Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

voolu mõõtmine trafoga

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

voolu mõõtmine trafoga

Olen pikalt internetist ja ka käesolevast foorumist uurinud erinevaid viise kuidas saaks arvutis vaadata voolu tarbivuse graafikut. Kõige elementaarsem tundub arvesti impulssväljundi kasutamine, kuid sellega saan ma kogu tarbivuse. Mina aga sooviksin erinevate tarbijate näitusid lugeda.

Jõudsin uuringutega sinnamaani, et on olemas sellised vidinad nagu "current sense transformers", mis tunduvad olevat midagi miniampertangide sarnast (ampertangid põhinevad neil). Pistad juhtme läbi ja saad kuidagiviisi voolu kätte. Üks link kust lugesin nende kohta: http://www.coilws.com/index.php?main...cPath=2_14_241

Olen ise väga asjaarmastaja (pigem tarbija) tasemel ning minu mõistus neid vidinaid ei võta. Lõplikuks eesmärgiks oleks paigutada elektrikilpi iga kaitsme juurde selline jubin, et saaksin mõõta mis tarbija parasjagu kui palju voolu võtab.

Kas mõni asjatundja oskab selgitada, kui keeruline oleks sellise lahenduse loomine?

Vs: voolu mõõtmine trafoga

Microchipil on olemas lausa spets kivid selleks tarbeks: http://www.microchip.com/wwwproducts...cName=en544175
    Saaks ka ise mõõtes pinget voolutrafo väljundis ja teisendades.
    Kunagi hakkasin säärast asja tegema aga jäi pooleli. Pmst trafo ja prose koos sisemise AD muundiga. Prose arvutab veidi ja annabki voolu.
    - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
    - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Kui tarbijal toitejuhe koos tavalise pistikuga siis võiks proovida seda:

http://www.oomipood.ee/?t=k_ki&i=EL-EPM02HQ

Comment

Neid läbi pistiku mõõtjaid on palju ja neid on jah lihtne soovitada. Küsisin just kaabli kohta. Ka kolmefaasilise tarbija mõõtmine on vajalik - nii soojuspump kui elektritenn soojuspumba lisakütteks on justnimelt kolmefaasiline.

Comment

Esmalt postitatud felch poolt
          Microchipil on olemas lausa spets kivid selleks tarbeks: http://www.microchip.com/wwwproducts...cName=en544175
          Kas oleks võimalik anda mingi põhimõtteline skeem esialgu? Näiteks ütleme, et soovin saada 10 juhtme voolutarvet (3 x soojuspump, 3 x elektriküttekeha, 2 x küttesüsteemi pumbad, 1 x soojaveeboiler, 1 x vannitoa põrandaküte)? Kogu see info peaks lõpuks jõudma arvutisse graafikuteks. See graafikute tegemine on mul selge, RRDTool'i olen kasutanud. Info arvutisse saamine on aga minu jaoks veel arusaamatu.

Comment

Esmalt postitatud gabriel poolt
            Kas oleks võimalik anda mingi põhimõtteline skeem esialgu? Näiteks ütleme, et soovin saada 10 juhtme voolutarvet (3 x soojuspump, 3 x elektriküttekeha, 2 x küttesüsteemi pumbad, 1 x soojaveeboiler, 1 x vannitoa põrandaküte)?
            Tuleb panna 10 voolutrafot:
            http://www.itl-uk.com/introduction-m...nsformers.html
            Iga trafo otsa A-D muundi, mis teeb analoogsignaali digiks. Edasine on juba arvuti/kiibi/kontrolleri majandada. Kogu süsteemi projekteerimine ja ehitamine eeldab inseneri haridust ja kogemusi.
            Keegi pole targemaks muutunud sellest, et mind lolliks peab.

Comment

Tänan, täpselt selline vastus nagu ootasin. Liigun samm-sammult, et endal asi selge oleks. Inseneriharidus mul on, kuid informaatika mitte elektroonika vallas. Jõudsin arusaamisele, et see konkreetne projekt käib kindlasti minule üle jõu. Igasuguse com-pordist tuleva signaaliga aga saaksin juba hakkama.

Kas keegi on selliseid lahendusi teinud või soovib/oskab teha? Milline võiks olla sellise 10 kaabli mõõtelahenduse ligikaudne eelarve?

Comment

10 voolutrafot = 10*50EEK = 500 EEK
                1 pingetrafo = 100 EEK
                1 USB DAQ = 1000 .... 3000 EEK, sõltuvalt mudelist.

Softi hinda ma ei arvestanud, tegemist on eritellimusel tööga, seega, parim, kui sa sellega ise hakkama saad.

USB DAQ käib ühelt poolt arvuti külge ja teisest otsast tulevad talle sisse nii voolutrafod kui ka 1 pingetrafo. Ilma viimaseta ei saa reaktiiv- ja aktiivvõimsusel vahet teha. Tegemist on väga labase lahendusega, viga on ilmselt suur, aga kui täpsust pole vaja, ajab asja ära.

Testimiseks on vaja aktiivkoormust. Nimelt tavaline triikraud või eletkriradiaator on enam-vähem ideaalne aktiivkoormus ja reaktiivkomponenti pole ollagi. Sellega ajad paika võimalikud faasinihked ja/või faasipööramised.

Võimalik, et vajad ka USB pikendajat, ei peaks kogu aeg elektrikilbi lähedal läpakaga passima.

Võib-olla leiad valmis vidina, see oleks kahtlemata parim lahendus, kuna oleks kõige ohutum ja arvatavasti ka töökindlam.
                If you think education is expensive, try ignorance.

Comment

Working...
                X