Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Kuidas hoida sülearvutit? Kas hoida kogu aeg sisselülitatuna v ööseks sleep? Aku?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Kuidas hoida sülearvutit? Kas hoida kogu aeg sisselülitatuna v ööseks sleep? Aku?

Pigem et pooleks päevaks pole mõtet välja lülitada, nädalaks võib.
    Vana pentium1 tiksub viimased 9 aastat 24/7, paari aasta takka saab tolmueemaldust.
    Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Vs: Kuidas hoida sülearvutit? Kas hoida kogu aeg sisselülitatuna v ööseks sleep? Aku?

Kui pikemat aega(ca-3 tundi) arvutit ei kasuta lükka ikka välja.Külm käivitus kodusooja tingimustel on BS!

Comment

Mismõttes?
        Vahet pole palju sul sooja või külma ümber on, arvuti eraldab teatud võimsust ja kindlad osad soojenevad kindla temperatuuri ümbritsevaga võrreldes. V.a. prose kui vent käib kraadi järgi siis talvel õues on vahe suurem.

Comment

No sellest jutust siin ma järeldan, et kõige tervislikum on, kui arvuti huugab jutti 24/7, kasvõi tühja, ehki selle eest rohelised annavad tappa. Kui ma panen turn off computer ja juhe jääb seina, siis läheb ta ikkagi standby peale, vendid ja kettad jäävad seisma. Mingi pinge jääb peale, aga arvatavasti kõik kivid jahtuvad maha ja pärast jälle külmkäivitus.

Comment

Läpakas ei ole just selline asi mis huugab.
            Võrdluseks, puldist väljalülitatud digiboks 18W, töötav läpakas 22W wifi ja max heledusega.

Comment

24/7
              Kunagi keegi rääkis, et Eestis oli ka, üks jaama peldiku lamp ca 30 aastat vastu pidanud, kuna puudus lüliti.

Comment

Vindid ja vendid võtavad vähegi tänapäevasel atx kastil pöörded ülesse sujuvalt.Ei näe küll pöhjust miks peaks sisse jätma niisama.Mõlemate mootorite pöörded tuhandetes,milleks neid ikka ringi tühja keerutada?

Comment

Mis liigub see kulub. Teooria.
                  Mul läpakal on nii et kui pool päeva seisab siis käivitamisel teine pool päeva teeb vent porgandi häält. Samas praegu vast kuu aega jutti käind ja ainult sahiseb.
                  Praktika näitab et pidev töötamine hoiab asja paremini elus. Lauaka puhul on muidugi elektriarve see miks on mõistlik asi välja lükata. 24/7 lauakas võtab paar tuhat eesti raha aastas.

Aga eks teemaalgataja peab tõe ise siit välja sõeluma või mis veel parem, teha nii kuidas ise mugavaks (mitte õigeks) peab.

Comment

Ühesõnaga: Kui ei joo, ei suitseta, teen mõõdukalt trenni ja käin tervisekontrollis, elan ilmselt 75 aastaseks. Kui joon, suitsetan ja lösutan diivanil, elan ilmselt 65 aastaseks. Kui suvalises vanuses ja tervislikus seisundis jään auto alla või upun, siis suren selles juhuslikus vanuses. Lisaks sellele võin ka geneetiliselt olla vähem või rohkem vastupidav isend. Inimese puhul moraalsest vananemisest rääkida peetakse kohatuks, aga kas arvuti puhul on vahet, kas füüsiline surm saabub 65- või 75- aastaselt ?

Comment

Esmalt postitatud elukaz poolt Vaata postitust
                      Mis liigub see kulub. Teooria.
                      Mul läpakal on nii et kui pool päeva seisab siis käivitamisel teine pool päeva teeb vent porgandi häält. Samas praegu vast kuu aega jutti käind ja ainult sahiseb.
                      Praktika näitab et pidev töötamine hoiab asja paremini elus. Lauaka puhul on muidugi elektriarve see miks on mõistlik asi välja lükata. 24/7 lauakas võtab paar tuhat eesti raha aastas.

