Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
Current Available (mA): 500
Current Required (mA): 500
Vähem ei küsita ja rohkem ei saa.
Kui ma ühendan USB pistikusse RS232 muundaja siis ta tarbib mõningase voolu.
Kui ühendan USB toite pluss toite oma, lisatud, elektriskeemiga, siis tarbin USB-s rohkem voolu.
Pole otseselt mõõtnud, aga vast nii 200 mA lisaks.
Kui kogutarve ületab 500 mA, saan veateate, et tarbimine on liiga suur.
Olen seda toitemoodust korduvalt kasutanud ja korra juhtus et tegin lühise.
Kui ühendada USB porti mingi teine seade, see 1 W generaator,
kas siis see 1 W generaator tõesti tarbib ALATI 500 mA ehk 2,5 W?
Siis on see sõlm viletsa kasuteguriga.
Miks ta peaks nii tobedalt olema ehitatud?
Jah? Mis tehnoloogia see on mis Wifi seadmes väljundvõimsust "kiigutab"?
Ei oska öelda mis tehnoloogia, kuid vanemate 1000mW Alfa kaartidega kaasas olnud softis oli väljundvõimsuse reguleerimise võimalus. Uuemal softil seda enam pole ja kirjade järgi pidi reguleerima automaatselt. Enamus usb wifi pulgad on 20mW ümber ja täiesti kasutud natuke kaugemalt kui samas toas wifi püüdmisel.
Mis puutub "kaugemalt kui samast toast" wifi püüdmisse siis jah, olen pidanud ühendust 63km kaugusel oleva AP'ga, niisiis oli asi "püüdmisest" midagi enamat...
See kõvatamise näide oli suht mõttetu. Proovi püüda naabripoisi netti kelle AP'l on orig. antenn ja sinul on 20mW usb pulk või siis 1000mW pulk. Esimesega saad vaevu ühenduse, teisega saad vabalt stabiilse ühenduse. Üldiselt viimane on ennast korduvalt tõestanud ja näidanud igati häid tulemusi, seega ei viitsi edasi sellel teemal kaagutada.
Vanematel Alfadel oligi manuaalne seadistamine softis võimalik - nagu peaaegu kõigil wifiseadmetel. Uuem aga
on fikseeritud võimsusega ja suudab end reguleerida ainult n reziimis (kontrollimata), muudes reziimides seda võimalust ei saagi olla.
Kõvatamine...kaagutamine...
Tõepoolest, kui hakata püüdma 13dbm pulgaga kus puudub normaalne antenn mingit "kõrvaltoa" levi siis ühendus võib halb olla. Kui seda sama üritada 13dbm +5dbi antenniga siis või tulemus olla märksa parem ja ehk isegi stabiilne... Kahesuunalises ühenduses ühe suuna "kõvatamine" lausa drastilisel moel ei ole mitte kuidagi õigustatud, mis sest et "saad vabalt stabiilse" ühenduse. Võibolla saad selle ka vaid tänu +5dbi antennile?
Aga Alfa 30dbm+5dbi-1db (pistikud) annab tulemuseks väljundisse resulteeriva võimsusena 2,512W EIRP!!! Oleks see siis ka suunatud kitsa vihuna - ei segakski kedagi aga lasta see ringiratast haisema... Sellise keevituse soovitan lausa omakohtu korras maha võtta.
Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
Konfutsius
Siis sain teada, kui manuali lugesin. Piinlik lugu, kedagi ei soovi oma junniga häirida, levib rohkem kui manualis kirjas- kõikides suundades.
Nii ta seisab, lauasahtlis, kasutan vaid harva vajadusel.
Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa
Standarditega võite peldikut tapeetida, kui nendest kasu ei ole. Välised kettad tarbivad enamuses käivitamisel üle 500mA. Mitmed Dell rüpperaalid ei suuda üle 300mA väljastada ja osadele lauaarvutitele on ka 200mA liigne. Minu X60 pole ühegi seadme toitmisega hätta jäänud(1A+ olen mõõtnud), aga 500GB välise ketta lisamine kukutab suure aku tööaja 8+h pealt 5-h peale. Ma ütleksin, et see annab mõtteainet, ei maksa jutustada palju võib, peaks või ei ole loogiline.
Teemasse: Saab väga edukalt kasutada akusid või mingeid muid väliseid toiteelemente miski välise USB seadme toitmiseks. Üks väiksemaid oleks ilmselt http://www.elfaelektroonika.ee/artnr...78bxx-innoline. Paraku on jupstükk üsna kallis, kuid suure kasuteguriga ja pisike. Kui selle sisendisse ühendada 5...10 AA elementi või 6...12 samatüübilist akut, siis saab väljundis olema ilusti 5V ja enimalt 1,5A, millest peaks piisama igasugustele välistele seadmetele.
