Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Mure Eagle joonisega

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Mure Eagle joonisega

Et siis niisugune jama-kasutasin varem 4.13 versiooni, nüüd on 5.0 aga avastasin, et selles vanemas versioonis tehtud jooniseid ei saa .pdf-ks teha. V.b. saab, kui keegi seletab natuke? Ma nimelt teen nii, et avan 5.0 tavaliselt faili printimiseks (klikin printerit) ja siis seal avanevates valikutes võtan PDF ja salvestan selle siis dokumendina kindluse mõttes mujale. Nagu hiljuti selgus, et pdf täpsete asjade puhul ei sobi otse väljaprindiks (vajab zoomi osas korrektiive) siis väljaprindi plaadivalmistamise joonisest teen ikkagi Eagle abil. Samas suuremate komponentide puhul on mõõtude muutus suht väike ja näit. saatmiseks oleks vaja see .pdf-ks töödelda. Kuidas siis saaks vanemast 4.13 teha .pdf töötluse???
    -superradical-

Vs: Mure Eagle joonisega

Raske aru saada milles sul probleem on, aga ma olen eaglit kasutanud alates 4.11 kuni 5.6.0 ja printides pdf printerisse (cutepdf) ja saadud faile muutnud/liitnud adobe illustraatoriga, pole küll märganud, et midagi läheks mõõdust välja.
    Kolakoguja

Comment

Noh, mure selles, et kui võtan sellest Eagle 4.13 lahti joonise ja ülal ribal klikin printeri märgile siis 5.0 avab küll suure lehe millel võimalusi palju rohkem, 4.13 lubab seal ainult printida (OK käsk) ja printeri seadeid muuta. 5.0.0-l on aga seal alaservas Print, PDF jne...mitu klikitavat "nuppu".
      Krt, ah õnneks pole keeruline joonis, eks teen uue siis. Ei tea sellest muutmise/liitmise asjast midagi, net olnud kasutusel elementaarasjana aasta jagu ja pole arvuti asjas absoluutselt kodus, ei tea neid asju, enne ei olnud mingit vajadust-kui netti polnud siis mida sa teed? Mingisuguseid hädalisi plaadiprogramme sai kunagi ikka mälupulgal arvutisse kantud aga need enamasti enam tööle ei hakanud ja sellest häkkimise asjast...noh, arvutiasjas sõna anyway ei võta.
      Igaljuhul selle vanema 4.13 tehtud plaadi joonise avamisel tuleb ette kiri "No forward-/backannotation will be performed" ja valikud OK ja Cancel, valin ok siis avaneb ilusti joonis.
      Nüüd valin printeri nupu ülaservast, aga avanevas aknas on valikud: OK Printer... Page... ja Cancel. Vaatasin need kõik läbi mis seal andis ja kusagilt ei jäänud silma valikut "PDF"... krt...
      -superradical-

Comment

Noh, mure selles, et kui võtan sellest Eagle 4.13 lahti joonise ja ülal ribal klikin printeri märgile siis 5.0 avab küll suure lehe millel võimalusi palju rohkem, 4.13 lubab seal ainult printida (OK käsk) ja printeri seadeid muuta. 5l on aga seal alaservas Print, PDF jne...mitu klikitavat "nuppu".
        Nüüd sain vist aru, 4.13 versioonis puudub sisseehitatud pdf printimine. Selleks kasutangi cutepdf, see tekitab virtuaalse printeri, mida saad kasutada iga programmiga.
        Ei tea sellest muutmise/liitmise asjast midagi
        Et maksimaalselt kasutada ära p'n'p kilet, paberit, liidan 2poolse plaadi pdf failid ühele lehele.
        tuleb ette kiri "No forward-/backannotation will be performed"
        Palju õnne, skeem ja board ei lähe omavahel kokku! Alati kui eaglis midagi teed, peavad nii skeem kui board lahti olema.
        Kolakoguja

Comment

Esmalt postitatud pupsik46 poolt Vaata postitust
          Nüüd sain vist aru, 4.13 versioonis puudub sisseehitatud pdf printimine.

