Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Arvutis toimub midagi imelikku...

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Arvutis toimub midagi imelikku...

Esmalt postitatud Petz poolt Vaata postitust
    See on konksuga küsimus?
    Ei olnud konksuga. Lihtsalt seda, et ka arvutikaitseteemalistes saadetes/veebilehtedel on olnud soovitusi Linuxi- või Win-LiveCD-ga arvuti käivitada. Kuid toda teist on raske leida... selsamal JOKK põhjusel.
    73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
    ATiP1pN4XeM

Comment

Esmalt postitatud OSX poolt Vaata postitust
      Kui järjest süveneb siis võib hoopis olla et punnis on emaplaadi need kondekad mis protsessori toidet teenindavad. Mul just seisab siin üks Epox 4PDA3+ täpselt samade tunnustega, kahe nädalaga praktiliselt surnud.
      Just! Meenus, et mul oli ka Epoxiga see ainus juhtum, kus oli vaja kolviga emaplaadi kallale minna.

Lihtsalt seda, et ka arvutikaitseteemalistes saadetes/veebilehtedel on olnud soovitusi Linuxi- või Win-LiveCD-ga arvuti käivitada. Kuid toda teist on raske leida...
      See on jah üsna kummaline nähtus. On olemas ideaalseid abivahendeid, nagu vihjatud Hiren's Boot CD, mida ka pidevalt uuendatakse, aga legaalselt seda kusagilt laadida/osta ei saa. MS ja teised asjaosalised võiksid ju kodanik Hireniga ühendust võtta ja asja ametlikuks ajada. Mõistliku(!) summa eest oleks paljud nõus üllitist seaduslikult soetama.

Comment

MS ju ise pakub ka LiveCD moodi asjandust (täpsemalt vahendit selle tegemiseks), nii XP, Vista kui W7 baasil, aga samuti mitte tasuta kõigile soovijatele. Tegelikult üsna tore asi.

Comment

Üks osa veast tundub olewat seoses Windowsiga- täna tuli mitu korda veateade- missing or corrupted- Windows Root/ system 32/ hal.dll .
          Ubuntuga läks miskit pahasti esimesel katsel- võtab esimese pildi ette ja siis annab veateate- disk read error...

Comment

Kui kasutad plaadilt lugemist, siis võiks kahtlustada vigast optilist seadet. Seejärel koolema hakkavat toidet ja mittetoimetavat mälu. Juhul kui installisid kõvakettale, siis on omaette ooper. Ei lugenud välja, kas installisid ubuntu või üritasid plaadilt käivitada. See on pelgalt minu arvamus.
            Paber ja pliiats on parem kui geeniuse mälu.

Comment

OK, minu viga... Tegin Ubuntu lehel oleva õpetuse järgi endale sealtsamast tõmmatud softist plaadi, millelt üritasin käivitada... Siiani pole kettaseadmega probleemi olnud, aga... Homme proovin sama plaati teises masinas- väike võimalus minu arust, et miskit läks kas tõmmates või kirjutades nihu...
              Tundub, et rohkem meeldib tembutada maha jahtunud masinal- kui nahavahe juba soojaks saab, siis võtab tembutamisega pisut rahulikumalt.

Comment

Tundub et mälu on vigane. Mälu kontrollimiseks üks parimaid asju on Memtest86.
                Memtest86+ is an advanced, free, open-source, stand-alone memory tester for 32- and 64-bit computers (UEFI & BIOS supported)

Teed booditava floppy, CD või mälupulga ja lased arvuti sealt pealt käima.
                MINULE EI MEELDI KUI MÕNINGAD ISIKUD MINU POSTITUSI MUUDAVAD,
                KUI POSTITUS EI SOBI SIIS PALUKS SEE KUSTUTADA !

Comment

Kui failid kaovad vihjab vigasele ram mälule.

Comment

Hetke seisuga masin protestimatta päevajagu jooksnud Ubuntu Live- CD pealt. Vahepeal paar huvitavat asja juhtunud. Enne Ubuntu proovimist sokutasin enamuse masina kõvaketta sisust (praktiliselt koik peale Wini ja muude programmifailide) välisele kettale ja lasin masina ketta dafragmentida. Pärast seda töötas pool päeva nagu poleks midagi viga olnudki. Ja siis hakkas jama uue hooga. Kõik tardub... Ainult hiir liigub... Eile lõppesid kõik katsed seda masinat kasutada ebaõnnestumisega.
                    Kui masin nüüd toimimist jätkab, kas siis võib eeldada, et süüdlaseks on windows või? Kas Winiga arvutisse on mõttekas proovida installida ubuntut? Kuidas muude progede kasutamine linuxi keskkonnas välja kukub? Ja kas ja kuidas selles näiteks K-World PE360D TV- tuuneri tööle saamine võimalik on?
                    viimati muutis kasutaja 100avant; 22 February 2010, 20:52.