Hobbyking - the world's No1 Online Hobby Store. We stock a huge selection of RC products from Planes right through to Drones and all accessories. Visit Us Today.
Hobbyking - the world's No1 Online Hobby Store. We stock a huge selection of RC products from Planes right through to Drones and all accessories. Visit Us Today.
Sellest viimasest kohast saaks ka päris viisaka liitiumaku(2...mitu elementi) nende toitmiseks. Muidugi selline aku vajab ka laadijat, mis samuti tuleb kuskilt/sealt osta. Ka odavamad laadijad on seal päris head ja mõistliku hinnaga.
Need 2 viimast seevastu suudavad üheelt liitiumelemendilt võetava pinge tõsta 5V peale. Kasutegur pole eriti hea ja alumine tühjenemispiir pole sisse ehitatud, seega pead liitiumi kasutamisel selle ise juurde panema. Muidu on oht aku nahka keerata. Muidugi võid kasutada http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.26247 või taolisi kaitstud elemene. Laadimise vajadus endiselt püsib, kuid ühe(kahe) elemendi laadimiseks saab juba USB laadijat kasutada. Hetkel ei hakanud ühtki silma, aga tean, et on olemas
Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus
Selles asjas on kaks liini, nimelt toite küsimus millega ei olegi nagunii probleemi kui jootetöid oskad, ning küsija tegelik probleem - halb wifiühendus. Seda ei lahendata ühepoolselt kisades, tehes paksu paska eetrisse 1-2,5W tasemel 360kraadi enda ümber. Ainult võimsuse tõstmine ühes otsas ei tõsta ju raadikanali tundlikust kuid stabiilse side jaoks on mõlemat vaja. Kasutagu suundantenni ja kaagutamine vaibub. Vaibub ka tarvidus mingit lisatoidet aretada - pigem suunaksin pingutused sellele et terve arvuti saaks kauem töötada, tegeleksin asjaga sedapidi. Mis kasu on 24h jutti kestvast akust mis toidab üht USB junni, samas kui arvuti töötab oma akuga ikka vaid (näiteks) 2h?
Konfutsius
Selles asjas on kaks liini, nimelt toite küsimus millega ei olegi nagunii probleemi kui jootetöid oskad, ning küsija tegelik probleem - halb wifiühendus. Seda ei lahendata ühepoolselt kisades, tehes paksu paska eetrisse 1-2,5W tasemel 360kraadi enda ümber. Ainult võimsuse tõstmine ühes otsas ei tõsta ju raadikanali tundlikust kuid stabiilse side jaoks on mõlemat vaja. Kasutagu suundantenni ja kaagutamine vaibub. Vaibub ka tarvidus mingit lisatoidet aretada - pigem suunaksin pingutused sellele et terve arvuti saaks kauem töötada, tegeleksin asjaga sedapidi. Mis kasu on 24h jutti kestvast akust mis toidab üht USB junni, samas kui arvuti töötab oma akuga ikka vaid (näiteks) 2h?
Teemaalgataja ju tahabki antenni paigutada miski varda otsa ja sellega parandada levi. Kui ta nüüd kasutab ka paremat antenni, siis ongi probleemiks vaid tarbimine. Kuna välised seadmed ei allu läppari enda säästureziimile, siis see ongi peamine probleem. Minu raali suur aku pidas ennevanasti ilma wifita ligemale 9h. Kui nüüd sellele oleks lisanud ainult välise WiFi andmeside ilma toiteta, siis peaks see tugiaeg püsima pea muutumatuna.
Ma kaalusin endale sama asja ehitamist, aga seda peamiselt välise ketta toitmiseks ja vajadusel saaks ka miskit muud toita. Minu konseptsioonis on see lihtsalt üks jublakas, millel USB sisend ja väljund ning küljes lüliti, mis käseb seadet laadida läpparist või siis toita enda küljes olevat välist seadet ning läpparisse ainult andmed edastada
No on ikka teemaarendus; mis ma välja loen :
Paneks üles "Wifikarjuja", mis kostaks mõnekümne kilomeetri raadiuses, just täpselt sellise "segaja" mis töötab samal sagedusel teistega.
Käiks selle segajaga kusagil kõrgemal, kus pole võrgutoidet ja seega peab asi töötama akutoitel ja võimalikult kaua.
"Wifikarjujaga" saaks äkki kasutada naabrimehe/naabrimeeste netti (või äkki koguni "tuunida" naabrimehe arvutit, sest 99EEK kuus on palju "netipulga" eest maksta).
