Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Uue arvuti soetamine (oli:abi)

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Uue arvuti soetamine (oli:abi)

oleks vaja uus arvut soetada.. aga ei tea millist... tean ainult niipalju et olen SUUR mängude sõber.
    aga keeruline osa see: hinna limiit 7500kr

v otsige mulle välja emaplaat mis toetab AM3 ja QUAD CrossFireX süsteemi

Vs: abi

Hea valik.
    Maailmas on üle 12 põhilise + sinna juurde väiksemad / spetsiifilisemad arvutite emaplaatide tootjad. Meilt saab tellida umbes pooli nendest...

Kui kiiresti sa tahad seda kokku saada?
    Mis on olemas (korpus, toide....? ) ja mida on vaja tellida ?
    Millisele protsessorile konkreetselt oled mõelnud asja lahendada ?
    viimati muutis kasutaja erku; 17 February 2010, 07:59.
    Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa

Comment

Esmalt postitatud erku poolt Vaata postitust
      Kui kiiresti sa tahad seda kokku saada?
      Mis on olemas (korpus, toide....? ) ja mida on vaja tellida ?
      Millisele protsessorile konkreetselt oled mõelnud asja lahendada ?
      Quad CrossFire täis pakett läheb raskeks selle raha eest, kuna hetkel on korralikumate videokaartide hinnad tehislikult üles viidud.

..aga uurime asja, mida on saada..
      Ausalt öeldes pole mul veel MITTE MIDAGI , aga ma hakkan juba varakult asjade pärast muretsesema, kuna varsti peaks raha saama.
      aga plaanitud on midagi sellist:

emaplaat:Asus M4A79XTD EVO

Protsessor: AMD Phenom X2 II 550 BE - 1225.-

Korpus: Chieftec CH-01B-B-SL-OP - 890.-

Kõvaketas: Wester Digital WD5000AAKS 500GB SATAII - 695.-

Optiline seade: SAMSUNG SH-S223C SATA Black DVD+/-RW - 300.-

Videokaart: Palit 9800GT 1GB - 1425.-

Mälu: A-Data 2GB DDR3 PC10600 1333MHz - 725.-

Toiteplokk: Chieftec 500W - 825.-

Arvuti komplekteerimine ARVUTIKESKUSES - 295.-

KOKKU:7860.-

Ma arvan et ma selle juurde vist jäängi, kuna selle prose saab unlockida QUAD CORE-iks +emaplaat toetab CrossFireX-i võimalust.

Aga lihtsalt huvitab, kui palju maksavad need QUAD CrossFireX emaplaadid AM3 ja DDR3 mälu pesaga?
      viimati muutis kasutaja ReaL.; 16 February 2010, 19:39.

Comment

Parim lahend on 790FX platvorm. Kuna see on aga "spetsiifiline" on too suhteliselt kallivõitu (loe: selgelt ülehinnatud)

Enamus firmade antud platvorme on sellelt hinnalt veel üles poole. Seega ei kipu töötava arvuti soov antud hinnaklassi mahtuma..
        .................................................. ................................
        Siis on veel 790G ja 790GX platvorm:

Loo oma unistuste koduleht koos personaalse domeeni ja e-postiga. Tutvu võimalustega luua mõjuv veebipresenss. Telli domeen, e-post ja koduleht meie juurest.

....

jne...
        .................................................. ........................................
        Jutuks:
        Enamus plaate aga toodetakse sootuks kahe PCI-Ex16 siiniga. Sellel on ka lihtne põhjus. 4 kaarti kruvivad ennast tööle reeglina PCI-Ex4 (harva PCI-Ex8) asendis ning ka heade videokaartide olemasolul on sillasiptset nendega niivõrd ametis, et oodatud tulemus jääb enamusjaolt tulemata. Hetkelist testi läbi viies suudetakse finisi tulemus (Bechmark) saada hea, aga täisresolutsioonil pikalt koormates (mänge mängides jms) peab siptset jagama ka kõvakettaga, DVD (Blue Ray) kettaga ja vahel ka võrguühendusega. CPU-HTT (Hypertransport) 2000 või 2500MHZ ei vea tänasel päeval veel siin välja kuidagi. Kuigi AMD on dualis, annab väikese eelise Inteli ees multimeedia ja mängude osas, ei ole riistvara ülepaisutamine siiski mõistlik. Paar lihtsamat linki ühesugustest protsessoritest võrdluseks, et aru saada millest jutt käib:
        http://www.cpu-world.com/CPUs/K10/AMD-Athlon%20II%20X4%20620%20-%20ADX620WFK42GI%20(ADX620WFGIBOX).html
        http://www.cpu-world.com/CPUs/Core_i5/Intel-Core%20i5%20I5-750%20BV80605001911AP%20(BX80605I5750%20-%20BXC80605I5750).html

