Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

WiFi ruuteri seadistamine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

WiFi ruuteri seadistamine

Idee tuli selline.
    Elamises levib Wifi..aga ei levi ta kahjuks minu tuppa mingil põhjusel.
    Olemas on ka teine wifi ruuter BUFFALO WHR-G54S
    Niisiis tuli plaan et ühendaks ruuterid sedasi et algruuterist tulev wifi tuleks buffalo -sse
    ja buffalost tuleks arvutisse. Netis kolades leidsin ma mõningaid asju millest ma suht mittemidagi aru ei saanud .. ASP REPEATER ja BRIDGE . ( kõik need on ruuteri seadistuse lehel olemas ka v.a bridge(see on ruuteri peal lüliti). ja nagu ma aru sain sealt neid on ka selleks vaja..
    Põhimõtteliselt oleks vaja abi et teha buffalo ruuter vastuvõtjaks ja samalajal jagajaks,et ühest otsast võtaks wifit vastu ja teisest otsast jagaks.

Vs: WiFi ruuteri seadistamine

Tõmba manual, ja uuri, seal on pm. asi ära seletatud.

Repiiter (repeater) on põhimõtteliselt kordaja, ehk leviala laiendaja.
    Seda saad kasutada, kui arvutis on Wifi kaart olemas. Paned selle Buffalo kuhugi, kuhu paistavad nii Sinu arvuti, kui Wifi võrk ja peaks toimima.
    Bridge (sild) on see, mida vajad, kui tahad arvutit kaablit pidi Buffalo külge panna.
    Seda WDS-i ära proovima hakka, kui teine ruuter samasugune pole.Enamasti see toimibki vaid samasuguste seadmetega, või siis toetatud seadmetega.Siis on see loetelu manualis ka olemas.

Comment

Põhimõtteliselt nagu ma aru saan siis minul läheb vaja Ripiiterit.
      Kokkuvõttes jõuan jälle nullpunkti - kuidas toda seadistada ?!

Comment

Juhendi tõmbasid? Lk. 14 on Sulle oluline jutt. Ja lk. 43.

Comment

Tõmbasin juhendi alla.
          lugesin läbi... ja tegin juhendile kohaselt ka siis:
          1. ruuteri pealt bridge nupp - selle aktiveerides siis ei pääse ma ruuteri online conf. ligi et sealt enable panna.
          2. Kui bridge välja jätta siis online conf. nõuab ripiiter asp mac aadressi
          (00:18:39:C9:57:0E)-milleks on siis see .. aga lisades siis selle ei juhtu kippu ega kõppu
          viimati muutis kasutaja kreeman1; 23 m 2010, 18:08.

Comment

Esmalt postitatud kreeman1 poolt Vaata postitust
            [B]Tõmbasin juhendi alla.
            lugesin läbi... ja tegin juhendile kohaselt ka siis:
            1. ruuteri pealt bridge nupp - selle aktiveerides siis ei pääse ma ruuteri online conf. ligi et sealt enable panna.
            Aadressi muutmist panid tähele?

Comment

aa. jjajaa.. ip muutub.

Comment

Ses mõttes, et selle lüliti eri asendites on nn.default IP erinev.
                Auto: 192.168.11.1
                Bridge:192.168.11.100

Comment

Esmalt postitatud tcumen poolt Vaata postitust
                  Ses mõttes, et selle lüliti eri asendites on nn.default IP erinev.
                  Auto: 192.168.11.1
                  Bridge:192.168.11.100
                  Ja õige. Aga siit tekib jällegi uus probleem. kui süsteem bridge peal on ei luba ta ühendada - ehk arvuti väidab et ühendus puudub või on piiratud ( kollase hüiumärgiga all )

2.asi mis silma hakkas bridgi mise puhul laiendatakse n.ö leviala. ehk siis kui nüüd juhendist lähtuda tehakse seda kahe samasuguse ruuteri vahel.
                  Minul aga on üks ruuter Mis jagab : Linksys WRT54GL
                  ja teine mis peak võtma ja jagama: Buffalo WHR-G54S
                  niiet siit tekib küsimus kas kahe erineva ruuteri vahel saab siis seda silda ikkagi tekitada :/
                  viimati muutis kasutaja kreeman1; 23 m 2010, 18:35.

