Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Uue arvuti soetamine (oli:abi)

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Uue arvuti soetamine (oli:abi)

Jutumehi on foorumites palju,
    Phenom II x4 uuem mall on vähe teine asi kui enamus inimesi teab arvavat, sealt ka "probleemid" et ta edestab vahel Inteli i5-te multimeedia osas.
    Põhjus on lihtne, tal on vähemalt 3 HT linki, millega ta suhtleb sildadega, eeldusel et on sama malli ATI sillad vastas emaplaadil ja vähemalt 2 mälulinki DDR2 ja DDR3 tarvis. Pudelikaela jutumehed omavad protsessoreid millel on reeglina vaid üks HT link, (või heal juhul 2)nagu enamus laiatarbe protsessoritel on.
    Samas ära võta neid teste siiski päris tõsiselt. Esiteks on need sooritatud paljud juba üksjagu aega tagasi ning vahepeal on kogu aeg tootesarju ning malle uuendatud. Teiseks määrab suurt rolli emaplaat millega on testitud, tema sillakivid jms. Kolmandaks määrab ülisuurt rolli OP süsteem oma draiverite kooslusega jms, mis jookseb testi ajal all taustal.
    Samas mina ei näe olulist vahet 955 ja 965.

955 hakkab tööle alati, varem oli probleeme vanema malli 790g ja gx sildadega emaplaatidega, millega ei saanud nii suurt skoori punnitatud kui loodeti. Need ajad peaksid samuti möödas olema. Sind see ei kõiguta sul on 785g sillaga emaplaat.

"Aga mul on ju jah, nagu ise ütlesid 785g, aga nagu näha, seda pole siin listis...Või vaatan midagi valesti?"- , jah vaatad valesti. Sinu emaplaat koosneb "785G + SB710 Chipsets" ja SB710 toetab protsessori tuumade avamist võimalusel.

Sellest oli ammu juttu. Kas üks korralik kõvasõna videokaart või kaks keskpärast. Parem ikka kõvasõna, kui rahakott peale hakkab .

Mul pole hetkel uuema malli pilte ja datasheet`e (ei viitsi laiskusest uusi otsida); aga panen sulle siia ühe tutvustava pildi ajast kui Phenom II x4 välja tuli, et oleks lihtsam aru saada millest üldiselt jutt käib:
    viimati muutis kasutaja erku; 24 February 2010, 21:21.
    Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa

Comment

Esmalt postitatud Erku poolt
      Samas mina ei näe olulist vahet 955 ja 965.
      Nii et ei ole mõtet osta 965?

niipalju kui ma foorumitest olen lugenud, on 955 ja 965 vahe see, et 965 kordaja on 1 võrra suurem ja on rohkem "overclockable" , aga nagu sa Ise mainisid, ei tasu foorumeid alati usaldada.

P.S. ma ei näe sul seda pilti.

Comment

Ma ei saa nagu aru, miks sa tahad teda hirmsasti ülekellama hakata. Ülekellamiseks pead ostma kallid jahutid protsessorile ja sillakivile, võibolla ka 750W-se või võimsama toiteploki, et oleks suurem stabiilsus. Saa ei saa nende hulludega seal internetis võistelda testitulemuste konkurentsis. Neil on omad klubid, korraldavad igasugu üritusi, reklaami jms, neil käib asi tihtipeale sponsorluse korras või rikkurist papa taskust kellel on ka vahel oma huvi mängus (reklaamidest näha), kus omast taskust need sellid ei maksa nad essugi, veebilehtede saidid maksavad ka suured onud kinni. Suht mõtetu teema seega..

Comment

sa erku tundud väga asjalik olema, et küsiks siin ka oma arvuti koosluse kohta, et mida arvad.
          emaplaat: asus m2n http://www.asus.com/product.aspx?P_I...iHv&templete=2
          protsessor: AMD Athlon 64 x2 6000+ 3000MHz L2 2MB
          graafigakaart: Gigabyte 9600GT SilentCell 512MB 256bit
          ram: 4x 1gb apacer 800mhz DDR2
          toitekaks on: PSU 450W Chieft.GPS-450AA-101A
          kõvaketas: Maxtor 160gb 7200rpm 8mb
          Lisaks on veel üks vent väljatõmbeks, üks korpuse eest sisse ja temp anduriga vent graafikakaardi ribide küljes. Protsessor saab vendikale õhku eraldi toru kaudu (oli juba korpuse küljes see toru) uue protsessoriga kaasas olnud 4xheatpipe radikas ja vent mahtusid napilt vahele.

