Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

STOP: C0000221 Unknown Hard Error ???

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: STOP: C0000221 Unknown Hard Error ???

Mh, ilmselt ma jään hiljaks BIOS-i pääsuga aga on see ikka delete klahvi all hoidmise tulemusel ilmuv?
    Näitab masinat sisse lülitades, et BIOS > "Press to del" ...
    2 korda proovisin aga ei pääse, võimalik, et ei ole nii kiire reaktsioon või lasen ta liiga vara lahti...
    Kunagi lauaarvutil küll pääsesin aga nüüd koba, ei ole aastaid olnud seda vaadata vaja

E: segaduses togisin vale asja, nüüd sain sisse aga Primary IDE ei näita mingisugustki
    Secondary on DVD drive (atapi cdrom).
    Selle mälupulga näitab ka ära.
    Seega siis ikka HDD? See tegi vahepeal hirmsat lärmi, krõbistas tükk aega aga nüüd suht vagane...
    viimati muutis kasutaja radiotehnika35; 14 m 2010, 23:44.
    -superradical-

Comment

Kui Biosis HDD pole siis seda pole..
      Võid veel võtta HDD arvutist välja, panna uuesti korralikult tagasi, käivitada arvuti, võtta lahti Bios, valida vaikimisi seadete taastamine, teha restart ja vaadata uuesti Biosis kas kõvaketas tekkis nähtavale...
      Kui siis ka ei tekkinud, siis võtta kõvaketas välja ja... Ma ei teagi, kuhu need ohtlikud jäätmed käivad; kõvaketastel on märge- ärge visake prügikasti; tuleb vist ära pakkida ja postiga Keskkonnaministeeriumisse saata..
      Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa

Comment

Esmalt postitatud erku poolt Vaata postitust
        tuleb vist ära pakkida ja postiga Keskkonnaministeeriumisse saata..
        ilmselt . Tegelikult peale selle kontrolli jah vaatan mis saab sellega, kas lammutan kohe laiali ja kettad lauale klaasi vahele või läheb utiili.
        Mõnda aega jookseb test MemTest86, siiani erroreid andnud ei ole, seega seni muu osa tundub OK.
        Test lõppes vigadeta. Ilmselt siis muid hädasid peale HDD ei ole.

Läpakas enne toimis tõrgeteta, originaalketas sai u. 3a tagasi kui selle läpaka ostsin, ka üsna alguses natuke kannatada ilmselt, arvuti kukkus toolilt, u. 50-60cm. kõrguselt töötavana maha, huvitav oli see, et absoluutselt mingit probleemi ei olnud, pilt jäi ette ja töötas edasi...lülitasin ta tol korral kindluse mõttes välja ja uurisin ka ühe tuttava käest, et kas võis ohtlik olla (ikka kuulnud HDD-d varitsevatest ohtudest jne), arvati, et kui töötas peale kukkumist siis pole midagi. Ei tea, originaalketas oli Samsung-i oma, kas neil on fiksaatorid mis pead lukustavad kui asi mädaks kisub? ei usu eriti...
        Igaljuhul sealt edasi kuni praeguse jamani (palju aega hiljem) probleeme HDD-ga ei olnud, see Sonera netimokkula keeras ilmselt midagi nässu või aitas sellele kaasa ...
        Samas kui see praegu, testimiseks võetud vana ketas on võimalik tema seisu testidega kontrollida samas arvutis ja temal olevad andmed viga ei saa? siis ma ju võin originaalketta panna läpakasse ja vaadata mis seisus see on?
        Mis märgusõna muidu oleks millega otsida >>>vajan siis asja mille abil ma saaksin võimaluse korral sellel kettal peituvad failid mis kasutuskõlbulikud, sikutada oma lauaarvutisse. Enim tunnen puudust seal läpakas olnud Eagle pcb failide kogust
        viimati muutis kasutaja radiotehnika35; 15 m 2010, 02:13.
        -superradical-

Comment

Esmalt postitatud radiotehnika35 poolt Vaata postitust
          Samas kui see praegu, testimiseks võetud vana ketas on võimalik tema seisu testidega kontrollida samas arvutis ja temal olevad andmed viga ei saa? siis ma ju võin originaalketta panna läpakasse ja vaadata mis seisus see on?
          Mis märgusõna muidu oleks millega otsida >>>vajan siis asja mille abil ma saaksin võimaluse korral sellel kettal peituvad failid mis kasutuskõlbulikud, sikutada oma lauaarvutisse. Enim tunnen puudust seal läpakas olnud Eagle pcb failide kogust
          http://www.elfafoorum.eu/threads/50268-kõvaketas teemast saad soovitusi. Seal kirjeldatud USB>IDE/SATA noname-juhtmega sain ühele läpaka-kettale ligi, mida arvuti üldse tuvastada ei suutnud.
          73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
          ATiP1pN4XeM

Comment

Selline vidin hankida, siis saad oma 2,5" ketta panna lauaarvutisse teise 3,5" kettana.
            Keegi pole targemaks muutunud sellest, et mind lolliks peab.

