Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Uue arvuti soetamine (oli:abi)

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Uue arvuti soetamine (oli:abi)

Aga otsi vastava Bios`i toega emaplaat ja proovi järgi..

Kui sa ehk oled tähele pannud, siis nendel päris "kõvematel tegijatel" on enda isiklikud arvutid enamuses sootuks micro ATX`ì baasil arvutid, mitte ATX. Reeglina on vaid peal üks PCI-Ex16 v.2.0 ja kaks PCI siini, vahel ka üks PCI-Ex1. Harvem kasutatakse masinaid millel on peal kaks PCI-Ex16 v.2.0. Põhjus lihtne; parim on korralik ja kallim DualCore videokaart ja enam-vähem on kaks keskpärast videokaarti dualis; kindlasti aga mitte 2, 3 ja 4 mõttetut kehva videokaarti sillatult, mis koormab vaid masinat.

Üks minumeelest parimaid viimaste aastate emaplaate on DVI 790GX M2 generatsioon, mida oli aga raske hankida ja seega ma otsustasin Biostar emaplaadi kasuks, mis on suurusjärgu võrra odavam. Biostari koduleht: http://www.biostar.com.tw/app/en/index.php
    DVI (DT, DFI, koostöö MSI-ga) plaat:
    Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa

Comment

Esmalt postitatud erku poolt Vaata postitust
      Üks minumeelest parimaid viimaste aastate emaplaate on DVI 790GX M2 generatsioon, mida oli aga raske hankida ja seega ma otsustasin Biostar emaplaadi kasuks, mis on suurusjärgu võrra odavam. Biostari koduleht: http://www.biostar.com.tw/app/en/index.php
      DVI (DT, DFI, koostöö MSI-ga) plaat:

Nii et: per*se see CrossFireX?
      Muide selle plaadi pilt on küll kena .)
      Mis selle su antud plaadi ametlik nimetus on? AGA sellel on ju ka 2 PCI-e x16 pesa?
      Ei osanud BIOSTARi kodukalt otsida :S

Nüüd jälle üks "aju" küsimus:Videokaartidel DualCore või?

GigaByte plaatidel ple viga midagi?
      nt sellisel: http://www.gigabyte.eu/Products/Moth...-MA785GMT-UD2H
      sellel siis see Micro ATX ka (millest sa rääkisid) , ja see plaat sobib unlockimiseks kah.
      [Micro ATX Form Factor; 24.3cm x 24.3cm]

Lingi all rohkem infot, kui ma siia panin (need kellel aeglane nett) :
      1. Ultra Durable 3 Classic Technology with copper cooled quality for lower working temperature
      2. Revolution energy saving design with Easy Energy Saver technology
      3. Supports AMD AM3 Phenom II/ Athlon II processors
      4. Dual Channel DDR3 1800+ for remarkable system performance
      5. Integrated ATI Radeon HD 4200 graphics (DirectX10.1)
      6. PCI-E 2.0 x16 interface with ATI Hybrid CrossFireX support for ultimate graphics performance -see peaaegu igal plaadil, maj oska seda vältida, kui sa just ise ei oska mulle sellist otsida, kus poleks seda.
      7. Features high speed Gigabit Ethernet and IEEE1394
      8. Blu-ray playback supported by high quality 106dB SNR ALC889A HD audio
      9. Supports Dolby Home Theater audio to enjoy a rich surround sound experience
      10. Integrated HDMI/ DVI interface for Full HD 1080 Blu-ray playback with HDCP
      11. Patented DualBIOS with dual hardware BIOS protection
      12. 100% 50,000 hours lifespan of Japanese solid capacitors design
      [maj tea kas see BIOS on see, mis vajalik unlockimiseks]:
      1. 2 x 8 Mbit flash
      2. Use of licensed AWARD BIOS
      3. Support for DualBIOS™
      4. PnP 1.0a, DMI 2.0, SM BIOS 2.4, ACPI 1.0b
      viimati muutis kasutaja ReaL.; 18 February 2010, 10:21.

Comment

Esmalt postitatud ReaL. poolt Vaata postitust
        Nii et: per*se see CrossFireX?
        Ei seda võib sul vaja minna. See on üks võimalus emaplaadil ja vahel tuleb see igati kasuks video jõudluse tõstmiseks.