Seega minu soovitus oleks:
        korralik (jahe) kahe PCI-Ex16 v.2.0 siiniga emaplaat, mis toetab DDR3 mälusi vähemalt 1600MHz;
        esialgu üks videokaart (hiljem teine lisada) 1GB, GDD3 mälu, CrossFire siini otsaga, vähemalt 128bit (soovitavalt 256bit);
        AMD II x4, vähemalt 2,8GHz
        Mälud DDR3 vähemalt 1333MHz ja üles, näiteks Apacer DDR3 1333 1GB 128/.. või Apacer DDR3 1333 2GB 256/.. (NB: toodetakse ka igasugust segaputru mida tuleks vältida, nagu DDR3 1333 2GB 128/.. jne) ;
        Korralik CPU jahuti, mis figureerib TOP 50-s (näiteks: Noctua NH-C12P SE14, või mõni odavam. NB: Asus, Zalman, Gigabyte, jne ei anna antud kontekstis soovitud tulemit)
        Korralik toiteplokk, mõni GreenPower sarnane või kallim..

Korralikul arvutil on korralik profikorpus, millel otse ees jahutusvõrestik ( ehk ka tolmufilter lisatud), sees piisavalt ruumi et mahuks ära suvaline jahutussüsteem, korpuse ventilaatorid vaiksed 120mm, vahel ka kõvakettad kummipuhvritel otse sissepuhke ventilaatori ees jne tilulilu sinna juurde.
        viimati muutis kasutaja erku; 17 February 2010, 08:04.

Comment

Parim lahend on 790FX platvorm. Kuna see on aga "spetsiifiline" on too suhteliselt kallivõitu (loe: selgelt ülehinnatud)

Enamus firmade antud platvorme on sellelt hinnalt veel üles poole. Seega ei kipu töötava arvuti soov antud hinnaklassi mahtuma..
          .................................................. ................................
          Siis on veel 790G ja 790GX platvorm:

Loo oma unistuste koduleht koos personaalse domeeni ja e-postiga. Tutvu võimalustega luua mõjuv veebipresenss. Telli domeen, e-post ja koduleht meie juurest.

....

See emaplaat ->MSI 790FX-GD70 [2400.-] on Super! aga kahjuks peab tõdema, et see on väheke kallis minu jaoks..
          aga see, mis Teie mulle ArvutiKeskusest näitasite, sobiks TÄIESTI minu nõudmistele, ning kuna mul siis oleks kõik jupid AK´st saan ka taotleda kokkupanekut 300.-ga.

AGA nüüd on mul ka paar küsimust seal on siis nagu DDR3 mälu augud, AM3 socket ja integreeritud videokaart, vot nimelt sellega ongi küsimus.
          1)Integreeritud videokaart on sama, mis sisseehitatud videokaart? aga pildi pealt ma küll aru ei saa kus see on? [Ei ole just arvutite kohapealt kõige targem]
          2)aga kui ma ei taha enam seda integreeritud videokaarti enam kasutada, siis ma ei saagi sellest lahti w?
          NT kui tahan osta 3 videokaarti(geforce 9800gt vms) CrossFireX, need lähvad siis pcie 16x pessa, aga kas see integreeritud videokaart ei hakka siis midagi segama?
          3)Mida see peaks õieti tähendama? [mälutehnoloogia=non-ECC ] ??

Kui saite midagigi mu küsimustest aru, oleksin VÄGA tänulik, kui vastaksite!
          ja SUURED tänud selle emaplaadi eest, kuna see näeb täitsa korralik välja, odav on ka !

A ja kas see emaplaat ühilduks kenasti minu nende komponentidega, mis ma olin välja valinud??

ETTETÄNADES,
          ReaL.

Comment

Emaplaat Asuselt: Asuse (Hiina) emaplaat on enamus jaolt kasutuses testijatel üle maailma, kuna tegemist on ülekellamiseks mõeldud plaadiga, mille eluiga .... Kuna saadakse antud plaate kätte imeodavalt, siis ei saada testimisel, ülekellamisel ja mahapõletamisel ka miskit olulist kahju..

AMD Black edition ei anna miskeid suuri eeliseid "roheliste" protsessorite ees. Asi on hinnapoliitikas.

Wester Digital 500GB on ehk lärmakam kui sama Segate ketas. OP süsteem kogu nii suure mahu peale jooksma panna on raiskamine ja kui arvestada kuipalju peab OP süsteem oma andmeid taga otsima nii suure kettamahu pealt siis mis kiirust ja operatiivsusest saab juttu olla ( iseasi kui väiksemaid partitsioone ei loo sinna )

Samsung DVD+/-RW. Ühe sellise saatsin ma otsejoones prügikasti, kuna see lärmas uuest peast nii palju et arvutikorpus vibreeris koguaega. Asendasin Lite-ON CD-DVD/RW-ga ja pretensioone pole.

