nimelt siis selline programm nagu blackbox näitab, et mul ram mono kuigi peaks olema dual. Emaplaat toetab duali kui ramid on ühesugused. Mul selle programmi alusel kah need 4 ram apacer omad 1gb ja 6400. Huvitav miks nad siis monona jooksevad mitte dualina, et kas seda saab kuskilt kuidagi ka muuta.
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
miks ram on duali asemel mono
Collapse
X
-
Vs: miks ram on duali asemel mono
Need 4 mälu, mis Apaceri toodang, võivad täiesti karistamatult olla õiged asjad; siis 128x8 arhidektuuriga jne, eriti soositud AMD masinate poolt, kuigi jooksevad ka Inteli masinatel laitmatult; kõik täpsem asja kohta on emaplaadi manualis kirjas.
Sellised mälud on tavaliselt "Single sided", emaplaadi manualis tähistatakse selliseid SS mäludena, mis kaetud ühelt poolt mälukividega (sama asi kahepoolne on 2GB PC 6400); mis omakorda paaris emaplaadile panduna moodustavad Dual RAM komplekti.
Kui on vähegi "normaalsem" Bios arvutil, siis on ka kirjas kuidas antud mälude konfiguratsioon hetkel vaadatuna on.
Pole tähtis mis arvab asjast suvaline programmijupp ja kas oskab asja õieti tuvastada, vaid ehk oleks tähtsam et põhi OS ka ennast sellest lähtuvalt konfigureeriks ehk seadistaks võimalusel (oleneb muidugi OS-ist).Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa
Comment
-
emaplaat on ASUS M2N nForce430 MCP http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=74PPQIiEejvuIiHv&templete=2
Paberite järgi on ramid lihtsalt DDR2 1GB 6400-800 Apacer. Ostetud on need ordist 4tk. Ja kui on olemas miski parem proge mis sellist asja näitab siis võin proovida.
Comment
-
Manual ise asub siin:
Sealt valid näiteks inglise manuali ja Global (DLM) allalaadimise.
Kuna on Asuse masin, siis eraldi näidatud SS või DS pole. Lubatakse kõike, aga kuidas töötab pole selge. On hoiatatud vaid, et nagu ikka _32bit OP ei tunnista üle üle 3GB jne.
On räägitud ka serverist, siit ka ECC mälude kasutus võimalus tollele plaadile.Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa
Comment
-
ses mõttes mul emaplaadi raamat olemas. Seal memory kohapeal kirjas: Dual-channel memory architecture
- 4X240-pin DIMM sockets support unbufferedECC/non-ECC DDR2 800/667/533 MHz memory modules
- Supports up to 8GB system memory.
Raamatus on veel kirjas ka, et oleksid identical ja same vendor, et siis nagu oleks kõik õige. See, et 32.bit üle 3GB ei näita seda jah tean kuigi enamus asjad näitavad, et mul 4GB ram. Selles vendor listis on apacer olemas DS (dual size e. kahe poolne siis) ja heat-sinked, mul nagu SS, et kas siis sellest ve, kuigi ega see list kah eriti uus ei ole 2007a. Erilist probleemi muidugi ei ole aga nu ikkagi.
Comment
Comment