Selleks kasutangi cutepdf, see tekitab virtuaalse printeri, mida saad kasutada iga programmiga.
          Et maksimaalselt kasutada ära p'n'p kilet, paberit, liidan 2poolse plaadi pdf failid ühele lehele.

Palju õnne, skeem ja board ei lähe omavahel kokku! Alati kui eaglis midagi teed, peavad nii skeem kui board lahti olema.
          OK, siis on asi selge ja teen uue joonise

OK arusaadav nüüd. Aga miks nii-saab ka nii, et teibitükiga kinnitad kile paberile (ma proovinud) aga seda kilet palju nagunii ei kasuta-aastate jooksul on õnnestunud kogemustega niipalju saavutada, et tulemus sama isegi paberiga. Igaljuhul kasutan kilet, tavaline printeri kile, ei ütleks, et saab halvem kui p´n´p kasutades.

Ei saagi minna-skeemi lihtsalt pole, mul 4.13 versioonis oma 30 joonist ja ühelgi ei ole skeemi-mida need annavad? Kui PDF tuge ei olegi siis pole ju sellest skeemiasjast ka kasu-isegi 5.0.0 ei ole ma ühtegi skeemi teinud-teen kohe plaadijoonise. Aga hea seegi, et 5.0.0 on PDF tugi.
          Võimalik, et see on hea kui skeem ka olemas seal Eagles aga seletage mulle lollile, et miks see hea on?
          Ma 1. autoruuterit ei kasuta ja 2. on hea kohe skeemist plaat käsitsi joonistada.

Mõned asjad on jama teha näit. polygoni ikka ei suuda normaalselt saada- kui märgin ühe ala polygoniks ja nime GND siis järgmise eelmisest eraldi olema pidava ala puhul ikka ei tule see niisugune nagu peaks, kevadel/suvel üks inimene seletas kuidas see käib aga kuna seda vahepeal ei olnud vajadust kasutada siis on meelest läinud ja üksöö müttasin oma 4-5 tundi sellega, soovitud tulemust ei saanud ikkagi ja pidin kõik suure vaseala keskel olevad jootealad käsitsi joonistama.

Ei ütleks, et Eagle infotugi oleks nõrk või jama aga ilmselt ei oska õiget asja otsida, samuti ei saa kõigest aru, tehniline inglise keel ja google tõlge ei käi omavahel käsikäes. Infot muidu on suht nii, et tapab, olen otsinud ja mingi polygoni teema näit. sain kätte ühest toest aga ei suutnud mitut eraldiasuvat suuremat ala ikkagi selle abil teha.

Kurjaaa, nüüd liitsin veel teisegi asja vanasse teemasse. Aga ikkagi, mis see skeemi olemasolu paremaks teeb?
          -superradical-

Comment

Aga miks nii-saab ka nii, et teibitükiga kinnitad kile paberile (ma proovinud) aga seda kilet palju nagunii ei kasuta-aastate jooksul on õnnestunud kogemustega niipalju saavutada, et tulemus sama isegi paberiga. Igaljuhul kasutan kilet, tavaline printeri kile, ei ütleks, et saab halvem kui p´n´p kasutades.
            Ei viitsi teipida, lihtsam kohe pdffid kokkukleepida.
            Võimalik, et see on hea kui skeem ka olemas seal Eagles aga seletage mulle lollile, et miks see hea on?
            Ei ole nii kõva tegija, et kujutaks skeemi peas ette. Aga paberile ette tänasel tehnikaajastul, kohe kindlasti ei viitsi joonistama hakata.
            Mõned asjad on jama teha näit. polygoni ikka ei suuda normaalselt saada- kui märgin ühe ala polygoniks ja nime GND siis järgmise eelmisest eraldi olema pidava ala puhul ikka ei tule see niisugune nagu peaks, kevadel/suvel üks inimene seletas kuidas see käib aga kuna seda vahepeal ei olnud vajadust kasutada siis on meelest läinud ja üksöö müttasin oma 4-5 tundi sellega, soovitud tulemust ei saanud ikkagi ja pidin kõik suure vaseala keskel olevad jootealad käsitsi joonistama.
            Joonistad polügooni, annad nime, ratsnest täidab ära. Kui on mitu kattuvat polügooni, siis tuleb määrata erinevad rank'id. Vahekaugused jubinatest määrad info-isolate.
            Ei ütleks, et Eagle infotugi oleks nõrk või jama aga ilmselt ei oska õiget asja otsida, samuti ei saa kõigest aru, tehniline inglise keel ja google tõlge ei käi omavahel käsikäes. Infot muidu on suht nii, et tapab, olen otsinud ja mingi polygoni teema näit. sain kätte ühest toest aga ei suutnud mitut eraldiasuvat suuremat ala ikkagi selle abil teha.
            Eagle ei ole intuitiivne kahjuks. Teisi programme pole viitsinud proovida, siiamaani piisab temastki.

