Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Lenovo R60 hangub juhuslikult.

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Lenovo R60 hangub juhuslikult.

Päevast !
    Selline mure, et rüperaal nimega Lenovo R60 jookseb lambist kokku.

Tõmbasin asja käima Ultimate Boot CD pealt.
    Mälu korras, ketas korras, protsessor korras, ehk tundub, et on kõik korras. Samas masin jookseb kokku ka UBCD testide ajal (juhuslikult jällegi). Lenovol olid endal kaasas mingid utiliidid. Need ka näitasid, et masin korras ja jooksid ka lambist kokku .Seega windows pole süüdi, asi tuleb ka muidu kiirelt üles ja käib OK Puhastasin tolmust, ei mingit kasu.
    Masin töötanud mõned aastad lauaarvuti asemel, ei ole keegi seda liigutanudki (füüsilist kahju olla ei saa ). Küljes olid väline klaver, hiir ja monitor.
    Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Vs: Lenovo R60 hangub juhuslikult.

Ma pole sellel alal asjatundja kuid omast kogemusest ütlen et õe läpakal oli sama mure, jooksis lambist kokku, algul üliharva, enamjaolt siis kui andmeid mälupulgalt kettale või vastupidi transportida. Siis ükspäev kukkus valusalt maha ja sümptomid läksid räigelt suuremaks, kerge põrutuse peale jooksis kokku ja ka vahest niisama seistes. Kõvaketta sai ka ära vahetada, abi ei olnud (noh tegelt oli, sest kukkumisega läks eelmine ketas täitsa katki). Lauapeal lahtiselt käima pannes erinevaid chippe näppides leidsin et üks neist oli tundlik. Ajutise lahendusena, panin korpuse ja emaplaadi vahele asju et see chip poleks stabiilselt kerge surve all, korpusel oli ka kerge muhk. Paar kuud töötas täitsa ilma ühegi probleemita, isegi korraliku hoobi peale ei jooksnud kokku, rääkimata niisama seismisega. Korpus on siiski plastikust ja lõpuks see andis järgi ja hakkasid jamad uuesti pihta, nüüd kui läpaka peale kõvasti karjuda, siis on asjal pilt taskus, kardan et selle emaplaadi ja korpuse vahele asjade toppimisega on plaadi paindumisega seest mõni rada katkenud, aga vb on ikka sama chipi loksumise viga, kunagi peab vist föönitama, kuid mitt lähiajal. Siis saab teada, kui parandatav asi on. Ehk on sul sarnane mure, kuid kirjelduse järgi on seda ülihästi hoitud
    Kui Midagi Teha, Siis Tuleb Seda Ikka Korralikult Teha

Comment

biosi pataka poole pole vaadanud. mul jookseb lauakas kokku vahel täiesti lampi, kuna biosi patakas hakkab saba andma. Bootides CMOS checksumi või clock errorit ei anna? Samas, ONX-i kirjeldatu võib isegi tõenäolisem olla...
      Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

Comment

Kuidas selle jahutus lahendatud on? Just käis läbi üks FS millel oli sillakivi ja video ühe radika alla ja prose teise. Prose omal oli siis aktiivne jahutus ja teine radikajupp ühendus termopadja abil prose oma külga. Kuna see padi oli sealt vahelt ära surnud, siis kuumenes sillakivi üle ja voila - kümjoode ning asi õhtal. Algul oli wifi ära kadnud, hiljem pilt. Kuumusega võib igast sellist porri tekkida jah.

Comment

Esmalt postitatud martinj poolt Vaata postitust
          Mälu korras
          Seega, memtest86 tehtud?
          If you think education is expensive, try ignorance.

Comment

Ma ütlen ausalt, et mul pole kunagi ükski katkise mäluga arvuti kokku jooksnud, aeg ajalt on mõni error esinenud aga töötab edasi. Memtest leidis kohe testi alguses erroreid ja need jäidki tekkima, kuid samas arvuti suutis selliste mäludega töötada, äkki tänu sellele et üks mäludest oli iga kord terve, kuid ka selles ei saanud alati kindel olla.
            Kui Midagi Teha, Siis Tuleb Seda Ikka Korralikult Teha

Comment

Jah. Kusjuures arvan,et viga on leitud. Aku eemaldamisel hakkas asi tööle. Uskumatu . Muide, aku on isendil täitsa läbi.
              Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

see aku oleks pidanud juba algusest peale asjal tagant ära olema, kuid seismine ei tee kah sellele akule head... mitu aastat adaptri taga, ma eeldan, kasutamist keerab aku ikka täiesti peeti, hakkab suuremat pinget läbi laskma/tekitab ülejäänud süsteemis alavoolu ning lõpuks võib midagi liigselt kuumutama hakata. Viskas äkki kuumusrabanudse vältimiseks välja? moodsamatel läpakatel selline komme...
                Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

Comment

Tõenäoliselt oli see aku kogu aeg taga. Umbes 3 ja pool aastat 24/7/365 Aku on nii läbi, et masin ei võta selle pealt piltigi ette.
                  To: tartu_pets : Sinu teooria on väga "huvitav" seda eelkõige terminoloogiat kasutades. Ahelate teooriale on see hea täiendus . Idee on samas õige küll.
                  Juhtum lahendatud. Sain targemaks.

Comment

mis mu terminoloogial viga on? adapter annab suuremat pinget, kui aku välja annab. Nt minu X41 aku on uuest peast 14.4V, adapter sellele aga 16V. ja mul ta olnud mingi 2 aasta ning enne seda oli juba 2 aastat kasutatud. ja praegu näitab battery manager-ist akule omapinget ~16V kandis juba. 35% mahust järgi. ja seda kõike laadimisest. ja see kulumine tekibki sellest, et hoitakse adapter taga. sest minu meelest see automaatika vananenud aku puhul enam AINULT adaptritoidet küll ei kasuta koos "täis" akuga.

Comment

Esmalt postitatud tartu pets poolt Vaata postitust
                      ....hakkab suuremat pinget läbi laskma/tekitab ülejäänud süsteemis alavoolu...
                      Ma pidasin seda silmas. Isandad Kircchhoff ja Ohm keeravad ennast teise külje peale , enne naeravad veidi.

Comment

Ma käiks veel ühe vastandliku teooria välja, mida olen siit-sealt lugenud ja ka ise mõtisklenud asja üle.

Väide seisneb selles; et enamusel laptop arvutitel on siiski elutähtsalt akut vaja ja ka siis kui ta on vaid võrgutoitel.
                        Põhjuseks on võrgutoite adapter; mille silumistegur, stabiilsus ja arvuti töös järskude koormustõugetele ei ole adapteri 3-5A. midagi vastu panna.

Ma toetan seda viimast väite osa. Kui arvestada palju kulutab protsessor, mälud, emaplaat, kõvaketas ja monitor (W) voolu koormuse korral, siis järelikult peab masin kusagilt puudu olevat saama.
                        Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa

Comment

Working...
                        X