Comment

Põhimõtteliselt peaks saama sellesama Ubuntuga, mis sinna mälupulgale sai, kah andmed välja kopida.
              Ma võin eksida, aga Ubuntu peaks oskama NTFS failisüsteemi lugeda.Kirjutamisega on tiba keerulisem vist.
              Paned selle ketta läpasse, boodid livena üles (st. ei installi) ja kui vajalikud failid nähtavad on, kopid üle võrgu välja või teisele pulgale. Võibolla saab plaadile ka kõrvetada.
              Eelpool toodud riistvaralised võimalused on ka muidugi valik, aga isiklikult soovitaks neid siis, kui sääraste trikkidega on plaanis edaspidigi tegelda.Lihtsamaks teevad asja küll.
              See üleminek, millele Vasaraonu viitas, nt. minul on see tehtud vanast IDE kaablist ja murtavaist ribaklemmidest.
              Kuuma liimiga kokku pandud.

Comment

Proovisin originaalkettaga. Tunneb selle ära, BIOS-is näitab ka, et ketas olemas.
                Probleem aga selles, et mälupulgal olev OP.süsteem oli ka USB-s ja ta nüüd ei lase seda Ubuntut (originaal HDD-ga läpakas) käima.
                Tuleb ekraanile mustal taustal niisugune sõnum (ilmselt on viga selles?) :

Intel UNDI, PXE-2.1 (build 082)
                Copyright (C) 1997-2000 Intel Corporation

For Realtek RTL8139(X)/8130/810X PCI Fast Ethernet Controller v2.17 (051202)

PXE-E61: Media test failure, check cable
                PXE-M0F: Exiting PXE ROM

NTLDR is missing
                Press Ctrl+Alt+Del to restart

BIOS-is boot järjekord ilmselt:
                1st Boot Device [CD/DVD]
                2nd Boot Device [Network:Realtek...]
                3rd Boot Device [USB: UDISK POU01...]
                4th Boot Device [HDD: PM-Samsung...]

Peab siis vist ikka vahetüki ehitama??? Poodi hetkel ei pääse muidu see YE tükk tundub mõistlik.
                Või on midagi kahe silma vahele jäänud???

Teemasid lugedes tuli veel üks mõte:
                Kas miskit läheb väga nässu kui paigutan selle läpaka originaalketta näit. kaasaskantava ketta karpi (seal olemas kõik, see plaadike mis selle IDE teeb vastuvõetavaks USB jaoks) ja ühendan selle ketta siis USB vahendusel (no antud juhul kui midagi õnnestuks päästa? ei ole kiirusel küll mingisugust tähtsust...) oma hetke lauaarvuti taha?
                Kas ma näeks siis sel kettal toimuvat?
                Originaalketas siis oli jagatud 2 osaks, ühel oli OP.süsteem ja teine oli n.ö. "varuketas" kuhu said failid, et kui peaks OP.süsteem nässu minema...
                Kas nii proovides võiks midagi näha? On sel üldse mõtet? Või võib see niimoodi proovimine ka mu praegusele arvutile midagi kurja teha?
                viimati muutis kasutaja radiotehnika35; 15 m 2010, 18:00.
                -superradical-

Comment

Kas miskit läheb väga nässu kui paigutan selle läpaka originaalketta näit. kaasaskantava ketta karpi (seal olemas kõik, see plaadike mis selle IDE teeb vastuvõetavaks USB jaoks) ja ühendan selle ketta siis USB vahendusel (no antud juhul kui midagi õnnestuks päästa? ei ole kiirusel küll mingisugust tähtsust...) oma hetke lauaarvuti taha?
                  Tee nii, kui karp (IDE 2,5>USB) olemas.
                  Kas ma näeks siis sel kettal toimuvat?
                  Kui näed ja ligi saad, päästa kiiresti kõik vajalik. Kui näed, aga ligi ei saa, pead mõne targema tegelase appi otsima.

Comment

Esmalt postitatud vasaraonu poolt Vaata postitust
                    Tee nii, kui karp (IDE 2,5>USB) olemas.
                    Kui näed ja ligi saad, päästa kiiresti kõik vajalik. Kui näed, aga ligi ei saa, pead mõne targema tegelase appi otsima.

