Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Dual boot 98 ja  XP jaoks

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Dual boot 98 ja  XP jaoks

Et siis olukord selline, on kaks kõvaketast (mitte pertitsiooni aga kaks füüsilist ketast)milledest ühel on installitud XP Pro (clean instal) ja teisel 98 SE (clean instal)ning tahaks nad ühes masinas käima panna. 98 SE on Pri Master ja XP on Pri Slave. XP on lisaks palju asju mida ei saa ei oska ei taha uuesti paigaldama hakkata. Seda et tehes XP installi käigus Repair tekib kohe kala, et Target is C are you sure, jne. Kui jääd sureks siis kirjutab boodi üle ja käima ei lähe midagi. Hea see, et kirjutab C ehk 98 boodi üle saab uuesti installida. Seni kasutan HDD ketaste toite välja sikutamist aga kua seda teha ei kannata :'(
    Ka ühe varasema teema lugesin läbi aga seal kirjutatu ei ole see mida vajan. Peale I/O nupu muidugi ;D

Windows xp oskab ise algusesse teha buut menüüd, kus saaks valida mis opsüs buutida.
    Idee siis selline, et kõigepealt lased teisele kettale win98, xp ketas on lahti ühendatud. Siis ühendad mõlemad kettad külge nii, et xp ketas oleks eespool (näit xp primary master ja 98 primary slave) ja lased xp teisele kettale peale. Nüüd teeb setup kõik menüüd automaatselt nii, et saaks valida kumba tahad buutida. Ainult kui tekib vajadus 98 üle lasta, siis ühenda xp lahti, muidu lased selle buudi minema.

Comment

Võiks ju ka biosist valida milline ketas boodiks.Ise teen nii.Aga mul on probleem, et mitu korda ma võin biosi üle kirjutada arvuti eluea jooksul?

Comment

Aga mul on probleem, et mitu korda ma võin biosi üle kirjutada arvuti eluea jooksul?
        Piisavalt palju, et selle p2rast mitte muret tunda.

To Puhh: proovi LiLo nimelist bootloaderit.
        Paintball Ruhnu saarel - http://www.combat.ee
        Ruhnu WiFi, PMR446, SATnet - http://ruhnu.combat.ee

Comment

Et siis sai pandud XP masteriks aga 98 HDDle enne BootMagic pandud. Kui siis käivitasin sisestasin sellega tehtud boodiflopy ja voila! avanenud aknas lisasin XP kui default systeemi ja kasutasin linnukest sellise asja ees nagu Advanced partition hiding. Nüüd bootimisel valin, mida tahan ja boodin selle Vast avastan kunagi ka võimaluse XP enda loaderit kasutada. Tänud kõigile.

Comment

Mina panin ühe lisalüliti juurde, millega saab toidet ümber lülitada. IDE kaablile lisasin pistiku ka, nii et 98-ga üks ja xp-ga kaks ketast küljes.

Comment

Working...
            X