Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
HDD Regenarator`st polnud tolku, kuna ei osanud nende delaysasjadega midagi peale hakata.
Kloonida hetkel ei saa, kuna pole 1TB ketast ning jõulutaat ka ei toonud ja pühade aegsed kulutused on suureks kasvanud.
Katsetan sellist programmi nagu Recover My Files,mis on kedranud juba ööpäeva ning suutnud ületada anomaaliad.
Häälestasin tüüp faile otsima (jpg, jpeg, bmp, office failid, mp3, wav jne).
Programm näitab otse dokumente ja pilte.
Ainuke mure on see, et ei tunne dokumentides ära täpitähti.
Lõpuni peakas jõudma umkaudu 7 päeva jooksul.
Siis valin mida kopeerin - pildid ja dokumendid. Võibolla ka muusika.
Um 400GB on mul endal arvutis vaba ruumi olemas.
"find and mount" nimelise tarkvara jupiga sain ühelt kettalt andmed kätte. Sel korral oli ketta probleemiks soojenemine ja ükski skänneerimisproge ei suutnud asja üle käia enne ketta kuumenemist. See proge leidid partitsioonid, tegi need ajutiselt XP-le nähtavaks ja nii ma sain miski 5...6 korraga kõik olulise ära tõmmata.
Partition doctor (PDD) on kah aidanud. Probleemseid kohti ei loe, aga saab partitsioonid taastada ja ka MBR üle kribada. Vähemasti saab partitsioonid nähtavaks
GetDataBack skännib hästi ja leiab enamuse andmetest. Ka päris palju materjali, mis on juba üle kirjutatud. Alumine materjal võib tihtipeale olla muidugi osaliselt või täielikult vigane. Ketta töötlemine võtab suht palju aega, aga USB otsas peaks ööpäevaga saama ketta üle kammitud. Plussiks siis veel selle staadiumi salvestamise võimalus, et järgmist skänni ei pea tegema ja võid kohe asuda andmeid ära kopeerima.
Esimene neist oli vist tasuta. Teisest on olemas suht asine demo, millega saab ettekujutuse, mida asi suudab. Prooviversioonis ei saa lihtsalt taastatud part tabelit kettasse kirjutada.
Viimane proge samuti tasuline ja prooviversioonis sai vist taastada miski 5 faili.
Lihtsalt pisikesed võimalused, mille olen oma konarlikult taastamise teel suutnud leida. Tegelikult on softi palju ja enda masinassegi neid üle kümne vist paigaldanud, aga teistest pole siiani suuremat tolku olnud. Tihtipeale piisabki ainult part tabeli leidmisest, kui enamus asju kättesaadavaks muutub
Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus
Praeguseks on ketas juba masinas, kuid eile kuumenes GetDataBack programmi kasutades HDD üle ja ei soovinud enam koostööd teha ...
Kogu varasem ootamine (4 ööpäeva) panges.
USB box on jahutusega. Sai just üle soojenenud ketaste pärast ostetud.
Eks proovin veel Find and Mount programmi, kuna PDD ei näidanud ketast (kasutanud varasemalt vigade otsimisel ja täpse asukoha määramisel kettal).
Kui ei aita, siis R-studio`ga hakkan jupp haaval katsetama, kuna järjest ei suuda skannida (ei tea, kas log fail läheb 1TB ketta phul suureks või mis?), kuid midagi olen selle programmiga kätte saanud.
Praeguse ilmaga pane ketas õue. Kaablid kuidagi tuppa ja läheb andmiseks. Ennegi kettaid jahutamise teel ellu äratatud, et andmeid kätte saada.
Partition Table Doctor(PTDD) on asja nimi. Vabandan eelneva eksitava info pärast
Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus
[QUOTE=kein;399186]Praeguseks on ketas juba masinas,
Milleks? Selle kettaga nagunii midagi enam teha pole. Sa ikka ainult loed seda vigast ketast, mitte ei ürita "remontida"? Ise sai pandud ekstra ventilaatorid laual "pukkidel" oleva probleemse ketta jahutuseks.
Proovin lihtsamalt läbi ajada.
Masinas ainult taastamiseks, kuna win keskkond ja Linux ei tunnista ketast otseselt failisüsteemiga (FAT, NTFS, EXT3, EXT4 jne) infokandjana (nagu oleks nn tehase RAW, sest sektorites 0-64 on kahjustused).
Õnneks pole skannides neid vigaseid alasid juurde tulnud (ega ma nüüd 100% kindel pole).
Õigem oleks jah, lisa vent kasti ketast jahutama panna.
Ongi kaks ventika otsa vaba.
Kasutasin siis lõpuks ikkagi Recover My Files.
Panin otsima pilte ja dokumente.