Asjalood hetkel niisugused:
                    Välise ketta karbis tunneb lauaarvuti selle läpaka originaalketta ilusasti ära, ketas ei lärma. Palju vaiksemgi kui lauaarvuti ketas.
                    Muutus see ketas mul arvutis Local Disk (F: ) ja Local Disk (G: ) -ks, esimesel näitab mahuks 39GB ja teisel 72,7GB...
                    Mure aga nüüd niisugune. Miks ta näitab mulle esimese ketta puhul 38,9GB free space ja teise puhul 72,6GB free space?
                    Kas andmeid siis ei olegi enam olemaski seal kettal või ma lihtsalt ei näe neid oma lauaarvutis?
                    Op. süsteem ka sellel on XP nagu oli sellel läpaka kettal...

Igaljuhul imelik. Kas siis ei olegi mul enam sellelt kettalt midagi võimalik päästa???
                    -superradical-

Comment

Igaljuhul imelik. Kas siis ei olegi mul enam sellelt kettalt midagi võimalik päästa???
                      Oled oma katse-eksituse meetoditega ketta failisüsteemis midagi rikkunud.
                      Sul on valikud: 1. pead lõpetama ise proovimise ja mõne targema tegelase appi otsima.
                      2. katsetad edasi, hiljem ei saa sealt ka spetsid midagi kätte.
                      3. unustad ketastel olnud info.

Comment

Esmalt postitatud vasaraonu poolt Vaata postitust
                        Oled oma katse-eksituse meetoditega ketta failisüsteemis midagi rikkunud.
                        Sul on valikud: 1. pead lõpetama ise proovimise ja mõne targema tegelase appi otsima.
                        2. katsetad edasi, hiljem ei saa sealt ka spetsid midagi kätte.
                        3. unustad ketastel olnud info.
                        Ei ole ise midagi jamanud enne praegust katset seda USB kaudu lisakettana arvutiga ühendada .
                        Ilmselt siis sügisel kui probleem tekkis ja andsin ühe tuttava kätte siis midagi läks nässu...

Anyway, jääb siis ootama praegu.
                        Ega kui sealt midagi veel saaks siis kas selle teadja kätte viimisel on ka mingi "parim enne" ? kui ketas ilusti turvaliselt seisma panna?

Ka avastasin, et selle algselt välise kettaseadme kestas on täiesti töötav ketas aga 40GB. Mõneks ajaks rahuldaks...
                        Nüüd küsimus veel:
                        Sel kettal u. 30GB infot, filmid, pildid jne... Osa tahaks päästa (pildid). Kui see tehtud siis teen talle samamoodi formati nagu USB pulgale sai tehtud ja panen läpakasse ja lasen siis proovimise mõttes sinna XP asemel hoopis Ubuntu peale AGA...
                        Kas saan selle Ubuntu siis sinna ka selleltsamalt mälupulgalt installida?
                        Kuidas peaksin toimima?
                        Formatitud ketas läpakasse, seejärel power on ja USB pulk pessa?
                        Või peab käivitamisel kohe see USB olema pesas?

Vast kirjutasin arusaadavalt...

NB: Kas ei ole võimalik, et viga on hetkel hoopis selles, et USB kaudu liigub kõik sellelt kettalt hirmus aeglaselt ju ja seepärast ma kohe faile ei näegi?
                        Selle 40GB puhul näitab kohe failid aga näit. proovisin 8GB muusikat saada listi siis...njah, ootamist oleks palju...
                        avasin listi ja copysin sealt juhuslikult mingi 30-40 lugu, seegi võttis paar minutit aga nüüd need listis vahetuvad kiirelt kui neid klikin suvalises järjekorras?
                        Igaljuhul panin selle läpaka ketta ära esialgu.
                        viimati muutis kasutaja radiotehnika35; 15 m 2010, 22:50.
                        -superradical-

Comment

Suure tõenäosusega on see info sealt kettalt kättesaadav. Mõni asjalik taasteprogramm toob kindlasti midagi nähtavale.
                          Aga jah, esimese sellelaadse katsetusena ei soovita asja ette võtta, sest ketta tegelik füüsiline seisukord pole teada.
                          Tegutseda tuleb kiiresti ja oskuslikult, sest iga ketta käivitus võib olla viimane.
                          Parim enne kohta ei oska täpselt öelda, vaevalt et seismisega olulisi muutusi toimub.

Ubuntu paigaldamiseks lased jah, pulgalt käima ja võtad valikutest installi. Pulk pista ikka enne käivitamist külge, et Bios näeks pulka ja saaks sealt bootida.
                          Ketast eelnevalt formaatida pole vaja, Ubuntu installer oskab talle vajalikud partitsioonid ise teha.