Palit 9800GT 1GB on Nvidia kaart. Aga sina tahtsid täismahulist CrossFire. Hetkel ei toeta Nvidia siptsete enamus AMD emaplaate (varem oli see vastupidi).

Toiteplokk: Chieftec 500W, Ei oska kommenteerida, pole antud tootjaga kogemusi. Võibolla mõni teine foorumlane oskab. Ise olen ostnud enda tarbeks mitu firma Enlight PFC/DELTA toiteplokki ja olen rahul.

Arvuti komplekteerimine. Võta mitmest firmast hinnapakkumine. Või kui ei võimalda osade tõttu, siis telli erinevatest firmadest ja pane ise kokku. Kaasas on reeglina üsna põhjalikud manualid koos piltide ja muuga, seega saad ka vajadusel ise hakkama.
            viimati muutis kasutaja erku; 17 February 2010, 07:52.

Comment

Ja kui ise komplekteerimisega hätta jääd, siis suure tõenäosusega saad foorumist ka abi. Chiefteci toitel pole häda midagi. 500W-se kohta ei oska öelda, aga sõbral on kasutuses 620W Chiefteci toide ja tema küll selle üle ei nurise. Graafika on tal HD4870, prose inteli quad core...rohkem detailsemalt ma ei mäleta, aga kellamist kannatas selle toitekaga kusagil 3.6GHz juurde, vahest läks vist isegi kõrgemale, aga temperatuurid hakkasid jalgu jääma. Üldiselt, kui sa tead iga jubina tarbimist, siis saad välja arvutada vajamineva toiteka võimsuse.
              It works better if you plug it in

Comment

Integreeritud videokaart on sillakivisse sisse ehitatud, tolle suurema radiaatori all.
                Oleneb nüüd emaplaadist. Kui on ATI siptseti baasil plaat, siis osadel plaatidel hakkab integreeritud video tööle Dual Channel`is sisse pandud lisa ATI videokaardiga, ehk tekib efekt nagu oleks arvutis kaks videokaarti. Kuna integreeritud videotel on väiksem mälumaht jne, siis päris kahekordset jõudlust ei saa, aga üldise jõudluse kasv on siiski olemas. Integreeritud videot saab ka reeglina välja lülitada soovi korral Biosi settingutest.

Reeglina on mõeldud siiski ATI ATI-ga koos töötama ja Nvidia Nvidiaga koos töötama. Segalülitust pole isiklikult katsetanud. Kui jääd Nvidia juurde, siis peaks eelduste kohalt ka emaplaat olema Nvidia sildadel, mis on keeruline valiku kesisuse tõttu ...

ECC -maakeeli: asi mis võimaldab andmevigade tekkimisel vigadeparandust. Selliseid kooslusi kasutatakse harva laiatarbe emaplaatidel. Täpne definitsioon on netis üleval Wikipedias.
                viimati muutis kasutaja erku; 17 February 2010, 07:54.

Comment

Ühes teises foorumis jäi silma üks Gigabyte plate, võimalik, et ka see sobib: http://foorum.arvutikeskus.ee/viewtopic.php?f=16&t=140
                  Kuna sattisin sinna täna esimest korda, siis ei oska öelda, kas müüdav asi on nüüd kasutatud, refurbished või siis laojääk.
                  It works better if you plug it in

Comment

AMD Black edition ei anna miskeid suuri eeliseid "roheliste" protsessorite ees. Asi on hinnapoliitikas.

Wester Digital 500GB on ehk lärmakam kui sama Segate ketas. OP süsteem kogu nii suure mahu peale jooksma panna on raiskamine ja kui arvestada kuipalju peab OP süsteem oma andmeid taga otsima nii suure kettamahu pealt siis mis kiirust ja operatiivsusest saab juttu olla ( iseasi kui väiksemaid partitsioone ei loo sinna )

Samsung DVD+/-RW. Ühe sellise saatsin ma otsejoones prügikasti, kuna see lärmas uuest peast nii palju et arvutikorpus vibreeris koguaega. Asendasin Lite-ON CD-DVD/RW-ga ja pretensioone pole.
                    1)Mis Sa selle "roheliste" protsessorite all mõtlesid?
                    2)Vahetan Segate ketta vastu ( aga maht tundub vähe olevat, kuigi olen arvutiga juba 7 aastat käsikäes olnud, millel on 30GB ketas )
                    3)Aga Lite-ON CD-DVD/RW-ga on väike probleem küll, KALLIS ;Kui just sa mulle natuke odavamat versiooni ei oska pakkuda?
                    või siis jään SAMSUNGI juurde

