Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Staatiline elekter läpaka laadimisel

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Staatiline elekter läpaka laadimisel

Tere!
    Laadides läpaka akut, lähevad kruvikohad või teised metalli sisaldavad pesad staatilist elektrit täis. On see normaalne või on midagi valesti? Oman ML arvutit.

Vs: Staatiline elekter läpaka laadimisel

Milles see staatiline elekter avaldub? Mis teeb läppar/selle laadija või eelnimetatu jupid seda mida sa ei taha et nad teeksid?

Comment

See ei ole päris staatiline elekter. Või siis oled laetud sina ja maandad end raali kruvide vastu ära. Võib-olla aitab ka see, kui voolualaldi otsiku pöörad ümbvr, st 180 kraadine pistiku pööre stepsliga risti oleva telje sihis. Võiks kõik seadmed sättida üht pidi. Indikaatorkruvikeerajaga saab kontrollida.

OT: Nüüd ma saan kindlasti mööda päid ja jalgu, et mida ma siin üldse räägin, kui elektrist midagi ei tea. Aga võib-olla mitte. Mõistvat suhtumist aitaja suhtes.
      Mida punk on liitnud, ärgu Tisko lahutagu

Comment

Esmalt postitatud jannozz50 poolt Vaata postitust
        Milles see staatiline elekter avaldub? Mis teeb läppar/selle laadija või eelnimetatu jupid seda mida sa ei taha et nad teeksid?
        Ma saan särtsu kui arvutit puudutan nende kohtade pealt kus on metalli. Olen seda tähele pannud ainult siis kui aku laeb.

Comment

Ja kui puudutad arvutit (kruvisid) näiteks 10x järjest paarisekundiliste vahedega, siis 10x saad ka särtsu?

Comment

Ei saa, aga ega pole proovinud ka mitu korda järjest särtsu saada:P

Comment

Pigem on probleem ikka enda staatilise elektrilaengu maandamisega. Muuseas, ega see läptopile hästi ei mõju. Osad kodanikud mingil põhjusel(ja siinkohal ei räägi ma riietumise eripäradest) tekitavad rohkem staatilist energiat kui teised, ja siis jagavad seda. Aitab näiteks ka sprei, mida riietele pihustada, või siis randmepael.
              Paber ja pliiats on parem kui geeniuse mälu.

Comment

Kas maandus toimib korralikult ? Mäletan sellist juhust enda arvutiga talvisel ajal paljad jalad vastu radiaatorit ja märkasin tolmu kuvariklaasil, käega pühkisin tolmu ja sain siukse laksu...pärast seda tegin maanduse korda ja kuvar ka enam tolmu ei kogu...
                http://hparchive.com/
                https://worldradiohistory.com/index.htm

Comment

Working...
                X