Comment

Esmalt postitatud tcumen poolt Vaata postitust
                            Ubuntu paigaldamiseks lased jah, pulgalt käima ja võtad valikutest installi. Pulk pista ikka enne käivitamist külge, et Bios näeks pulka ja saaks sealt bootida.
                            Ketast eelnevalt formaatida pole vaja, Ubuntu installer oskab talle vajalikud partitsioonid ise teha.

OK.

Kui formati ei pea tegema kas siis kui mul kettal ca. 10GB vaba ruumi siis ta teeb selle Installi sellele vabale osale või kustutab mul sealt kettalt kõik muu automaatselt ära?
                            Seda välise ketta "ketast" pean silmas.
                            -superradical-

Comment

Asi kisub segaseks, räägitakse mitmest asjast korraga.

Maakeeli..
                              See ketas, see suurem, see millel kaks partitsiooni ja see mis ütles et alad on tühjad...
                              Sellel on kadunud alglaadur, ehk see sektor mis ülejäänud süsteemi käivitab ja kui ma nüüd õieti aru sain siis ka partitsiooni või partitsioonil infost, vähemasti Win süsteemifailid on kindlalt jalga lasknud ja nii ta arvabki et kettal on küll kaks partitsiooni, aga need on tühjad (kuigi tegelikult pole).
                              Kui need kaks partitsiooni ise on veel alles ja keegi seal sees pole miskit kustutamas käinud, ega füüsiliselt pole partitsiooni ümber formaatinud, siis on ka failid teoreetiliselt kõik alles...veel.

Kui sa käivitad USB-lt arvuti ja USB avas on ka kõvaketas (too rikkis ketas), siis too pöördubki arvatavalt ketta poole, mitte Ubuntu poole ja ütleb et ei saa.

Kui käivitad USB-lt Ubuntu ja siis kui masin juba käib, lükkad kõvaketta järgi USB-sse, siis peaks ketas nähtavale tulema.

Arvuti, Minu-arvuti vmi menüüaknas näed siis kettaid, mille jaotus on vähe teistsugune;
                              On Failisüsteem (see on linux ise ja kuvatakse kui eraldi ketast), siis tulevad ribu-rada pidi Meedia kettad. Iga partitsioon on eraldi meediaketas. (Näiteks süsteemina kui on 2 kõvaketast, kummagil 2 partitsiooni; on tegelikult ekraanil 4 meediaketast. Eristad mahtude järgi, või kui kettale/osale on omistatud juba nimi, näed ka nime, hüpikaken reeglina kuvab sulle koosluse kuhu see meedia kuulub (või seadetes annab kuvamisi modida))

Kui Linuxit torgid, siis kõike meediat/kettaid mis taha ühendatud on saab lahti ühendada ja järgi ühendada= Mount ja UnMount. Ehk kui meediakettal klikid ja see ei avane, siis parema klahviga (reeglina nii) tuleb rippmenüü ja sealt valid Mount ehk-haagi järgi ketas.

Seda räägin selleks puhuks, et kui Win süsteem ketaste sisu ei näe ja juhuks kui oma lolluse tõttu; siis Linuxil on suht poogen Win kettainfost. Ehk Linuxiga peaks sa saama kettasisu näha, kui seal midagi on (Linux võib panna oma kettainfo, mis ei sega jällegi Win süsteemis hiljem tööd tegemist sama ketta ja sisuga)

USB on megaaeglane jah.
                              Mina näeks siin ikkagi mõne teadmama sõbra abi, kes sind võiks abistada.
                              Kui siiski tahad päris ise....
                              Siis sul on lauaarvuti olemas. Too vist ei näinud miskit seal kettal. Siis lööd Linuxi lauaarvutil käima ja too probleemne ketas on ka järgi. Kui nüüd ketta sisu tuleb nähtavale, siis saad ühelt meedia kettalt teisele oma andmeid panna kopeerima. Kui USB kaudu siis las nõgistab tunde seal Kui liidesega otse masinas, siis saad mõnekümne minutiga hakkama.

...ma ei tea, ehk on abi, või ehk keski täiendab-soovitab...
                              Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa

Comment

Kui formati ei pea tegema kas siis kui mul kettal ca. 10GB vaba ruumi siis ta teeb selle Installi sellele vabale osale või kustutab mul sealt kettalt kõik muu automaatselt ära?
                                Seda välise ketta "ketast" pean silmas.
                                Mõlemad variandid on võimalikud.
                                Need valikud, kas ketas kustutada, või kasutada vaba ruumi, ilmuvad installi käigus, pärast keele, ajavööndi ja klaviatuuri sätteid.
                                Niimoodi võib Linuxi Windowsi kõrvale installida, saad nn. dualboot masina.

Comment

Working...
                                X