PS S*tta sellest sisseehitatud pdf toest, installid pdf printeri ja saad igast programmist pdf faile tekitada.
            Kolakoguja

Comment

Juppide vahekaugused ja isoleeritud alad, neid tean kuidas saab aga ok, proovin seda rank-i asja. Ma sellest krd-i toest lugesin, et peab olema nimi "GND", siis panin ühe GND ja teised said mingite x nimedega märgitud-ratsnetist täitis ainult GND ja teisi ei saanud täidetud, !muidugi kasutasin nende nimesid siis!, aga eks proovin uuesti .
              Sain mingi Altium-i (oli vist Protel varem), kunagi oli hull promo sellest, aga mõistus ei ole nii arenenud, et sellega midagi tühjalt kohalt oskaks teha, proovisin joonistada mingit suvalist joonist aga tühjagi, algajale tundub rängalt keerukas ja ei soovitaks, abi selle kohta siitmailt ilmselt ei saagi, pole kellelt küsida-"profid" ei aita, need on huvitatud, et iga liigutuse eest kühvliga kuldtaalreid ette viskad aga kui selle kohta iitsatad,et infot ei saa siis saad pangiga virtsa kaela .

Eagle ses suhtes hea, et isegi tõmmates demoversiooni suudab ka 0 teadmisega kohe plaadi joonise teha, noh, lihtsama joonise, a la võimude plaadid. Niisama sellega proovides saab suht palju asju teada, et kuidas üks või teine asi käib. Aga kui tahta ilusamat, nagu tööstusliku välimuse ja kujundusega teha siis vaja rohkem teada ja sellest proovides naljalt aimu ei saa, vaja uurida kas tootetoest või kasutajatelt.

EDIT: Joonise ja skeemi puhul mul enamasti olemasolev skeem, vähe on oma mõteldud asju, väga vähe ja need lihtsad. Enamuse kohta leidub skeeme hunnikute viisi ja valid ainult sobiva, võimude jne. puhul on skeemi põhilahendus paljudel juhtudel üks, muudad vaid komponente vajadusel. No nagunii oleks nigel klõpsida kord skeemile ja siis jälle pcb-le, kel mitu monitori laual neil muidugi mugav aga kui on üks siis kes seda kirbus...a ikka taga ajab, kui skeem silma all siis sellelt hea järge ajada. Ei tea, võimalik, et proovin nii, et kuidas tundub aga ei kujuta ette esialgu, aega läheb kindlasti palju rohkem???
              -superradical-

