Lauaarvutil Microlink P-4 praegu peal xp pro pira.Kõik toimib korralikult, tahaks legaliseerida aga peale 15 sek. rebooti ütleb et Error loading operating system.Milles võib viga olla ,olen vahetanud installi cd ,cd rom-i, kõvaketta ,mälud, prose ja toitebloki -ainult emaplaat on sama- ka biose settingud on õiged.Mida teha et Win-i peale saaks?
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
ei saa win xp-d installida
Collapse
X
-
Vs: ei saa win xp-d installida
Kui muud üle ei jää, siis evakueeri olulised failid ja tee uus puhas install. Link õpetusele.Keegi pole targemaks muutunud sellest, et mind lolliks peab.
-
Mõned täpsustused:
* Oskad sa öelda mis hetkel see viga ilmneb?
Kas CD-l või HDD-l olles.
* Kas CD-lt winni install üldse käivitub?
Või läheb kohe HDD-d kobama.
Esmalt postitatud pirnissimus poolt Vaata postitustLauaarvutil Microlink P-4 praegu peal xp pro pira.Kõik toimib korralikult, tahaks legaliseerida aga peale 15 sek. rebooti ütleb et Error loading operating system.
* Ega sa kogematta multiboot installi ei hakanud tegema ja MBR läks sassi?
Üleüldse on inffi vähe.
Comment
-
Ma ka ei saa aru, kuhu maani ta jõuab.
Hakka algusest peale (mitte sealt kuis maailm loodi vaid natuke edasi), ehk CD masinasse, masin käima ja ....
Ma vist taipasin ära. CD-lt ei saa starti alustada, sest mõni kõvem vers on all kõvakettal, näiteks advenance ja polegi tähtis milline ketas on määratud Biosis buutima
Kui nii, siis: kas kustutad Win süsteemifailid ja saad installeri tööle, või kasutad Win kustutamiseks Linuxi CD-d ja ikka saad tööle
Edit: sellel teemal ja tagamõtetel on siin foorumis juba teemasi läbi käinud.viimati muutis kasutaja erku; 05 m 2010, 00:35.Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa
Comment
-
Esmalt postitatud pirnissimus poolt Vaata postitustolen vahetanud installi cd ,cd rom-i, kõvaketta
Milline emme? Milline BIOS? Mina tõmbaks FDD (flopiseade) pealt käima fdisk proge ja teeks HDD peale ühe uue puhta partitsiooni. Kui see tehtud, siis prooviks WIN installi CD pealt.Keegi pole targemaks muutunud sellest, et mind lolliks peab.
Comment
-
Ma hakkan tegema puhast installi uuele kõvakettale ,kasutan ainult parti C ,kõik toimub normaalselt mingi aja pärast teeb arvuti restardi 14 sekundit ja siis peaks üles buutima juba hdd pealt aga kuvarile tuleb teade:error loading operating system ja edasi ei saa
seda kõike ma kirjutasin oma esimeses postituses ju!
Comment
-
Esmalt postitatud pirnissimus poolt Vaata postitustpeaks üles buutima juba hdd pealt aga kuvarile tuleb teade:error loading operating system ja edasi ei saa
kasutan ainult parti CKeegi pole targemaks muutunud sellest, et mind lolliks peab.
Comment
-
No, ma ei tea, aga sinu postituste info järgi võib kokkuvõttes öelda - MIDAGI ON MÄDA ja kõik.
Tahad probleemile lahendust, anna rohkem inffi.
Kas või step by step algusest peale.
Vea järgi võiks oletada, et arvuti teeb installi käigus restardi liiga vara ja paigaldus jääb pooleni.
Aga aitab oletustest. Kui rohkem infot anda ei viitsi siis probleemi lahendust ei tule.
Comment
-
See kõik on teoreetiliselt nii; ja ilus.
Päris elus tuleb aga ette teisiti juhtumeid. Näiteks, peale esimist restarti hakatakse installi jälle algusest peale CD-lt; ja nii võib asi kesta lõputult
Sümptom, nagu teemaalgataja kõneleb, viitab ketta "risustamisele", ehk kettal jäänukfailide olemasolule, mille käsurida ei vii kuhugile; nii kõvaketas stardibki ja üritab kasutada failisüsteemi mida pole. Kuidas need sinna jäävad ja miks vahel formaatimine neid ei kustuta on väga pikk teema ning kinni süsteemide ehituses.
Seda kõike eeldusel, et alglaadimisel ei tekkinud failide ülekandel CD-lt kõvakettale tõrkeid.
Saa pead saama kõvaketta puhtaks, ehk C sektori partitsioon peab hakkama päris kõvaketta algusest ja kõvaketta lõpp peab sisaldama partitsiooni ja formaati mitte omavat eikellegimaad 7,84MB. NB: kui on üks partitsioon, siis seda lõppu sulle ei näidatagi, see on automaatselt seal olemas; kui on mitu parti, siis see tuleb ka nähtavale!
Kui sinu süsteem ei võimalda kõvaketast puhastada jääkfailidest, siis tuleb vahel sellega leppida, mitte tampida sama asja üha uuesti ja uuesti. Tuleb kasutada teist lahendit, vastavat Flopi ketast või Linux Live CD-d.
See teema on Elfa foorumist läbi jooksnud juba mitu korda, kas tõesti on nii raske mõistaNühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa
Comment
Comment