Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Arvuti toiteplokk ei tööta

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Arvuti toiteplokk ei tööta

Tere kõigile asjaarmastajatele!
    Asi on nimelt selles, et arvtui toitekas ei taha tööle lülituda peale power juhtme(PS-ON) ühendamist näitex maaga. Juhtmel ilusti pinge peal ligi 5V aga sisse ei lülita. Tahax teda, et kas probleem võib olla mõnes transis või millesgi muus ja milles täpsemalt. Tal peax muidu kõik korras olema, sest pinget alaldatakse aga lihtsalt ei lülitata taha ei ventikat ega ka teisi pingeid.

HELP!!!
    Olen igasususte vastuste eest tänulik.

Namm
    PIC16F877A

mul oli, nii et üks hommik masin lihtsalt ei läinud käima... võtsin lahti puhastasin toiteka (paksust) tolmust puhtaks ja proovi mõttes panin kokku ja proovisin, ning voilaa - töötas 8)
    Abiks kõigega! djmadys@hot.ee/bazzmazternoq@hot.ee
    DeeJay Catass

Comment

On muidugi üksikuid eksemplare mis ei tahagi ilma koormuseta käivituda (pane igaks juhuks mõni vana vint järgi) kuid arvan et blokis on kas mõni külmjoode või üks sekundaarpoole aladi dioodidest lühises.
      Üks tüüpiline viga on (põhi-)toitekivi enda toitelüüdi mahtuvuse kaotus. see avaldub tihti nii et sisselülitamisel ventikas korra nõksatab ja ...ongi kõik. Lüüt on umbes 47..100uF/25V. Vaheta!
      Ehk saad käima
      - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
      - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Mul see toitekas ei nõksata kaa mitte. Asi tegelt selles, et mul neid mitu tükki ja ühel oli tõesti see lüüdi probleem, et kui ps-on i vastu korpust teatud sagedusega puudutasin siis samal ajal töötas. Aga enamikel on nii, et ei toimu midagi - ei ole ei kärsakat, omaarust olen kõik skeemi üksisilmi läbi käind ja kuskil pole nagu külmjoodet ega lühist märganud. Ja kui dioodid oleks lühises siis ma arvan, et ps-on otsal ei oleks ju 5 volti peal nagu ka vsb-l. Täna tõigi just teemakohase toiteka mulle üx tuttav ja ütles, et see lõpetas oma töö siis kui ta oli arvuti töötamise ajal kõvaketta toitejuhtme külge ühendanud. Aga samas ma vaatasin, et see kõvaketas tarrbib voolu ainlt mingi 300mA. Ja ma ei usu, et tal käivitusvool nii hirmus suur oleks.
        Alul vaatasin, et sildalaldi läbi, sest sellel vahelduvpoole jalad kuumusest sinised, aga mõõtmisel selgus, et töötab.
        PIC16F877A

Comment

Toitekas on sees 2 eraldi impulssmuundit (sisuliselt toiteblokki). Stand-by oma teeb +5V ja annab ka pinge PWR_ON otcale. See ehk seletab.
          Sinu skeemis ei tööta võimsam peamuundi ise. Eks hakka siis tema ahelaid uurima. Tema PWM-muundi kivi (nagu TL494 jne) peab saama toite umbes 15V et käima minna. Bloki lülitab välja peale vastava juhtotca ka ülekoormus ja ülepinge. Seda kontrollitakse väga ruttu ja võib jääda mulje et toitekas ei lähe üldse käima kuigi tegelikult alguses "vilksatab".
          Ülekoormust põhjustavad lühises sekundaarpoole dioddid (radikal, TO220 korpuses) ja ka nt. keerdude vahelise lühisega väljundpingeid siluv drossel (kui ühel alusel om mitme pinge mähised - eriti nt. Christmas Classiscu masina ja ka muudes ebastandartselt pisikestes blokkides).
          Ja lõpuks - muundi võrgupoolsed transid võivad ise ka lühises olla. Pauku ei käi seepärast et ess olev kaitsetakisti ära põlenud.
          Ja veel - vahest on neid transe tüüriva trafo ees olevad väikesed transid pahad. Kontrolli neid ka.
          - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
          - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Ole sa tänatud hakkan katsetama!
            PIC16F877A

Comment

offtopic küll aga ikkagi...
              Väga tihti ei ole voolutõugetest tapetud plokkidega midagi teha. Alles eelmine nädal läks tööl ühe katkestusega plokk, siuke tõuge oli, et lõi kohe sisendi peal oleva filtri konde pooleks ja plaadil on paar pruuni laiku... Ja isegi õismäe ja paneelmajad, mitte õhuliinid ja pikne...
              Üldse olid need eelmise nädala 2 katkestust ainsad, mis mul kilbist kaitsmed, millede taga oli rohkem arvuteid, välja lõid. Eitea, mida kõike sealt el-võrgust tuli?

Comment

Working...
              X