Comment

pole kellelt küsida-"profid" ei aita, need on huvitatud, et iga liigutuse eest kühvliga kuldtaalreid ette viskad aga kui selle kohta iitsatad,et infot ei saa siis saad pangiga virtsa kaela
                Keegi ei pea sind aitama, guugel+help+katsetamine on abiks.
                Joonise ja skeemi puhul mul enamasti olemasolev skeem, vähe on oma mõteldud asju, väga vähe ja need lihtsad. Enamuse kohta leidub skeeme hunnikute viisi ja valid ainult sobiva, võimude jne. puhul on skeemi põhilahendus paljudel juhtudel üks, muudad vaid komponente vajadusel. No nagunii oleks nigel klõpsida kord skeemile ja siis jälle pcb-le, kel mitu monitori laual neil muidugi mugav aga kui on üks siis kes seda kirbus...a ikka taga ajab, kui skeem silma all siis sellelt hea järge ajada. Ei tea, võimalik, et proovin nii, et kuidas tundub aga ei kujuta ette esialgu, aega läheb kindlasti palju rohkem???
                Lihtsate puhul võibolla tõesti on mõtet nii teha. Mina panen üldjuhul mitmest asjast ühe kokku ning plaadi joonistamise ajal muudan jumalteab mitu korda skeemi.
                Kolakoguja

Comment

Esmalt postitatud pupsik46 poolt Vaata postitust
                  Keegi ei pea sind aitama, guugel+help+katsetamine on abiks.
                  Lihtsate puhul võibolla tõesti on mõtet nii teha. Mina panen üldjuhul mitmest asjast ühe kokku ning plaadi joonistamise ajal muudan jumalteab mitu korda skeemi.
                  Hm, kes seda ütelnud on, et "peab" aitama???????????????????????????????????????????? ??????????? Lihtsalt leidsin koha äramärkimiseks. Tihtilugu on nii, et paljalt märkimine, et infot on iga asja kohta nii, et tapab, jama lugu. Vahel lihtsalt ei leia seda, no see on 100% nii kõigi inimestega, et vahel nagu mõte ei tööta ja pärast siis kui lahendus leitud, mõtled, et aisa kurat, parandust teha aga pole enam võimalik, igaljuhul on sinust jäetud juba lolli mulje (nagu selle teema lõpp nüüd kippus olema-täpselt, kui sisuliselt halvustamiseks läheb siis pole ju mõtet rääkida, pm. ei olegi palunud).

Milline on lihtne ja milline keeruline võim? Ei teeks niisugust vahet, pigem on keerulisemad just pisidetaile sisaldavad protsessoriplaadid, nendega nagunii ei tegele omaaretuslikult.
                  Samas see võimuplaat ei ole ka asi mida juhuslikult ja suvaliselt muuta-näit. juppide paigutuslikult pole alati parem niisugune mis omale meeldib ja lihtsam teha.

Selle Altiumi teemat ei tahaks taas laiali tõmbama asuda aga ikkagi on see nüüd keelel, vihjeks ütlen, et otsi teemat milles erinevaid programme lahatakse ja siis vaata, (ma ka mainisin kunagi selle programmi kasutamise võimalusest), et millest alustada jne... näpunäiteid tuli "0" ometi siin mõnimees rääkis Eaglest halba, ja pärast on siis häda, et radiotehnika ütles halvasti...ütles jah kui anti põhjus.
                  OK, nüüd see teema ammendatud ja tegin uue joonise, sain ka ära ütelda jälle oma arvamuse kui jutt juba lõpuks hapuks läks.
                  Igaljuhul nüüd vast on parem see teema kogu täiega ajalooprügikasti saata, näen, et siit võib potensiaalset üksteise kallal kraaksumist tulla .
                  PS: ilmaaegu selle algatasin!
                  -superradical-

Comment

tee gerber ja kasuta mõnd gerberi printerit
                    Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
                    1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
                    2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

Tundus lihtsam teha uuesti, 5.0.0pro on igaljuhul asisem kui see 4.13
                      Ehk räägid sellest Polygonide asjast natuke uuesti kui trehvab aega olema Mul meelest läinud ja ei tulnud nad nii head kui vaja, eks millalgi räägin kuidas nad mul tulid plaadile.
                      Ps. võib ka, mul kaustas ruumi, arvuti taga hetkel ei saa püsivalt olla, et rääkida .
                      -superradical-

Comment

Working...
                      X