Nimelt sai endale soetatud korralik äriklassi sülearvuti DELLD830. Delli enda lehel pakutakse draivereid ainult xp-le ja vistale aga teadaolevalt sobivad ka paljud vista draiverid 7-le. Kõikide muude funktsioonidega probleeme ei esinenud kuid ... Videokaardiga oli üldse omaette kino sest NVIDIA NV140M Videokaardile draiverite install oli paras peavalu. Windows 7-le on draiverid saadaval ainult tootja kodulehel. Install venis meeletult pikaks ja enne lõppu viskas ette kirja et ei suudetud hetkel installatsiooni lõpetada - proovi hiljem uuesti. Koogeldamist jätkus kõvasti ning lõpuks jõudsin ka veale jälile. Kui peale Formatit 7-t jooksvalt peale panin siis nagu ikka sai regioon ja language Estonia valitud. Tegelikult oleks pidanud kõik samaks jätma nagu algselt pakutakse ja hiljem muutma. Suur rõõm sellest, et draiverid peale sai oli aga üürike. Nimelt nii kui selle Nvidia Draiveri peale istallid siis häirib muusika kuulamisel hetkelised nö hakkimised. Tundub nagu oleks hetkel kõik ressursid korraks kasutatud ja tekib selline nö krõps helisse sisse aga ressurside kulutamist diagrammilt küll sellel hetkel ei tuvastanud. Sai veel mitmeid katseid tehtud lastes draiver maha ja uuesti peale tagasi. Kui Standard VGA Draiver peal oli polnud mingeid probleeme. Samamoodi sai katsetatud erinevaid versioone 7-le ja iga kord sama tulemus. Sai Vista peale pandud ja sellega samamoodi katsetatud aga ikka sama jama. Eriti tihedalt on krõpse veel siis kui Aero taha lükata ... siis paneb ikka ühe muusikapala sees mingi 5-6 korda järjest. Ja kui nüüd küsite siis et miks sa ei jätnud seda standard VGA draiverit peale siis põhjus lihtne. MediaCenter, osad mängud ja Aero ise ning veel mõned muud proged nõuavad seda nende käivitamisel. Siiani pole sellist kino mul ühegi draiveriga olnud. Ma ei oska enam midagi välja mõelda ning ootaks vastukaja kas keegi on sama probleemiga silmitsi olnud ja mingi lahenduse leidnud ... Siiani olen Nvidiat ja softiga kaasnevat menüüd suht viisakaks pidanud ja ATI-t kirunud ebamugava kasutusliidese pärast siis nüüd on kurb tagasi võtta nagu oma sõnad. S-Video ühilduvus telekaga võrreldes ATI-ga oli ikka ülilihtne ja mugav. Samas muidugi olen kuskilt kuulnud et mingitele arvutitele sattus mingi vigase kiibistikuga Nvidia videokaarte millel oli teatud probleeme ning mõned põlesid üldse maha aga siinkohal ei suuda googlest sellisele veale küll vastet leida

Comment