Comment

Ma lihtsalt mõtlesin, et see 965 jookseks mängudes väga hästi, ei kavatsenudgi seda väga kellama hakata..Mängudes ju üpris oluline, kas 4 tuuma või kaks.
            ...Oleksin jäänud selle 955 juurde, aga hirmutasid mu selle mitte töötamisega ära ja siis pakkusingi välja 965.
            Jään siis 550 BE juurde? Kuigi Sa ei saa ju mulle 100%liselt öelda, kas ma saan unlockitud või ei Kindlam oleks kohe üks 4ja tuumaline osta? Isegi kui saan unlockitud, see ei pruugi õieti üldse tööle hakata..

Küsin siis nii:Kui sul oleks piiramatult raha, sama emaplaat mis mul ja ülejäänud jullad, mis mul seal üleval hinnakirjas kirjas, ning on oluline et mängud hästi jookseksid, millise prose Sa siis valiksid? 955, 965, 550 BE? Ma väga kahtlen, et sa selle 550 BE võtad? PÕHJENDA!

20EEKu peale ja saan hoopis sellise kõvaketta, andmed kõik samad, mis sellel väljavalitud kettas olid, aga maht suurem ( 250 GB ) http://ak.ee/index.php?pid=0&id=3&me...k&lookid=75442 Loobun selle kõvaketta ostmisest kui suudad mind ümber veenda.

Lihtsalt väike tabel kui keegi ei viitsi netist otsida.
            AMD Phenom II X4 965 BE
            3.4 GHz 2.0GHz 2MB 6MB 140W $245
            AMD Phenom II X4 955 BE
            3.2 GHz 2.0GHz 2MB 6MB 125W $245
            AMD Phenom II X4 945
            3.0 GHz 2.0GHz 2MB 6MB 125W $225
            AMD Phenom II X3 720 BE
            2.8 GHz 2.0GHz 1.5MB 6MB 95W $145
            AMD Phenom II X2 550 BE
            3.1 GHz 2.0GHz 1MB 6MB 80W $105

Minu emaplaat toetab kuni 140Wst proset, OLETAME kui mul on see 965 ja kuna sellel on 140W´siis on see täpselt ilusti piiripeal ja ei tohiks mingeid probleeme tekitada?
            viimati muutis kasutaja ReaL.; 25 February 2010, 08:38.

Comment

Esmalt postitatud arny poolt Vaata postitust
              .. küsiks siin ka oma arvuti koosluse kohta, et mida arvad....
              See on vaid minu arvamus, ...
              See masin paistab olema igati korrektne 2 tuumaline masin.
              Niipalju võiks öelda, et sellel on peal külm protsessor ja seega tuleks tagada et protsessori maksimum temp ei läheks üle 60 või 65*C (63*C maksimum tehase poolt), Võid kohe Biosis maksimumi ära määrata et ei tuleks üllatuslikke probleeme.
              Kui kavatsed teda "tuunida", siis teadmiseks: CPU Clock soovitatav tehase poolt maksimum 213, ja CPU-NB/HT kanali kordaja seejuures Biosis määratud AUTO.
              Uuendada, täiendada pole vajadust (kui jahutusprobleeme esineb, siis vaid ehk uus jahuti).
              Juhul kui tunned et võimsust jääb väheseks (ja kindel et pole tarkvara probleem), siis tuleb osta kogu uus sisu masinale või kannatada paar aastat ja osta juba uuem mall .

Comment

Esmalt postitatud ReaL. poolt Vaata postitust
                ...Kindlam oleks kohe üks 4ja tuumaline osta?..
                Kindlasti, kui on kindel soov siis milleks ennast petta kui asi ei õnnestu
                Küsin siis nii:Kui sul oleks piiramatult raha, sama emaplaat mis mul ja ülejäänud jullad, mis mul seal üleval hinnakirjas kirjas, ning on oluline et mängud hästi jookseksid, millise prose Sa siis valiksid? 955, 965, 550 BE?...
                Eelistaksin 955, sest sealt edasi soovil 965 kiirusele üle minna on vaid klaviatuuri nupuvajutuste kaugusel.

