Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
Siinkohal on paras aeg avalikustada hiljutine kõne Microsoft Eesti esindusse.
Nagu üldlevinult teada, ostes (läbi juba mitme edasimüüja) käest, ehk meilt poest arvuti, on Microsoft tarkvara enamjaolt peale paigaldatud. Kõik tundub nagu korras olevat, aga tegelikult ei ole !
Toon siis ära ka näite vestlusest (mis väidetavalt salvestati, sest nii väideti ennem kõne algust).
Teemaks oli arvuti, millel peal Vista ja Office. Arvuti oli ostetud poest, koos Vistaga ja juurde oli ostetud Office tarkvara üliõpilaselt kes lõpetas ülikooli ja seda enam ei vajanud (plaat+kood jne)
Peale üle aastast tööprotsessi oli tarkvara jõudnud sinnamaani kus olid tekkinud tõrked tarkvaras, ning see ei soostunud edaspidi rahuldavalt tööd tegema.
Tegin uue, puhta installi. Probleem tekkis Office tarkvaraga, kus tarkvara legaalsus seati kahtluse alla. Nagu ekraanil kirjas, helistasin Microsofti esindusse..
Ja siis selgus, et Microsoft tarkvara ei tohi käest kätte müüa, ega müüa edasi. Nii öeldi mulle selgesõnaliselt, väga erudeeritud härrasmehe poolt. Veel väitis ta, et see on kooskõlas Eesti Vabariigi seadusandlusega, nagu ka vaba turumajanduse reeglitega.
Ma ei suuda siiani tagasi hoida oma pahameelt antud osas. Silmakirjateenrid ja valetajad sõna otseses mõttes.
Antud osast lähtuvalt leian ma, et minu õigusi on rikutud; kas ostes uue arvuti koos Microsoft Windows Vista tarkvaraga või teisiti ei aksepteerita minu ostu Microsoft Office näol.
Ma seedin natuke seda asja ja kavatsen kirjutada vähe kaugemale; eks näis mis vastavad.
Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa
Üllatus sulle, aga see punkt on juba win95 aegadest windowsi litsensis sees. Selle asemel. et next next next taguda, tasub vahepeal süveneda kah, millega sa nõustud.
Comment