.0 kiirus on spetside järgi 480Mbit/s. Oletame et saime poolega petta ja kabla ka kehva - et jääb 200Mbit/s reaalselt ( ), palju siis HDTV jaoks järele jääb? 10x varu? Jah kui vaatame DVB-S2 HDTV saadet...

Seos kuumenemise ja andmeedastuskiiruse vahel? Ainult niipalju et kui seade töötab siis ta soojeneb, mis tahes kiirusel ka tema link oleks.

Reaalselt töötab USB 1.1 oma 12Mbit/s kiirusega edukalt meie maapealse digileviga. Nagu ka siin lingitud teemas tõestati. Et USB pulgad kuumenevad on tõsi ja mitte meeldiv omadus. 300,- ja 1500,- pulga soojuses on natuke vahet, kallim võib omada jahutusplaati sisemuses, odav reeglina mitte. Harva kui mõnel pulgal on ventileerimisavad (nt Gigabyte).
                        Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                        Konfutsius

Comment

Lugesin huviga vastused läbi ja sain veel rohkem julgust minna siinile mineva kaardi teed.
                          Samas hakkas ennastki huvitama, kui palju peaks sellise asja toimimiseks arvutil ressurssi olema?
                          Endal praegu kahetuumaline 1,6GHz protsessor ja 1,0 Gb RAM-i.
                          Hakkab toimima või peaks alustama arvuti kiiremaks tegemisest?

Ei leidnud neid kaarte müügilt ka eriti praegu... Või ei ole veel õigest kohast otsinud.

Comment

Esmalt postitatud OSX poolt
                            Huvitavad argumendid....
                            Ütlen ausalt et nende kiiruste asja pole uurinud, rääkisin seda mis mulle on öeldud. Järeldan et siis saab teoreetiliselt läbi usb 1.1 ka suruda see digitv. sel juhul peaks olema mälu, prose ja videomälu ikkagi samaväärne tänapäeva arvutitega. Sõbra arvuti, täpseid andmeid ei tea,~2GHz, 2Gb ram ja üle 100Mb kindlasti videot. Tal soodustusega saadud umbes 5 sotti maksev usb pulk mis ka analoogi toetab. Ütles et lihtsalt peale kahte-kolme tundi hakkas pilt kinni jääma, sest pulk oli kuumaks läinud. Usun et see võis olla see odava klassi pulk, tähendab, kui sellele jahutusplaat peale panna või avad (mille olemasolus pole kindel), siis võib ta kindlasti ka kauem mängida. Aga usb tv pulk peab selle lubatud kiiruse jaoks kõvasti soenema, mida pci kaardid vajaliku kiiruse jaoks ei pea tegema, ma arvan, sest see on lihtsalt loogiline. Kaasaskandmiseks kindlasti on sobivaim usb, sest ega kuskil reisil vms kohas niikuinii kaua ei vaata tv-d isegi kui on odavklassi pulk.

Teema algataja sai vastuse et talle sobiks paremini pci variant ja ma olen kindel et see usb asi peaks tema masinal ka normaalselt toimima, lähtudes näitajatest. Aga tuleks minu küsimuse juurde tagasi juhul kui keegi teab, mis on olnud väikseimad nõuded selle pci kaardi kasutamiseks. Kui mul aega liiga palju üle jääb siis võin digitv foorumi 50 lehekülge läbi lugeda, praegu vist mitte. Kui ma tahaks vanadest arvutikastidest panna kokku mingi masina millele lisada pci tv kaart, et oleks hea kui keegi oskaks öelda et palju nõuab sellist ressurssi nagu mälu ja video mälu. Kui mainiti et ka p3 masinatel on käima pandud, siis sellel prose kiiruse alal vist pole küsimusi vaja enam esitada, sest vaevalt ma veel aeglasemale masinale sellist asja hakkaks külge pookima. Praegu pole plaanis korralikku lauakat komplekteerida, sest enamus ajast teen kõik oma läpakaga (millele ei saa digi tvd korralikult toimima panna), aga poleks hea kui saaks vana rauda ka kasutada juhul kui sobib, ja täiendamine vastavalt nõudlusele on üsna odav, kuna neid kaste saab ju peaaegu niisama.

Comment

... Aga tuleks minu küsimuse juurde tagasi juhul kui keegi teab, mis on olnud väikseimad nõuded selle pci kaardi kasutamiseks.
                              Miinimumnõuded, miinimumnõuded. Sõltub kas piisab kui praegune SD pilt jookseb normaalselt või tahad need harvad HD testid ka sama masinaga ära näha. Salvestada saab nagunii.

Tootjatel on need miinimumid ju kirjas enamasti.

Technisat AirStar 2 PCI karbi pealt loen:
                              P III 700, 128MB, 30MB ketast, vaba PCI, 2D (3D toega) 8MB videokaart, helikaart. Win98SE kuni W2003Server.
                              See kaart (need nõuded) on ajast kui MPEG2 oli põhitegija.

Hauppauge MiniStick USB pulga karbilt loen:
                              Standard TV jaoks - 1,2GHz või kiirem proze, HDTV jaoks P4 CoreDuo 2,8GHz. Kui on nVidia 8 või ATI 10 seeria videokaart ja Vista siis 2GHz või kiirem.

Ülevalpool postituses kirjutasin: Pentium M 1,4 ja miskine läpakas olev ATI videoklots näitab praeguse SD MPEG4-ja ära.

Comment

Working...
                              X