Warning: Attempt to read property "nodeValue" on null in phar://.../vb/vb.phar/api/content/link.php on line 2 Hdd taastamine - Elfafoorum

Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Hdd taastamine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Hdd taastamine

Probleemiks on üks läpaka 40GB ATA ketas, mis tühjana näitab USB kaabli abil, et kõik on ok ja bad sectoreid ei ole, kuid kui hakata sinna faile peale laduma, siis hangub ära.

Ehk oskab keegi soovitada, kas ja kuidas on võimalik see ketas ellu äratada?

Vs: Hdd taastamine

Milleks nunnutada piduseid kettaid?
    40 GB tundub juba mingi vana isend.
    Viska minema ja osta uus. No ja saadgi sinna lõpuks midagi peale ja 2 päeva ja 7 tunni pärast viskab vedru täitsa välja ja info lännu.

Comment

Milleks üldse midagi teha, kui kõik on poes olemas?
      Ja miks poodi minna, kui saab ka postiga tellida?

Kuna uus (kasutatud) on juba olemas ja vana pidune niisama seisab, siis prooviks seda elustada ja selleläbi kogemusi saada.

Kui ta isegi 10 minutit peale seda töötaks, oleks asi seda väärt.

Comment

Esmalt postitatud fomoco poolt Vaata postitust
        ja bad sectoreid ei ole
        Mis asi seda näitab?

USB kaabli abil
        Kui mõtled JM20337 kivi peal tehtud asjandust, siis ega see vanade ja väikeste ketastega eriti suhelda ei taha küll.

Comment

Pista päris PATA pordi otsa, ja lase tootja utiliitidega üle. Peaks saama suht tõese pildi ketta seisukorrast.Lauamasinas lihtsam majandada, aga läppari ketta jaoks on siis vaja 3,5->2,5IDE üleminekut.Aga sai vist ise ka teha.
          Mina olen kasutanud Hiren`s Boot CD-d.
          Seal tuntumate tootjate vahendid kõik olemas ja kuhjaga lisa ka.

Comment

... näitab USB kaabli abil, et kõik on ok ja bad sectoreid ei ole, kuid kui hakata sinna faile ...
            Eks viga ole selles USB karbis, mis ei jaksa jälle vedada, või arvuti USB toite võimsuses, või USB kaablis. Üsna loomulik et tühja ketta lugemine ja kettale reaalne kirjutamine on üsna erineva voolutarbega operatsioonid.

Mina küll töötavat isendit ära pole visanud. Seisab kapis hetkelgi 20GB ja 40GB kettad, millel info peal, tagavarakoopia või nii. Räägitakse et 2 aastaga pidavat nõel kinni kiiluma või info kaduma. Oli hiljaaegu vaja vaadata üht igivana ketast 2GB, millel vanad dokumendid ja mis oli seisnud tunduvalt üle 4 aasta. Võin kinnitada et info oli olemas ning ketas töötas laitmatult- vanad head infokandjad. Mis see CD parem on, tuhmub ka 2 aastaga vahel ja enam korralikult ei loe. HD on vaat et kindlamgi, tolmu ja kriimuvaba asi, ainult põrutada ei kannata. Ja miks peakski väärt asja maha pillama
            Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa

Comment

bad sectoreid olen kontrollinud nii windowsi oma errorite kontrolliga, kui ka TuneUpiga.
              Kaabli viga ei ole, kuna sellega on varem 2 ketast samaväärset ketast ilusti töötanud, ühte neist oli isegi uputatud kunagi.
              Kui see ketas läpaka küljes oli, siis ei saanud sinna windowsit peale panna ja egas praegugi sinna naljalt üle 3-6Gb peale ei suru.
              Väiksemaid asju, kuni 1GB võtab ilusti ligi, kuid kui ketast koormata ntx 5GB panna laadima või palju väiksemaid korraga, siis jookseb kinni.
              Muidu töötab vaikselt, nagu ca 8 aastat vanale kettale kohane.

Kahjuks seda 3,5->2,5 üleminekut mul pole.

