Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Serialpordi Baudrate

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Serialpordi Baudrate

HI!

Selline lugu, et on olemas VDSL modemid, mida konfitakse serialpordi kaudu. Tüübiks Infineoni PEF22822. Ühel hetkel tahtsin konfiguratsiooniprotsessi kiirendada ja keerasin compordi kiiruse kaasasoleva utikaga 115200 peale. Kiirus oli utiliidis täitsa olemas ja valitav. Peale seda enam ma seadmele ligi ei saanud. Serialpordi pealt tuleb 115200 peal suvalist läbu (just nagu pole kiirused õiged). Proovisin erinevate terminaliemulaatoritega ja käima asja ei saanud. Osad terminalid teatasid 115200 erinevate kiiruste peale framing error. Proovisin ka custom divideridega progeda arvuti serialporti ja proovida natuke madalamaid ja kiiremaid seriali baudrate'si, aga ei ole tulemust.

Tootja (Planet) mingeid mõistlike vastuseid ei andnud (pakkige sisse ja saatke meile remonti). Samuti üritasin küsida Infineonilt otse, kes pole siiani veel vastust saatnud.

Planet ise pole rohkem teinud kui asja kokku pannud ja karpi pistnud, kaasasolev soft on ikkagi Infineoni poolt tehtud.

Et siis kysimus, kas on mingisugust terminaliemu, mis otse serialpordiga suhtleks ja millele saaks ette panna suvalises valikus dividere, ehk siis proovida 115200 ümbrus läbi, ehk on lihtsalt kiirus natuke vale. Utika seest võib lugeda et kvarts on 25Mhz peal, ja divider 10 peal. so 25/10 = 2.5 ja 9600 saamiseks tuleb jagada 260,5. Niipalju ma olen otsinud ise netist. Endal kogemused mittestandartsete serialpordi kiirustega puuduvad.

Seadmel on lisaks plaadil ja JTAG port, (pesa koht olemas) Kui muu ei aita, siis saab ehk selle kaudu EEPROMile ligi.
    Seadme kõik parameetrid asuvad EEPROMI registris (ka konsooli baudrate).
    es7sys

Kas modemit resettida ei saa? Võib-olla on viga ühendusjuhtmes, et kvaliteetsem juhe peab olema suure kiiruse jaoks.

Comment

Just praegu tinutasin seadmele peale mingi 14Mhz kvartsi. 19200 kiiruse peal tuli pilt ette mis tarvis. Probleem lahendatud

Täidsa hea meel on!!!
      es7sys

Comment

Vara rõõmustasin, Seoses kella muutumisega ei peeta asja enam Etherneti seadmeks vaid hoopis ATM UTOPIA seadmeks.

Infineon võimaldab sama chipseti peal nii ATM UTOPIA (ATM over UTP) interfeisiga kui ka tavalise Etherneti interfeisiga seadmeid.

Nüüd on mul kyll sisemine käsurida käes aga flashida ikka ei saa. Utiliit kurjustab isegi siis kui talle seade otse hambusse anda.

Vaja oleks infineoni PEF22822 4 versiooni firmware COM pordi kohta käivat registrit teada. Käsurealt saab E2promi pesi ringi kirjutada. Aga see informatsioon suht kättesaamatu.
        es7sys

Comment

Working...
        X