Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Arvutis toimub midagi imelikku...

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Arvutis toimub midagi imelikku...

Viimasest postitusest hetke olukorrast tükk aega möödas. Tegin siis dual booti-ga masina(XP vs Ubuntu). Kasutatud sai enamasti windowsi. Sai ka kõik draiverid jm sisse ja masin tundus algul XP-ga perfektselt toimima. Hakkas teine siis endale igasuguseid uuendusi sikutama. Peale Service Pack 3-e installimist hakkasid vanad sümptomid endast märku andma... Tardus hetkeks korra paar päevas, aga siis jätkas normaalselt töötamist. Probleem süvenes ja peale umbes nädalat kasutamist muutus arvuti töövõimetuks. Pilti näed- hiir liigub aga kuhugi klikkida ei saa... Veel toimivast masinast ei leidnud ei Malwarebates ega Avasti midagi kahtlast. Ubuntuga pole siiani mingeid probleeme peale selle, et arvuti ei võta pilti ette pärast talveund või uinakut ja tahab restarti. Sama teema siin; http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1138178&page=4
    Ei oskagi midagi tarka ette võtta...

Comment

Seda teemat olen ka mina elus korduvalt katsetanud. Osad uuenduspaketid ei tööta programmidega kooskõlas ja arvatavalt/võibolla isegi OP süsteemiga endaga. Üks sindrinahku on Net Framework 3.x.x ja uuemad, mis rikub lootusetult masina jõudlust eriti kontrastne on asi kui on masinas Adobe PDF reader. Ja mis seal tahta, kui on OP, on paranduspakett mis muudab teatud OP süsteemi osi, on paranduspakett mis muudab eelmist paranduspaketti ja seejärel laed paranduspaketi mis annuleerib viimast paranduspaketti ja muudab samal ajal OP süsteemi osi. Ega paremat käitumist kui hangumine polegi loota.

Kui keskpärases koduses lauaarvutis avaneb suvaline dokument üle 2-3 sekundi, on se minujaoks signaaliks et asi on mäda. Laptopidega teen mööndusi, ok avab kuni 4 sek..
      Aga hangumine ise on kinni reeglina ikka Win süsteemis endas, ehk tore jõudeaeg nagu spetsialistid ütlevad, kus arvuti ei tee mitte midagi (ei kasuta kettaresurrse, täiendavalt mälu, ega täiendavalt protsessorit)
      Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa

Comment

Esmalt postitatud erku poolt Vaata postitust
        Seda teemat olen ka mina elus korduvalt katsetanud. Osad uuenduspaketid ei tööta programmidega kooskõlas ja arvatavalt/võibolla isegi OP süsteemiga endaga. Üks sindrinahku on Net Framework 3.x.x ja uuemad, mis rikub lootusetult masina jõudlust eriti kontrastne on asi kui on masinas Adobe PDF reader. Ja mis seal tahta, kui on OP, on paranduspakett mis muudab teatud OP süsteemi osi, on paranduspakett mis muudab eelmist paranduspaketti ja seejärel laed paranduspaketi mis annuleerib viimast paranduspaketti ja muudab samal ajal OP süsteemi osi. Ega paremat käitumist kui hangumine polegi loota.

Kui keskpärases koduses lauaarvutis avaneb suvaline dokument üle 2-3 sekundi, on se minujaoks signaaliks et asi on mäda. Laptopidega teen mööndusi, ok avab kuni 4 sek..
        Aga hangumine ise on kinni reeglina ikka Win süsteemis endas, ehk tore jõudeaeg nagu spetsialistid ütlevad, kus arvuti ei tee mitte midagi (ei kasuta kettaresurrse, täiendavalt mälu, ega täiendavalt protsessorit)
        Oota nüüd... Et praeguses seisus oleks ainuõige lahendus windows uuesti peale lasta ja kõikvõimalikud uuendused ära keelata? Või sain ma midagi valesti aru?

Comment

Parim lahendus oleks olnud installida SP3-ga Windows. Aga see on nüüd selline tagantjäreletarkus.

Comment

Kui juba süsteem on omadega puus, ega sa käsitsi ei suuda suurt paremal järjel kui Billi meeskond kokku Win sisu modima hakata. Noh, kui suudad siis võtab Bill sind oma kontorisse tööle ma arvan
            Jah, kahju küll aga tuleb teha uus install. Ma loodan et Linux on ikka eraldi partitsioonil või kettal. Kui on, saad omale vajalikud failid sinna sisse kantida.

Lased uue puhta Win`i peale, paned kõik vajalikud komponendid ja uuendaja (uuenduspakett) pead ise olema kes konfib käsitsi menüüdes liikudes need turvapuudujäägid. Siis laed viirusetõrje, nuhkvarakaitse jms mis kompenseerib peale seadistust Win`i turvaauke, ligipääsu jms sinu arvutile. Ja ongi masin mis jookseb enam-vähem ladusalt ja probleemivabalt. Kõik järgnev sõltub juba sinust enesest, millistel saitidel käid, milliseid faile alla laed ja rakendusi käivitad. Kõvemad viirused on võimelised nii või naa su arvutisse pugema ja ei aita viirusetõrjed, ammuks veel kasutud Win`i turvavärskendused.

