Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Hiireuisud

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Hiireuisud

Oleks abi vaja,et kust saaks uusi hiireuiske osta?

Vs: Hiireuisud

Puht uudishimust küsin: Mis on "hiireuisud"?

Comment

mul oleks ka huvi uute vastu, ehk siis need "padjad" mis hiire nurkadesse käivad. Ingliskeelne nimetus peaks olema "slider/skate" välismaal on selline koht: http://www.hyperglide.net/
      3M toodangut ka pakutakse, kuid need lähevad kähku läbi. http://cgi.ebay.co.uk/replacement-Sm...efaultDomain_3
      ideena mõtlesin ise teha, kas poleeritud metallist või kõvast puidust(tamm, õun, kirss), aga mõõtmed väiksed ja täpsus üpriski suur, liimiks võiks olla mõni pva liim vms, mis võimaldaks ka hiljem asju lahti võtta...

natukene lisagoogeldamist tõi lõpuks mind CHR teibini, mida peaks ka eestist saama (saint-gobain kaubamärk), millest on viimane on just sobiv nt hiire uiskudeks... http://www.chrtape.com/uploadedFiles...00-AFF1126.pdf
      huvitava märkusena teeb üks tüüp raha nendega usas, surfslider märgusõnaks...
      viimati muutis kasutaja tartu pets; 20 m 2010, 15:07.
      Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

Comment

Esmalt postitatud tartu pets poolt Vaata postitust
        kas poleeritud metallist või kõvast puidust(tamm, õun, kirss)
        Miks mitte teflonkilest? Liimimisega probleem?

Comment

teflon olla liiga pehme ja kulub kiiresti, pmst sama hea kui tavalised uisud osta...

tesa pakub kah seda teipi: http://www.tesatape.com/industry/pro...%29_51206.html
          viimati muutis kasutaja tartu pets; 20 m 2010, 15:21.
          Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

Comment

Ma sain midagi sellist koos hiirematiga kaasa. Peaks veel alles olema isegi. Saab õigesse mõõtu lõigata. kuskil 1x5cm riba vist oli, kui mitte suurem. Pean kontrollima

EDIT: 17.5x ~2cm riba on

Comment

teflon on lai mõiste. sama nimega kutsutakse ka PFA-d. See pole nii pehme ja kiirelt kuluv, annab sulatada ja libe nagu teflon. Endal 1 voolikujupp sellest, sealt ikka lõiganud jupi, pikku lõhki, kuuma fööniga sigreks ja siis õige kuju välja lõigata.
              Liimida ei saa aga saab kinnitada silikooniga eelnevalt PFA-d kolviga täkkeid täis tehes.
              Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
              1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
              2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

Andestage mulle mu võhiklikkus, aga kas poleks lihtsam uus hiir osta? Isetegemise rõõm on elus muidugi tähtis. Teflon on tegelt täitsa kõva asi, ei pea ju selliseid kettakesi panema, võivad ka suuremad lätakad olla. Veel mahub sinna plastikusse ka auke puurida-freesida, saab paksemad uisud alla panna. Need mõtted tulid pähe oma hiire kõhualust uurides... Tammepuu peentöötlemisega olen tegelenud ja ütleks et sama töömaht kui selliseid liistakaid teha, oleks juba terve hiire korpus puust teha ja elektroonika kõhu sisse panna. Unikaalne asi tuleb, kui ilusti teha...
                viimati muutis kasutaja mikumaku; 22 m 2010, 10:07.

Comment

noh, uue hiire ostaks küll, kui hiir, mida taga ajada on klassist "2 nädalat ja uisu kulumiseni" Siin mõeldake ikka rohkem mängurite hiire uiskudest, hiired, mis on hinnaklassis "Uisud tulevad odavamad". No endal on nö säästuklassi mängurihiir(ikkagi logitecide ja razeritega võrreldes) kuid uisud kuluvad enamasti samamoodi.
                  Seega, mis on probleem? Uiskude kulumine. Seega kuidas seda elimineerida? asendades uisud sellistega, mis nii kergesti ei kulu. Et ei peaks kätte harjutatud hiirt uue vastu vahetama.

Comment

Kellegil pole seda "hiireuisu toorikut" vaja? Päris niisama ära ei annaks...

Ning mis teil selle kulumisega on? Matti ka kasutate? Kui ei, siis hakake kasutama :S

Comment

olen kasutanud erisuguseid matte, nii profi omi, kui tavalisi, hetkel aga nahatüki peal...asi on tolmus ja muus pisipahnas, mis koguneb ja uiske kulutab...

Comment

Nu siin kerge lahendus...Ma tunnen hiirega ilusti selle pisipahna ära, sellepärast ka tihti klopin matti...paar kriimu uiskudel all, aga muust kulumisest pole nagu jälgegi...eks paari aasta pärast alles kulumist näha...eelmisel microsofti hiirel ei kulunud 5 aastaga uisud ära, kuigi sai kasutatud enamus aja otse laua peal.

Comment

noniih, sai siis seda tesa teipi hangitud, panin juba alla, esmamulje on hea. Hääletu libisemine, aeg näitab ka isemäärduva fakti õigsust...

Comment

3 päev läheb ning uisud on libedamaks läinud. Tallinnas saab minu käest sümboolse hinnaga("karastava a le Coqi kalja") eest seda teipi. Kui saate anda ka uisu profiilid, lõikan välja ka! Ovaale võin niisama ka lõigata.

Comment

Esmalt postitatud tartu pets poolt Vaata postitust
                              3 päev läheb ning uisud on libedamaks läinud. Tallinnas saab minu käest sümboolse hinnaga("karastava a le Coqi kalja") eest seda teipi. Kui saate anda ka uisu profiilid, lõikan välja ka! Ovaale võin niisama ka lõigata.
                              Kui saladus pole, siis mis poest seda teipi leiab?
                              Võiks ju kalja näidata, aga ikka hea kui endal suurem varu oleks kodus

Comment

Working...
                              X