Kus kinni kiilus lõpetasin otsingu ning taastasin leitud failid.
Peab kannatlik olema ja ootama, kuna vigaste alade skannimisel programm kiilub paarikümneks sekundiks või isegi minutiteks kinni.
Siis proovisin 1000 sektori kaupa edasi, et kus maalt kenasti jooksma hakkab.
Kopeerisin eraldi kausta taastatud failid, kuna faili nimed igal uuel skannimisel jälle ühest peale. Muidu kirjutab varem taastatud üle.
Noh, tundub, et Sul läks ju tegelikult hästi.
Said kahjustamata aladelt data kätte.
Kahjustatud aladelt data kättesaamine ei ole ka ilmselt tänasel päeval päris tulnukate teema, küll on seda seda nimetatud protseduuri hind.
Nüüd jagan natuke oma praktikat.
Kui mulle tuuakse ketas, mis ei näita faile, ei kontakteeru, vms., teen ma sellest esimese asjana koopia.
Vahendit olen eelpool juba kirjeldanud.
Nende mõnekümne ketta hulgast mis mu käes käinud on, on kopeerimise käigus pildi lõplikult tasku visanud 8 või 9 tk.
Rõhutan: esmase kopimise: sector by sector copy, käigus.Ja need kõik , eranditult, on juba nö. töödeldud. Minu kätte toodi nad viimases hädas.
Et siis selle teema moraal:
Kettalt andmete päästmisel on parim sanšš, see ketas sector by sector kloonida.
Ja selle klooniga saab siis neid harjutusi teha.
Arusaadav, 1TB-ketta puhul on tegu märkimisväärse andmemahuga ja seda ei pruugi igal ajahetkel käepärast olla, aga seda arvestatavamalt peaks end varundamise võimalustega kurssi viima.
Minu postkast on muidu hädalistele avatud.
Tõsi, teenus pole tasuta.
Takistus tekkis lihtsalt seepärast, et tegu suure andmehulgaga ja vana arvuti ei suutnud ka rohkem kui 300 GB järjest töödelda.
Varasemalt pole probleeme olnud.
Enda praktikas olen abi osutanud kuskil viieteistkümnel korral.
Taastamatuks on jäänud 4 ketast.
- Vigane lugemispea oli ketta pinna silmnähtavalt üleni kahjustanud.
Inimene oli korduvalt ketast käianud, lahti võtnud, väänanud. Lootusetu juhtum.
- Kahel korral ei ole tahtnud inimesed väljaminekut teha ning uut HDD kontrollerit osta.
Kuigi ma tutvusringkonnas raha ei võta oleks nende väljaminekud piirdunud ainult 1000 krooniga.
- Tõenäoliselt minu enda viga, kus jätsin töö nimekirjas ühe sammu vahele ...
Siiani süümekad, kuigi 100% kindel ei ole, et oleks info kätte saanud.
Nüüd jälle järjepeale saanud. Koos selle kettaga juba kahelt vigaselt kettalt info kätte saanud.
Samas see firmade rahapoliitika.
Ükskord taastasin ühel sõbral 2,5" 350GB maha kukkunud ketast, mis ei tutvustanud ennast enam win süsteemidele.
Nalja pärast sai firmadest hinnapäring tehtud, kirjeldades probleemi. Vastus oli, et antud juhul peate välja käima 30 000 - 32 000 EEK-u.
Minul ja minu läpakal võttis see 4 tundi aega, et info ühelt kettalt teisele saada.
Dokumendid, Vistast vajaliku info ja pildid ning isegi videod sai kõik taastatud.
Taastamatut infot oli ainult ca 50MB.
Tore näha, et on ettevõtlike inimesi, kes mõistliku hinnaga abivajajaid aitavad.
Kusjuures olen ka ise sarnase probleemiga maadelnud.
Minu puhul oli aga katkes taastumine ühe kohapeal, kui alustasin taastust alati algusest. Lõpuks taastasin jupi kaupa. Ja kõige ideaalsem oli teha seda hoopis linuxi all. Knoppixi plaadiga bootisin masina üles ja too sai ikka aru, et windowsi partition on ja lasi mountida ja lõpuks pidi jupi kaupa kopeerima, sest teatud töötamise aja tagant läks ketas lolliks ja ei lasknud enam edasi kopeerida - siis kui lolliks läks tuli lasta paar minutit masinal väljas olla ja uuesti üles ja jätkad sealt kus pooleli jäid. Võtab küll aega aga mul toimis.
Muidu on ka terve hulk igasugu erinevaid programme windowsi jaoks, kuid päris kõiki probleeme pole ma kunagi ühe ja sama programmiga lahendatud saanud.
Comment