Comment

Kui juba süsteem on omadega puus, ega sa käsitsi ei suuda suurt paremal järjel kui Billi meeskond kokku Win sisu modima hakata. Noh, kui suudad siis võtab Bill sind oma kontorisse tööle ma arvan
              Jah, kahju küll aga tuleb teha uus install. Ma loodan et Linux on ikka eraldi partitsioonil või kettal. Kui on, saad omale vajalikud failid sinna sisse kantida.

Lased uue puhta Win`i peale, paned kõik vajalikud komponendid ja uuendaja (uuenduspakett) pead ise olema kes konfib käsitsi menüüdes liikudes need turvapuudujäägid. Siis laed viirusetõrje, nuhkvarakaitse jms mis kompenseerib peale seadistust Win`i turvaauke, ligipääsu jms sinu arvutile. Ja ongi masin mis jookseb enam-vähem ladusalt ja probleemivabalt. Kõik järgnev sõltub juba sinust enesest, millistel saitidel käid, milliseid faile alla laed ja rakendusi käivitad. Kõvemad viirused on võimelised nii või naa su arvutisse pugema ja ei aita viirusetõrjed, ammuks veel kasutud Win`i turvavärskendused.
              Jah, Linux on eraldi partitsioonil ja muud dokumendid jm vajalik välisel kõvakettal. Igaks juhuks veel kindluse mõttes Wini sisu üle vaatama.
              Ei tea, kas olen nii kõva tegija, et kõik need konfig paika panen, aga ega suurt kaotada pole midagi. Surnud Winist nagunii kasu pole...
              Nii et eks varsti ole näha, kas julge hundi rind on rasvane või haavleid täis!

Comment

Nagu praeguseks ajaks ligi kolm nädalat muretult jooksnud masin suure tõenäosusega tõestab, siis raua ega vindowsi viga ei olnudki- masina ajasid lolliks automaatsed Windowsi update-id. Mis täpselt talle ei meeldinud, ei ole selgitama hakanud. Automaatsed update-id välja lülitatud ja oma äranägemise järgi üht teist sisse lastud. Ja masin käib nagu uuena.

Tänud kõigile, kes nõuga abiks olid!

Comment

Juhul kui kasutad Adobe´d, võta see maha ja asenda Foxit Reader´iga. Ja proovi uuesti uuendused aktiveerida.
                  Kunagi väga ammu hakkasid Adobe´ga jamad, mis lõppesid peale asendamist.

Comment

Mina jamasin winni uuendustega viimati, kui 98 oli juba väärikas eas. Peale neid (ebaõnnestunud) eksperimente installisin XP ja loobusin edasistest inimkatsetest...
                    Olen ma millestki ilma jäänud?

If It Works Don't Fix It!

Comment

Kui kogu süsteem toimib. Ma ise olen seadetest ära keelanud remote desktop, remote assistance, remote connection, ja kõik muu sarnase mis tahab automaatselt käivituva seadena mulle probleeme luua ning samas paigaldanud tulemüüri, viirusetõrje ja nuhkvarakaitse.

Mind huvitab samuti, miks päralt ma peaksin sisse lülitama uuendused ja abistava tehnika ja kaugkasutuse ja tõrketeavituse ja vearaportid ja.. Selle kohta öeldakse ingliskeelses maailmas: tahad sa sellest rääkida..

Comment

Kui kogu süsteem toimib... , miks päralt ma peaksin sisse lülitama uuendused ja abistava tehnika ja kaugkasutuse ja tõrketeavituse ja vearaportid ja.. Selle kohta öeldakse ingliskeelses maailmas: tahad sa sellest rääkida..
                        Räägin ainult enda kogemusest.
                        Abistav tehnika ja kaugkasutus ja muu sarnane ei huvita mind ka, need on OFF. Aga nt vearaportid on minult luba küsides võimalikud, sest olen huvitatud, et WinXP SP3 edasi areneks, seega konfliktidest teatamist ei pane paljuks. Aga ei mäletagi kuna viimati vearaporti saatsin, see oli igatahes väga ammu. Ja pole vist mõtet arutleda, kas eelistada WinXP-d või WinXP SP3-e.
                        Muide, Microsoft teatas, et lõpetab suvel WinXP ja Vista edasiarenduse, seega jäävad suvest ära ka nende edaspidised uuendused.
                        Windowsi tulemüürist ei räägi, sest sellest pole midagi rääkida.
                        Kasutan ka komplekset tõrjet lisaks, aga WinXP SP3 uuendused on kohese teatega ja install minult luba küsides.

Milleks on kasulik uuendustest loobuda? Ei tahaks uskuda, et just seda eespool öelda taheti.

Jutt käib ikka kriitilistest uuendustest.
                        viimati muutis kasutaja saformo; 02 April 2010, 09:12. Põhjus: Täpsustus!

Comment

Working...
                        X