Mis selle su antud plaadi ametlik nimetus on? AGA sellel on ju ka 2 PCI-e x16 pesa?
        ......
        Sellel pildil oli viie tärni vääriline DFI originaalplaat, mida tööstusarvutite suurtootja paar aastat tagasi oma lõbuks tootis. Konkreetne plaat: DFI Lanparty JR/CR 790GX-M2RS AM2+ (nimetatakse ka DVI Lanparty emaplaadiks). Enamus DFI plaatidel on kaks PCI-Ex16 siini standardina küljes.
        Mõnedes saksamaa ladudes on DFI erinevaid plaate siiani saada.
        Biostar on eraldi emaplaatide tootjafirma, kelle plaadid on sama koosluse juures suhteliselt odavad võrreldes konkurentidega. Meil eestis tekkis paar aastat tagasi omapärane arvamus et tegemist on ebakvaliteetse tootjafirmaga ja lõpetati plaatide turustamine. Keegi oli selle arvamuse algatuse taga ja kellegile oli see kasulik. Samas on Biostar plaadid need millega avastati too sama AMD peidetud tuumade osa ja veel muudki iseäralikku. Tegelikuses on Biostar toodang mujal maailmas vägagi laialdaselt aksepteeritud ja hinnatud.

Videokaardi ostad täpselt nii hea kui rahakott kannatab. Eelnevalt loed muidugi foorumeid ja arvamusi konkreetsete kaartide kohta, et mitte "ämbrisse astuda".

(Unlockimiseks) Biosi võimalikke/vajalikke setinguid näed, kui laed alla konkreetse emaplaadi täis manuali kus on lahti seletatud ka Biosi osa, või siis tugined foorumite enamusarvamusele.
        Mul on endal ka x2, mille mälumaht on kaks korda suurem kui sama seeria tava X2. Lihtsalt on toodetud meeletult erinevaid mudeleid. Mina aga olen samas kindel, et mul on kahetuumaline ja ei mingit kahtlust.

edit: osasi võimalikke uuemaid ATI tüüpi videokaarte näed saidilt:
        tava:
        AMD delivers leadership high-performance and adaptive computing solutions to advance data center AI, AI PCs, intelligent edge devices, gaming, & beyond.

eri/profi:
        AMD delivers leadership high-performance and adaptive computing solutions to advance data center AI, AI PCs, intelligent edge devices, gaming, & beyond.
        viimati muutis kasutaja erku; 18 February 2010, 17:59.

Comment

Suured Tänud seletuse eest!

aga kust poest (eestist) oleks võimalik seda "DFI Lanparty JR/CR 790GX-M2RS AM2+ " plaati saada? Või polegi, sest turustamine lõpetati?[kõige lähemalt saaks siis Saksamaalt]
          Ma pea on juba nii umbes nendest emaplaatidest ja asjadest, maj sa enam midagi aru ;Seda emaplaati saab siis kah kahetuumaliseks teha?
          on see ikka see õige?:
          We’re sorry, but this page does not existing. Please visit our home page for more information.

->"Supports AMD AM2 processors" ; Nii et: vaja am2 proset otsima? Sul pidi ka see plaat olema? mis prose sul?
          mälu tüübid on DDR2 800 (halb ju? ) ohoh! kuni 8GB RAMi

Kas äkki poleks mõtekam osta i7 860? Kuna keegi rääkis (ühes teises foorumis) et tal oli AMD PHenom x4 ja kahtses seda ostu kuna pidi mingi arvuti järgi ootama(midaiganes ta selle all mõtles), siis ostis i7860-e ja on igati rahul sellega.
          Mul vist ei tasu ära, kuna i7 emaplaadid kallid?
          viimati muutis kasutaja ReaL.; 18 February 2010, 19:32.

Comment

See oli lihtsalt näide, et avardaks silmaringi. DFI emaplaate on palju mudeleid, tehas neid hetkel juurde ei tooda ning eestis ametlikult ei müüda.

Aga mis siin mõelda. Osta see ASROCK emaplaat ära ja asi vask.

Sellel on kellamistarkvara spetsiaalselt kaasas., ei pea ronima selleks Biosi ega midagi. Saad vajadusel kõik variandid ära proovida otse ekraanil graafilises keskkonnas. Toetab Instant Boot (sarnane talveunele), kus arvuti seiskab kaks korda ennast, aga süsteemi laeb üles 7-15 sekundiga; ehk sulged arvuti ja kui uuesti toitenuppu vajutad on momendiga pilt tagasi ees, ei miskit ootamist ( ainult võrgutoidet ei tohi järelt sikutada). Eraldi Energy Saver ja palju muud toredat. Kui CD plaadiga kogu tarkvara kaasas pole, saab ASRock kodulehelt vabalt alla laadida.
            Saad ära katsetada kõik variandid 1 video või 2 videot või kolm videot. Või saad panna teistesse PCI-EX pesadesse TV kaarte ja muud toredat, ...kõike mida süda ihkab.
            NB: vaatasin kodulehelt selle plaadi Biosi manuali. Seal küll väidab et on olemas asi nagu CPU Clock`i kalibreerimine nii AUTO kui iga Core eraldi MANUAL asendis. Seega peaks olema ka sinu soov katsetada ära protsessor-täidetud.
            Mul endal on lastel sellised ASRock masinad....

