Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Sülearvuti jookseb kokku

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Sülearvuti jookseb kokku

Tervist,
    on probleem võrdlemisi uue sülearvutiga - Acer Aspire Timeline 4810, jookseb teine vahetevahel kokku (pilt jääb ette, aga kõik hangub, niiet aitab ainult toitenupu allhoidmisega väljalülitamine).

Mure selles, et ta teeb seda võrdlemisi harva, või noh - minu jaoks piisavalt tihti, aga kui garantiisse saadan, siis kardan et selle lühikese aja jooksul, kui tehnik teda vaatab, midagi ei ilmne ja tuleb sama targalt tagasi.

Opsüsteemiks Windows 7.
    Kas keegi oskab midagi soovitada?

Vs: Sülearvuti jookseb kokku

Kuidas temperatuuridega lugu on? Memtesti oled jooksutanud?

Comment

Mul oli sama asi win7-ga, lõpuks andis ketas otsad.
      Lahendust ei tea, läpakas vastas nõudmistele igati.

Comment

Viga arvatavasti rauas, aga proovi mingi kinnijooksmist soodustav tegevus leida, mu õeläpakal juhtus alguses nii et paar korda nädalas just mälupulgale kirjutamisega, või suurte failide kopeerimisega jooksis kokku. Hiljem jooksis nii tihti kinni, et kaks sisselülitamist kümnest vedasid boot screenini välja, ja hea kui viis minutit arvutit kasutadagi sai. Live cd-ga töötas koguaeg ilusti. Tuli välja et sees mingi väike proseke vist loksus emaplaadil, toppisin mingit kraami nii vahele, et korpus suruks tugevasti peale sellele ja siiani töötab suurepäraselt, aint wifi minipci kaart ei võt vedu. see küll ajutine lahendus kuni midagi muud välja mõtleb, ja suured kühmud korpusel ka selle aretise tõttu häirivad, kuid nüüd ei jookse vähemalt kokku ja masinat saab usaldada.
        Kui garantii lõpp peaks lähenema, siis leia kindlast võimalus see parandusse saata, muidu hiljem pead võibolla uue emaplaadi oma kuludega ostma.
        Kui Midagi Teha, Siis Tuleb Seda Ikka Korralikult Teha

Comment

Mina olen kah sarnast asja kohanud. Olen vahest oodanud ja õnneks ei ole olnud pikk aeg. Paar minuti maksimum. Seega, kas nt ca 5 minutit ootamist aitab? Kui ei, siis tõesti, tee Memtesti, jooksuta kõvaketta teste(osadel tootjatel on oma toolid lausa olemas), lase üle ka protsessorile tööd andvate programmidega...Prime95 oli vast. Jägi protsessori temperatuure...Realtemp on selleks hea, samuti head tagasisidet annab ka Everest.

Memtest: http://www.memtest86.com/
          Prime 95: http://files.extremeoverclocking.com/file.php?f=103
          Realtemp: http://www.techpowerup.com/realtemp/
          ja everest: http://www.lavalys.com/products.php?lang=en&page=11
          It works better if you plug it in

Comment

Vaata setingud üle, alates ekraanisäästjast, kõvaketaste väljalülitamise aeg, mis piirilt aku suhtes lülitab masin ennast välja jne. Seal mingitel ebakõla tingimustel tekib selline anomaalia, see sellisel juhul kui jätad arvuti hetkeks omapead ja seejärel....
            Minul on läinud ühel juhul asjad aku eemaldamiseni, kui talveuni oli keelatud, arvuti läks magama ja vahepeal sai aku liiga tühjaks et taastada.

Mälutest? Kui mälud on vigased, raud vigane= paned video täisrauaga mängima ja varsti paneb pillid kotti, vahel harva näitab ennem seda vilksamisi sinist ka. Mingit hangumist reeglina ei tule.

Usun et tarkvara probleem. Juba Win 95 oskas hanguda, mis veel uuematest rääkida. OP reeglina ise hangubki (ka uuemad Linux`id pole erand), soodustavad ka teised proged tal seda teha.
            Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa

Comment

Esmalt postitatud erku poolt

Usun et tarkvara probleem. Juba Win 95 oskas hanguda, mis veel uuematest rääkida. OP reeglina ise hangubki (ka uuemad Linux`id pole erand), soodustavad ka teised proged tal seda teha.
              Vistast ja vanematest windoosadest veel usuks seda, aga win 7 alles nii nooreke, et talle pole mingit mõtetut kräppi updatedega selga istutatud...

üle ei kuumene läpakas või hoiad seda liiga palju süles?
              Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

Comment

Aitäh kõigile,

hetkel pole väga palju aega olnud teste teha, kui jõuan, annan teada.
                Prose temp. on 53 kraadi RealTemp järgi, seega töötab kuumalt küll, aga mitte nagu nii kuumalt et sellest peaks olema.

Kõvaketaste ja muu väljalülitamine on suht suure viitega, tõenäoliselt sellest ei ole.

Süles hoides on läpakal alus all ja õhuavad alati lahti.
                Kokkujooksmine ei ole seotud mingi konkreetse tegevusega, vahel kui jätan arvuti lihtsalt mõneks minutiks seisma, siis uuesti arvuti taha tulles on pilt hangunud.
                Feenomen ei ole väga sage - keskmiselt võibolla kord nädalas, aga häiriv siiski, eriti kui mingi asja tegemine parasjagu pooleli oli ja polnud salvestatud.

Üks asi, mis peab ilmselt veel proovima on videokaardid -sellel arvutil on kaks videokaarti - integreeritud intel ja lisaks ATI Radeon 4300, neid saab softist ümber lülitada. Üritan kindlaks teha, kas hangub mõlemaga või ainult ühega.

Teine asi on kui buutida miskilt ubuntu mälupulgalt ramdrivele, et kas siis ka hangub - kui nii, siis ei ole Win 7 süü.
                Kuna aga seda hangumist väga tihti ette ei tule läheb kõige selle testimisega aega.
                Tänud veelkord ideede eest.

Comment

tere mul siis ka selline probleem! Nimelt arvuti on mul hp compaq nx5000 ja op süsteemiks on win xp pro. Nii asi siis selline panen läpaka käima vahest jookseb kohe kokku kui xp pilt ette tuleb ja tavaliselt on nii kui panen käima tuleb deskop ette ilusti ja ma ei pea midagi puutumagi ja jookseb nii kokku et terve arvuti tumm hiir ja klaver ei tööta. Siis olen seda ka tähele pannud et nii kui ventikas käima läheb siis lööb CPu tarbimise põhja ja siis jookseb arvuti täiesti kinni. Vahest on nii et saab mitu tundi arvutis olla nii et mitte midagi ei juhtu :S ma ei saa aru mis jama see on äkki oskab keegi öelda?

Comment

kõlab täisformati ja uue opsüsteemi järgi...
                    Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

Comment

Esmalt postitatud tartu pets poolt Vaata postitust
                      kõlab täisformati ja uue opsüsteemi järgi...
                      Aga enne testi kõvaketas ära. Praegugi üks laual samade sümptomitega, ketas "Bad`idest" vöödiline.Uut vaja.

Comment

Kõlab hoopis miski komponendi vahetuse järgi nagu emaplaat või mälu.
                        Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Working...
                        X