Comment

Võibolla pead arvutile ka käsitsi IP andma, osad ruuterid seda nõuvad.Samasse vahemikku, ehk siis 192.168.11.xxx.
                    Default gatewayks siis Buffalo IP.
                    viimati muutis kasutaja tcumen; 23 m 2010, 18:38. Põhjus: Täpsustus

Comment

Võibolla pead arvutile ka käsitsi IP andma, osad ruuterid seda nõuvad.Samasse vahemikku, ehk siis 192.168.11.xxx.
                      Default gatewayks siis Buffalo IP.
                      Nüüd tekkis küll lamba moment kuida ma arvutile käsitsi ip- saan anda ja teiseks ip vahemik? nende kolme xi asemele siis 100 lihtslt ?

Comment

Esmalt postitatud kreeman1 poolt Vaata postitust
                        2.asi mis silma hakkas bridgi mise puhul laiendatakse n.ö leviala. ehk siis kui nüüd juhendist lähtuda tehakse seda kahe samasuguse ruuteri vahel.
                        Minul aga on üks ruuter Mis jagab : Linksys WRT54GL
                        ja teine mis peak võtma ja jagama: Buffalo WHR-G54S
                        niiet siit tekib küsimus kas kahe erineva ruuteri vahel saab siis seda silda ikkagi tekitada :/
                        Sellega on nüüd nii, et oleneb täitsa ruuterist ja selle tarkvarast.
                        Peaks olema nii, et standardile vastavad seadmed peaks olema suutelised omavahel suhtlema.
                        Tegelikkus nii roosiline ei ole.
                        Võib täitsa olla, et selliseid piiranguid rakendatakse, et suhelda tuleb ainult omasugustega.
                        Eriti mõne spetsiifilisema funktsiooni puhul.
                        Või mõnel juhul on firmware (harvem ka raua) võimekus lihtsalt niivõrd kesine, et isegi menüüdes etteantud funktsioone tegelikus elus rakendada ei õnnestu.
                        Sel juhul võib olla abi alternatiivsest tarkvarast, konkreetsel puhul siis DD-WRT.
                        Aga enne alternatiivse tarkvara installimist tee omale selgeks ka võimalikud ohud. Võid saada ka plastist kopsiku, mille töökorda viimise hind võib ületada ostuväärtuse.
                        Aga võta Googel appi, piisava püsivuse korral saad kindlasti ka info.

PS.Igaks juhuks lisan, et minu kogemus buffalotega on väga põgus, konkreetset mudelit polegi silmast-silma näinud. Rohkem nö.üldhariduslikud teadmised.

Lisaks:Arvutis IP muutmiseks:
                        Control panel->Network connections->Muudetav adapter->Properties->tcp/ip(v4)
                        xxx asemele käib kõik muu (1...254), kui 100, see on Buffalo oma.
                        viimati muutis kasutaja tcumen; 23 m 2010, 19:31.

Comment

.... WDS-i ära proovima hakka ...
                          thomson st780wl ja tg585 töötavad eelpoolmainitud buffaloga wds-s, miks ei peaks linksysiga toimima?

Comment

Esmalt postitatud kfl poolt Vaata postitust
                            thomson st780wl ja tg585 töötavad eelpoolmainitud buffaloga wds-s, miks ei peaks linksysiga toimima?
                            Tore, kui toimib.
                            Asus WL-520g ja Linksys WRT54GL, minul ei õnnestunud kokku leppima panna.Samasuguse Asusega koos, ok.Link toimib vahelesegamiseta neljandat aastat.
                            Mingi Buffalo, mille mudelit enam ei mäleta, keeldus kah koostööst miski WRT54xx-ga.

Comment

Ühesõnaga asi läks korralikult keeruliseks.
                              Bridge modis sain ma online confile ligi .. (192.168.11.100)-seda siis kui muutsin protocolis nagu soovitasid eelpool ( 192.168.11.152) - sai ip-ks ja arvuti andis ise mask aadressi vms. ( UNUSTASIN aga defauld gateway .... )
                              igatahes sain ma sinna ligi.. ja sain muuta ka seal ühteist aga toimima ma asja ikka ei saanud.

Comment

Working...
                              X