NB: Kui on AMD-ga kaasas selline suurem ja võimsam jahutus Pipe-dega, siis mängides ja mitte suuresti kellates on jahutus täiesti piisav, seda enam kui on korralik suur ventidega korpus.

Comment

Aga mis siin mõelda. Osta see ASROCK emaplaat ära ja asi vask.

NB: vaatasin kodulehelt selle plaadi Biosi manuali. Seal küll väidab et on olemas asi nagu CPU Clock`i kalibreerimine nii AUTO kui iga Core eraldi MANUAL asendis. Seega peaks olema ka sinu soov katsetada ära protsessor-täidetud.
              Mul endal on lastel sellised ASRock masinad....
              Suured Tänud Erku!
              Aitäh et oled aidanud mul arvuti komponente valida ( ja lisaks veel mind oma targa jutuga harinud )
              Ostangi siis selle ASROCK plaadi ära mingi aeg ja teavitan sind siis sellest, kuidas plaadike töötab.
              Küsin veel siis kaks viimast küsimust:mida täh. kalibreerimine nii AUTO kui iga Core eraldi MANUAL asendis? JA (et ikka kindel olla) ostan sellele plaadile AMD Phenom 550 BE prose?
              Lastel täpselt sama plaat/protsessor? Kuidas nad rahul on?
              TÄNAN Sind siis veel korra!
              Kas Sa, Erku, töötad IT alal? ( lihtsalt niisama, huvi pärast küsin)

Comment

Ei, mul ei ole päris samad plaadid ja prose, asjad on poolteist aastat vanemad, ühesõnaga vanemad versioonid, aga põhimõte enam-vähem sama.
                Rahul nad on, käiavad neid vahest hommikust õhtuni, siiani on kõik vastu pidanud. Päris alguses põletas üks masin üsna koheselt A-Data mälud maha (tegemist oli odavate kehvakeste mäludega) ja tuli asendada parematega. Mul töötavad masinad ettenähtud normil või mis on maksimumiks antud tootjatehase poolt, seega pole ka probleeme.

Manual:

asi hakkab 3.3 Lk 65. Vähemalt vastab menüü kirjeldus sellele mida need unlockeri erinevad vennad netis räägivad.
                Aga kõik need kirjutised on tegelikult vanad ja ka plaadimargid mille peal on asju toimetatud on 1-2 aastat ja enam vanad margid.
                See partii on ammu unustatud : HDZ550WGIBOX , hetkel müüdav on sootuks teine : HDZ550WFGIBOX.

Erinevate arvutite kokku lappimine on mulle juba aastaid eelkõige hobi, kuigi põhitöö tõttu tuleb ka vahest üliharva seda teha...

Comment

Ega sa pahanda, kui mul tekib veel küsimusi tulevikus? (tean et olen natuke pain-in-the-ass, aga kannata ära
                  ega see emaplaat mul neid (A-DATA) mälusi http://www.arvutikeskus.ee/index.php...k&lookid=86040 kärssama pane?
                  SUURED TÄNUD igatahes siiamaani!
                  viimati muutis kasutaja ReaL.; 19 February 2010, 07:57.

Comment

Nii, hetkel siis selline tore kastike tehtud:

Emaplaat: ASROCK M3A785GXH/128M - 1330.-

Protsessor: AMD Phenom X2 II 550 BE - 1470.-

Korpus: Chieftec CH-01B-B-SL-OP - 890.-

Kõvaketas: SEAGATE - 570.-

Optiline seade: SAMSUNG SH-S223C SATA Black DVD+/-RW - 300.-

Arvuti komplekteerimine - 295.-

Mälu: MEMORY DIMM 2GB - 805.-

Toiteplokk: Chieftec 500W - 825.-
                    http://arvutikeskus.ee/index.php?pid...k&lookid=79939õ

KOKKU: 6488.-

(Videokaart on emaplaadile integreeritud)

Öelge julgelt, kui mul mingi jupp puudu on või ei sobi sinna emaplaadile, sest ma ei oska eriti vaadata neid asju
                    viimati muutis kasutaja ReaL.; 19 February 2010, 20:39.