Comment

Nii nagu mina tean, et windowsi bad sectori kontroll ei ütle kas on bad sektoreid peal või ei ole, rääkimata nende asukohast, see lihtsalt märgib salaja bad sektori ära, et sinna midagi ei kirjutataks, aga formatiga kaob ka see info. Tune upiga kontrollides see vist isegi ütleb kas oli midagi, kuid mul on olnud nii katkisi kettaid, et kui on suurem vigane piirkond siis lõpetab kontrolli nagu oleks läbi saanud ja ei leia ikka vigu. kõige kindlam kontroll on minujaoks olnud HD Tune, see näitab kõikidel ketastel, isegi mälupulkadel, kus on bad sektorid ja kui palju. ning selle info abil on võimalik bad sektorid partitsioonist välja jätta, et sinna ei saaks kirjutada ja et info kaduma ei läheks. Ühe läpaka 60 Gb ketta jagasin ma neljaks terveks partitsiooniks, katkised piirkonnad olid veel eraldi partitsioonidel, mille ma hiljem windowsi tööriistadega mängust välja jätsin. Kokku oli puhtalt vigaseid alasi üle kümne giga, see oli õudselt katkine ketas, aga peale seda jamamist, töötab ühes läpakas edukalt, tähtsat infot sinna ei raatsi niikuinii panna, aga proovisin ketta partitsioonid erinevaid faile täis kirjutada ja need failid jäid terveks (errori teateid ei tulnud), seega mul asi õnnestus. Aga bad sektorid pidid olema kiiresti levivad, kuid kui need on kasutusest välja jäetud, siis ma ei tea kuidas siis need levida võivad. Katkise mälupulga partitsioneerisin ka niimoodi ja sain toimima.

Kui ketas võta kuni 1Gb, siis kas ta ka peale seda ühte giga ka järgmise 1Gb faili vastu võtab, või ongi 1Gb piiriks? windows xp install näiteks ei nõua küll rohkem kui 1,5Gb, tähendab sellisele kettale olen veel seda installinud.
                Kui Midagi Teha, Siis Tuleb Seda Ikka Korralikult Teha

Comment

Vist on lootusetu juhtum.

Comment

Mina laseks tootja enda softi selle kallale

Kuidas läbi USB toimib, seda ei oska kommenteerida.

Comment

...
                      Varusta ennast ühe hea kustukummi ja sobivate kruvitsatega et ketta elektroonika lahti võtta. Kui on lahti siis käid kustukummiga õrnalt lugemispeade ja mootori klemmid üle.
                      Peaks olema näha lausa et miski on radasid "soojana" hoidnud, selle ja niiskuse toimel tekib mõningane oksiid klemmidele.
                      Paned ketta kokku tagasi, tõmbad netist Viktoria http://hdd-911.com/index.php?option=...d&ascdesc=DESC ning unustad HD Tunesi ära. Viktoria töötab ka USB kaudu , leiab täpselt kus miskit ja kuipalju viga.
                      SeaTools sobib siis kui vaja ketta garantiiajal lihtsalt tõestada vahetuse vajadust. Mingit täpsust aga selle abil ei saa - see on nagu otsiksid knopkat läbi Maa-ameti aerofoto - aadressi tead aga näha ei ole.
                      Kui on BAD'e mitte eriti palju siis aitab HDD Regenerator, kui on rohkem siis lihtsalt ajakulu on suur. Füüsiliselt hukas ketta suhtes eriti palju teha ei ole võimalik. Kui on midagi vajalikku peal siis kähku kopi kui saab ja leppida paratamatusega.
                      Tasuta Viktoria on lingil esimene, for Windows.
                      Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                      Konfutsius

Comment

Proovisin seda viktoria progammi ja tundub olevat väga hea ja täpne, minu 60Gb kettalt leidis 26 hoiatust (oranzi klotsi), ma ei tea mida roheline ja hallid klotsid täpselt tähendavad, aga on vist jagatud värvide järgi vastavalt aja ms järgi. Rohelised olid just oranzide hoiatuspiirkondade lähedal. Tean et andmeid selle kõvakaga ma ei kaota veel, aga on aeg uue poole vaatama hakata. Kui seal on kirjas: "Warning! Block start at 115209472 = 260 ms", siis mida see tähendab ja kuidas teada saada mis piirkonnas see viga asub (muidu peaks see asuma umbes 90% juures 60Gb kettal). Kui ma seda viktoriat hästi mõistma hakkan, siis saan ka selle kohmaka hd tune ära unustada.
                        Kui Midagi Teha, Siis Tuleb Seda Ikka Korralikult Teha

Comment

Veel midagi analoogset, igaks juhuks. http://hddscan.com/

Comment

Esmalt postitatud A.S. poolt Vaata postitust
                            Veel midagi analoogset, igaks juhuks. http://hddscan.com/
                            Näe, päris huvitav, ilus klants näeb välja. Pean vist vindoosnikut koputama, uuriks mis teeb.

Mul pole peale Viktoria ja HDD Regeneratori (v1.71) midagi vaja olnud, mured mis on tekkinud on nendega lahendatud, sellesks seisab üks XP masin.
                            Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                            Konfutsius

Comment

Working...
                            X