Emaplaat: ASROCK M3A785GXH/128M - 1330.-
                    http://arvutikeskus.ee/index.php?act...k&lookid=85452
                    Protsessor: AMD Phenom X2 II 550 BE - 1225.-

Korpus: Chieftec - 810.-

Kõvaketas: SEAGATE - 570.-

Optiline seade: SAMSUNG SH-S223C SATA Black DVD+/-RW - 300.-[MA EI VAHETA SEDA, KUNA POLE RAHA PAREMA OSTMISEKS :F]

Videokaart: POLE VÄLJA VALINUD - N/A.-
                    POLE VÄLJA VALINUD
                    Arvuti komplekteerimine - 295.-

Mälu: Crucial 1GB DDR3 1333 DIMM - 415.-

Toiteplokk: Chieftec 500W - 825.-

KOKKU:7570 (koos kokkupanekuga-300kr+mingi 1800kroonine GPU)
                    viimati muutis kasutaja ReaL.; 17 February 2010, 08:19.

Comment

Vs: Uue arvuti soetamine (oli:abi)

Millise emaplaadi ma siis lõppudelõpuks võtan??

Ja need mõlemad sobivad nende kenade juppidega mis ma olin välja valinud? (ma ise ei oska vaadata )

Erku, miks sa mulle AMD Athleoni soovitasid?
                      miks mitte Phenom?

Comment

Esmalt postitatud ReaL. poolt Vaata postitust
                        Erku, miks sa mulle AMD Athleoni soovitasid?
                        miks mitte Phenom?
                        Hetkel veel ei mahu ära asjad sinu eelarvesse kuidagi.
                        Sul on enda jaoks veel puudu ülioluline asi: videokaart ja masina seisukohalt korralik jahuti.
                        Tuleks leida kooslus, et eelarvesse kuidagi mahtuda...

Gigabyte emaplaati mina ei ostaks antud kooslusega arvutile.

Roheliste all mõtlesin mitte mustades karpides (black edition) protsessoreid.
                        Väike segadus: See AMD Phenom II x2 550 on kahetuumaline. Ma arvasin et otsid mängude jaoks 4 tuumalist ?
                        viimati muutis kasutaja erku; 17 February 2010, 08:57.

Comment

Hetkel veel ei mahu ära asjad sinu eelarvesse kuidagi.
                          Sul on enda jaoks veel puudu ülioluline asi: videokaart ja masina seisukohalt korralik jahuti.
                          Tuleks leida kooslus, et eelarvesse kuidagi mahtuda...

Gigabyte emaplaati mina ei ostaks antud kooslusega arvutile.

Roheliste all mõtlesin mitte mustades karpides (black edition) protsessoreid.
                          ma arvestasin videokaardi hinnaks 1800kr, ma lisasin selle juba 7500 kr sisse.
                          Nii et soovitad ASROCK MOBOt?.
                          Ainuke probleem siin vist veel jahuti CPUle?
                          Mis Sul BE vastu? saab kenasti QUADCORE-iks muuta
                          ma oleks VÄGA Phenomi poolt, kuna vahemälu (l2) on 7MB ja taktsagedus 3.1 GHzi! (SJUPER)
                          Maj olegi vaadand kas selle ASROCK emaplaadiga saabki unlockida QUAD-iks..
                          pmst siis: How To Unlock 4 Cores On AMD Phenom ii x2 550 BE-> http://www.overclock.net/amd-cpus/53...ing-guide.html

2 asja siis veel: CPU jahuti (AMD Phenom ii x2 550 BE´le) JA emaplaat(am3;dual/quad/triple CrossFireX PCe x16;DDr3 mälu pesadega), mis oleks siin lingil kirjas http://www.overclock.net/amd-cpus/535501-amd-phenom-ii-core-unlocking-guide.html

Ma vaatasin järgi sellel lehel polnud ASROCK M3A785GXH/128M mingit juttu :S järelt maj saagi siis QUADiks muuta (, mis on VÄGA paha )
                          viimati muutis kasutaja ReaL.; 17 February 2010, 10:30.

Comment

Jah, kui on 2 tuumaline siis seal sees on kaks tuuma ja mitte 3 ega 4.
                            See, et kunagi ammu jooksid tehase liinil AMD x4, löödi 3 tuumalise stamp peale ja pärast avastati Biostar plaatidel, hiljem ka ASRock plaatidel et 4 tuuma saab siiski vahest taas avada. Need ajad on ammu möödas..

Comment

Eip, vaidlen vastu, siimaani tehakse unlockimist AMD Phenom x2 550 BE.
                              näiteks võib juba lihtsa youtube video võtta -> http://www.youtube.com/watch?v=SmEKZLkFiXU
                              video uploadimis kuupäev -December 13, 2009; discriptionis ütleb ju ka, et "I JUST GOT..."
                              või mida Sa mõtlesid?

Comment

Working...
                              X