Sellist karjujat on paljudele näha ning kellel üle viskab tahab ka seda karjujat juhtivat arvutit "natukene tuunida".
Neid hulle, kes seda teha tahavad, ikka leidub kõikjal.
Mitte küll karjujatest, aga siiski:
Täna öösel häkkeri rünnaku alla sattunud Elioni majutatud kodulehed on taas nähtavad ning likvideeritud on ka punkt, mille kaudu süsteemidesse siseneti.
Kodus ja töökohal on reeglina võrgutoide/seinakontakt olemas.
Autos sõites nagu arvutit ei kasuta; seistes on selle jaoks bensiinijaamades Wifi ja arvutile saab panna toiteadapteri autotoitelt.
Interneti lisavajaduseks on olemas "netipulgad", Tele2-l, Elisas, EMT-s.
Ma ei näe ühtegi legaalset põhjust ehitamaks sülearvutile lisaakul töötavat Wifi ühendust.
viimati muutis kasutaja erku; 24 September 2010, 01:14.
Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa
Minul maal ei ole elektrit, metsas seda kah pole. Lisaks ei saa väist toidet kasutada liikumisel. IBM puhul pole probleem, aga paljudel teistel raalidel hävib aku, kui teda pidevalt loksutada laadimise tühjenemise vahel. Minul pole ka karjujat, aga on korralik suundantenn ja 2x5m USB pikendused. Sisesed antennid jäävad metallkorpusesse üsna varju ja paratamatult asuvad madalal. Arvutil on pikk aku tugiaeg, mis väiksemagi tarbija lisamisel lüheneb tunduvalt. Netipulk tahab samuti elektrit ja minu kogemuste kohaselt minule vajalikes kohtades sellele levi enamasti pole. Selline välise USB toitejulla oleks osades tingimustes seega igati õigustatud.
Kodus ja töökohal on reeglina võrgutoide/seinakontakt olemas.
Autos sõites nagu arvutit ei kasuta; seistes on selle jaoks bensiinijaamades Wifi ja arvutile saab panna toiteadapteri autotoitelt.
Interneti lisavajaduseks on olemas "netipulgad", Tele2-l, Elisas, EMT-s.
Ma ei näe ühtegi legaalset põhjust ehitamaks sülearvutile lisaakul töötavat Wifi ühendust.
Üks variant on siis, kui elada kuressaares, siin meil on wifi leviala samasugune, nagu mobiililevi st kärgsüsteem kasutuses, võid mööda linna ringi sõita, levi ära ei katke vahepeal kui teise masti piirkonda lähed. Kolleeg kuulab oma auto arvutist netiraadiot linnavahel sõitmise ajal aga hea levi on just eha wifi antenniga, tavaläpparid võivad natuke kehvaks jääda.
Ei, 100mW ei ole püha vaid üldiselt mõistlik piir, mis ka nõuetesse pandud. Fakt on see et seda ka mõnikord ületatakse, kuid seda tehakse nii et see tõesti teisi ei sega. Kasutatakse kitsaid suundantenne, mitte oluliselt kõrgemaid nivoosid, seejuures arvestades konkreetseid kohalikke olusid. Ei hakka TJA ka iga piuksu peale tõmblema mis kuskil võibolla on natuke üle. Ka liikluspolitsei ei siple sul akna küljes kui sõitsid 90,1km/h - aga vaat sõida 140km/h...
1000/2000mW + mingi antennike aga kiirgab oluliselt eetrit reostades ja seda ringiratast = kõigile sellise pasa kaela et küllalt saab - samas kui sina aga pead ühendust vaid ühes kindlas suunas, sellal kui teised on sinu tuumapilves üsnagi raadiovaikuses.
Ela ise ja lase teistel ka elada - öeldakse. Mina võin ju naljamees olla, mul pole selle vastu midagi kuid see kes teised oma isikliku tuumapilve matab on lihtviisil mölakas - ja mitte seaduse silmis vaid kõigepealt nende silmis kelle traffic nullitud saab. Ja küll leidub ka müraskanneriga tegelasi kes suundantenni käsitseda oskavad...
Konfutsius
Mille jaoks on siis 1000mW+ wifi seadmed?
Tean omast kogemusest, et ühe Lõuna-Eesti pisikese valla koolimaja hankis endale päris suure koguse 1000mW wifi seadmeid.
Ja täitsa legaalselt veel Eestist ostetud.
Neil tavaline ringantenn, mis kiirgab igas suunas.
Pole veel keegi keelanud neid kasutada.
Comment