Comment

(Teadmiseks:
                      Mälude osas AMD poolt soovitatud ja ka kasutajate seas levinud tava:
                      Kui lepid 1GB mäludega, peab/võiks ship organization olla 128M
                      ja kui soovid kasutada 2GB mälusi, siis 256M)

edit: esmane arvuti on olemas.
                      Hiljem lisad PCI-EX16 siinile videokaardi, jahutusventilaatorid...
                      Samas on korpuse jahutusvent suht odav asi. Näiteks need XILENCE odavad vendid on täitsa pädevad ja võiks lasta kohe sisse ära panna.
                      viimati muutis kasutaja erku; 19 February 2010, 08:29.

Comment

Manual:

asi hakkab 3.3 Lk 65. Vähemalt vastab menüü kirjeldus sellele mida need unlockeri erinevad vennad netis räägivad.
                        Aga kõik need kirjutised on tegelikult vanad ja ka plaadimargid mille peal on asju toimetatud on 1-2 aastat ja enam vanad margid.
                        See partii on ammu unustatud : HDZ550WGIBOX , hetkel müüdav on sootuks teine : HDZ550WFGIBOX.
                        nii et unlockimine selle uuemaga, (HDZ550WFGIBOX-ga) ei ole võimalik??

Comment

Ma ei tea kas see sobib ( vaatasin ainult korpuse lisa ventilaatori kohta, mis oli 120mm) http://ak.ee/index.php?pid=0&id=33&m...k&lookid=16661?

Kuule, mis asja see korpuse tüüp->"midi-atx" peaks tähendama?
                          ega see väiksem versioon pole? Pärast ei mahu plaat sisse
                          viimati muutis kasutaja ReaL.; 19 February 2010, 08:51.

Comment

nii et unlockimine selle uuemaga, (HDZ550WFGIBOX-ga) ei ole võimalik??
                            Pakun et seda ei tea konkreetselt keegi.

Midi ATX on normaalkorpus, täiesti normaalne asi, (mitte hiiglama suur mõtetu Full tower ) ja samuti Micro ATX kast on vahest väike, kuna suur jahuti ja pikemad videokaardid ei mahu ära.
                            Sellel kastil on veel eelis, et ta on 205mm lai(väidetavalt) seega selle raha eest üks parimaid mis olla saab.
                            (kui vaatad samaväärseid teisi kaste, siis nood maksavad... )
                            See korpus toetab ATX emaplaate (taga 7 kaardikohta)
                            Sellel korpusel käib taga 120mm vent ja sissepuhke vendid käivad küljelt sisse (2tk), mitte eest nagu osadel.
                            Neen küljevendid; piltidel on nad näha, aga millised on mõõtmete variandid pole nagu kirjas.

edit: kui tellid kokku panekuga, küll nad ta kokku panevad, ära muretse.....

Comment

Tänud vastuse eest!

1) Üks asi jäi siiski veidi arusaamatuks:"Pakun et seda ei tea konkreetselt keegi, et unlockimine HDZ550WFGIBOX-ga ei ole võimalik?"
                              kuidas keegi seda ei tea, keegi ikka ju proovind on?
                              2) on see hea ( ma ei tea võrgukaablitest midagi)- [ PCIE x1 Gigabit LAN 10/100/1000 Mb/s ] ?

Ma olen mingi ilge mures selle emaplaadi pärast, pärast ei sobi, ega mahu kuskile mõni jupp, või mõni pesa jääb puudu...!
                              viimati muutis kasutaja ReaL.; 19 February 2010, 10:34.

Comment

Tänud vastuse eest!
                                Ma olen mingi ilge mures selle emaplaadi pärast, pärast ei sobi, ega mahu kuskile mõni jupp, või mõni pesa jääb puudu...!
                                Suusoojaks:
                                Ära selle pärast sugugi muretse. Arvutikooslused ongi tavaliselt 2-3max aastat uued, siis on juba vananenud mudelid. Kui sa vaatad, siis täpselt samade kividega antud kooslusega emaplaadi võid ka osta 3-4 tuh EEK eest ja tegelikult midagi ei muutuks. Kellele rikas ema. kellele rikka ema täiskasvanud tütar oleks täpne definitsioon..

Aga: kui su protsessorga tuleb kaasa selline jahuti nagu pildil, siis erilist põhjust jahuti vahetamiseks pole, kui aga selline pisike alumiiniumist klots, siis sinu kasutusalas tuleks jahuti uuendada.
                                Originaal ja pädev oleks selline:

Comment

Working...
                                X