Comment

ma ei lugenud välja et kas see on läpakas...vast mitte...
                      enivei, kisu kõik hardware emaplaadilt lahti (kõvakettad, cd dvd seadmed, diskdraiv, video, helikaart, mälud), puhasta tolmust...
                      http://hparchive.com/
                      https://worldradiohistory.com/index.htm

Comment

Ei ole tõepoolest läpakas, vaid ühe tuksiläinud Fujitsu korpusse aastate eest kokku laotud lauaarvuti. Juppideks võtnud pole, aga muidu on suruõhuga puhastatud küll... Mul nii paari kuu tagant olnud kombeks korra üle puhuda. Aga eks ma või ka seda proovida...

Comment

Ma ei tea, kas minu viga, aga tundub, et asja kuidagi keeruliseks ajad...
                          Minu paarikümneaastase windowsisõltuvuse juures on 99% probleemidest põhjustatud vigasest op.süsteemist - hapuks läinud win või kannatada saanud buutsektorid/partitsioonid. Ülejäänud siis kõvakettavead, pluss eelpoolmainitud juhtum pere ajaloo ainukese AMD moboga.

Et siis kõvaketas (või partitsioon) puhtaks, uus win peale ja vaata, mis juhtub! Kui ikka jama, aga plaadiga kõik ideaalselt toimib, siis ei jää ju muud üle kui HDD viga.

Ja miks see plaadi kirjutamine nii keeruline oli - enamasti vist valmis ISOd sikutamiseks? Põletada plaadile ja buutima.

Aga jõudu!

Comment

Ma ei tea, kas minu viga, aga tundub, et asja kuidagi keeruliseks ajad...
                            Minu paarikümneaastase windowsisõltuvuse juures on 99% probleemidest põhjustatud vigasest op.süsteemist - hapuks läinud win või kannatada saanud buutsektorid/partitsioonid. Ülejäänud siis kõvakettavead, pluss eelpoolmainitud juhtum pere ajaloo ainukese AMD moboga.
                            Vabandust, kui küsimused rumalad või valest otsast pihta hakkan. Ei ole eriline IT-maailma tundja. Mis ei tähenda, et mul selle vastu huvi(hiljuti tekkis) ei oleks.
                            Et siis kõvaketas (või partitsioon) puhtaks, uus win peale ja vaata, mis juhtub! Kui ikka jama, aga plaadiga kõik ideaalselt toimib, siis ei jää ju muud üle kui HDD viga.
                            Sellega on jama... Proovisin uut Wini(arvuti endaga kaasas olnud plaat)juba enne peale lasta, aga keset installi tuleb teade, et faili "iaStor.sys" ei leita... Pole teist plaati ka praegu käepärast(loe; ei ole hetkel vaba finantsi litsentsiga uue plaadi(miks mitte Win 7) ostmiseks)....
                            Igatahes kõvakettal olnud Winiga süsteem tardus... Ja seoses sellega nimetatud masin tahab hetkel toimida ainult Ubuntu Live cd-ga(mõtlen juba selle OS installi peale). Mis iseenesest ka päris toimiv OS tundub olema(kolmas päev tõrgetetta).
                            Ja miks see plaadi kirjutamine nii keeruline oli - enamasti vist valmis ISOd sikutamiseks? Põletada plaadile ja buutima.
                            Ei olnud seal keerulist iseenesest midagi... Lihtsalt suutis see arvuti(kuigi tol hetkel nagu toimis...) miskit ära susserdada tõmbamise/kõrvetamise käigus. Teise arvutiga tõmmatud/kõrvetatud plaat toimib veatult nii "haiges" masinas kui ka teistes majapidamise masinates.

Comment

Esmalt postitatud 100avant poolt Vaata postitust
                              (mõtlen juba selle OS installi peale).
                              Kui kõvakettal ruumi on, siis tee partitsiooni tabel ringi ja tee dual boot masin.
                              Esmalt postitatud 100avant poolt Vaata postitust
                              Lihtsalt suutis see arvuti(kuigi tol hetkel nagu toimis...) miskit ära susserdada tõmbamise/kõrvetamise käigus
                              Segase opsüsteemi praak. Selliseid plaate tuleb teha korras masina peal.
                              Keegi pole targemaks muutunud sellest, et mind lolliks peab.

Comment

Mine Esc nupuka sellest .sys filest üle või siis võta plaat välja ja puhasta ära.

Ise nii teind mitmetel arvutitel ja pole veel probleeme tekind. Välja arvatud kasutaja poolsed äpardused või siis teatmatusest tekkind probleemid.

Comment

Working...
                                X