20EEKu peale ja saan hoopis sellise kõvaketta, andmed kõik samad, mis sellel väljavalitud kettas olid, aga maht suurem ( 250 GB )
                Vahet pole, kui on soov seda mahtu hakata ka tegelikkuses kasutama. OP süsteemi ketast või ketta partitsiooni ei ole nii või teisiti mõtekas üle 12,5GB või 18GB (oleneb mis OP süsteemi hakkad kasutama) mahu ajada, kui tahad et maksimumile lähedane arvuti jõudlus võimalikult säiliks. Enamus meedia jms failid on teises partitsiooniosas, või veel parem teisel kõvakettal.

Jah, aga jutt sai alguse 80W protsessorist, hiljem 125W ja veel hiljem võimalikust 140W protsessorist. Seega tuleks mõelda toiteploki võimsusele. 125W protsessoritele koos videokaardiga soovitatakse kindlalt üle 600W toiteploki (videokaartide manualis vahel lausa kirjas 650W minimum nõue) ja 140W soovitatakse lausa 750W toidet. Kuna paljud erinevate firmade toited ei anna siiski piisavalt võimsust, siis sealt ka sellised nõuded.
                Väga suuri toite elemente mina isiklikult kasutanud pole ja marke/töökindlust ei oska soovitada.
                viimati muutis kasutaja erku; 26 February 2010, 03:21.

Comment

mul sellel prosel see jahutus sama mis siin Lisatud pisipildid
                  temp üle 45C pole veel läinud ta sinna 32-35C juures enamjaolt. Tänud vastuse eest kah.

Comment

Jätan vist jah kõvaketta nii nagu oli.
                    Kuidas neid partitsioone teha saab, kindla programmiga v manuaalselt ka kuidagi? ( esimest korda kuulen sellisest asjast )

Nii, mis puutub toitekatesse, siis ma ei oska ka neid eriti valida, tean vaid et kiidetakse chiefteci omasid, teistest pole midagi kuulnud.
                    saaksin 750Wse toiteka 725.-ga , aga kuna pole kuulnud sellest firmast (INTER-TECH) midagi, siis eelistan chiefteci oma, ja ostan siis 1125.-

Comment

Erku vasta nüüd ausalt: kui sul oleks 7800krooni, ning üle selle piiri ei tohi minna, siis millise arvuti buildi sa teeksid? intel või amd ,Kui AMD kas siis sellele sarnase v midagi muud? Kui midagi muud, siis lao kogu info välja, jupp jupi kaupa
                      Ära vasta et:"sama mis sul", et pääseda kirjutamis vaevast

Comment

ma küsiks kah siia juurde, et kas sulle mingi selline versioon ei sobiks kus oleks ka eraldi graafikakaart. Ise ei usu neisse integreeritud asjadesse nii väga. Selle 7800.- on äkki võimalik miski AM3 socketiga aga nt x2 protsessoriga asi saada mis on kah väga hea ja sellise emaplaadiga millega on hiljem võimalik vastavate asjade vahetamisel paremaks muuuta kogu arvuti. Ei ole küll selle phenomi asjaga väga kusrsis kuid ise ostaks midagi mis ka 100% töötab ja mida on juba pikemalt kasutatud. Liga värskete asjadega ei pruugi kõik hästi välja tulla. Kui soovid siis ma võin Ordist sellise hinnaga arvuti lasta teha juppidest mis ka head on. Ise olen kõik asjad sealt ühe asjaliku kuti kaudu saanud ja soodsamalt kui need ordi.ee hinnad.

Comment

Miks ei usu integreeritud videokaartidesse? Mängida pole sellega jah just kõige parem , kuid Erku rääkis ka et seda saab BIOSest keelata tööle hakkamast? või noh midagi sellist.
                          ma võin ju alati teise kõrvale panna, kui see ei sobi. Mul neid PCIE x16 slotte jagub

Oleks kena kui Sa lisaksid lingid nendele komponentidele, mis sa sellesse arvutisse laseksid panna, siis saavad kõik foorumlased näha ja arutada (eriti Erku), kas on mõtet jne.

Tänud ettepaneku eest!

Comment

Working...
                          X