Aga eks teemaalgataja peab tõe ise siit välja sõeluma või mis veel parem, teha nii kuidas ise mugavaks (mitte õigeks) peab.
                      Vendid hakkavad oma eluteed lõpetama selle pärast kah porgand .Mul neid läbi käinud tuhandeid ja suht tean mis räägin.

Comment

Kui mul kunagi ammu üks Fujitsu Siemensi pill oli - ei olnud jahutusega mingit probleemi, ei kuumenemisega ega ka 24/7 käiamisega. Ma arvan, et see üle kuumenemine peab olema odavama ota masinate viga kuhu pole disaini ja õhuvoolu sujuvust rakendatud.
                        Estonian SPL & Sound
                        @gargru

Comment

Kodusoe on misasi???? 20C? 25C? Kivide temp tänapäeva säästu masinatel ja suti tolmustel 50C? 60C? isegi 70C? Tee reaalseid mõõtmisi ja omanda praktikat elektroonikas ja fyysikas, siis saab selgeks kuidas materjalid käituvad ka selle 20-50C temp erinevusega. See ventikate krudimine on ka paha omadus. Et kasutajal oleks mugav keeratakse see sisselylitus temp hästi kõrgele. See suurendab effekti kus kivi kuumeneb kiiremini kui PCB.
                          Lisaks on süüdi pliivaba joode. Pliiga jooted on pehmed, pliivabad aga seevastu jäigad ja murduvad kergelt. Sügavkülmikust võetud plaadi võib pmst pahtlilabidaga puhtaks lykata või vasta laua serva enamus suuri juppe maha kopsida nii et ükski pad viga ei saa. Pliiga jooted seevastu tuleb BGA korpuses kivi maha koos padidega. Üks näide, 150C puhur eelsoojenduseks altpoolt plaati väisvõimsusel ja pliivaba jootega BGA korpusest käib ragin läbi. Sama effekt kui panna triikraud termopastaga kaetud, metallkattega, pliivaba jootega, BGA korpuses, kivile järsku. Osalt veel süüdi kuldamisel alla pandud nikli kiht mis takistab alus vasesse difundeerumist ja seega head mehaanilist yhendust.Temp kõikumised tegid ju graniidist liiva, arvuti on palju pehmem seega teeb selle kiiremini.

Rohelised situvadgi kõige rohkem(ei mitte valitsuse omad, seal kõigil nagunii pasanteeria kallal), tegelik teema on et saaks rohkem masinaid vanadusurma saata siis ostetakse uus ja vana saadetakse ekvaatoripoole põletamisele. Kogu see roheline tänapäeva mõistes tähendab suurt bisnesit. Mudel selline et ostetakse kuskilt palju sõnnikut mis toodetud tegelikult väga ebaloodusõbralikult, reklaamitakse kui loodusäästliku saia, kuna aga see sõnnik ikka sõnnik siis loodusesse uskuja ostab ikka ja ikka uuesti mis sest et kasutuskõlbmatu. Loodus sõbralik toode on tihti väga kallis, väga väikse kasumlikusega vahendajatele. Ja tasuta asja ei tee keegi sest eks igayks syya tahab.

Mu soovitus ostke korralik masin, tarbige seda aastaid ja säästate kordades rohkem, nii enast, oma närve kui loodust.
                          Aga mes see jutt maksab, eks igaüks saab ise oma elupraktika kätte.
                          Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
                          1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
                          2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

Ma jätan auto ka iga õhtu maja ette tiksuma. Kuna seisma ei jäta, siis starter ei kulu, akut koorman käivitamisega harva, õlid on kogu aeg soojad ja asi käib nagu kellavärk jne. Tangin kui mootor käib, rihmad ja rullikud vahetan ja hooldused teen ka käigu pealt ära. Ühesõnaga auto kestab nii aastaid kauem ja säästan rohkem.

Kokku olen juba 10 aastat arvuti ööks välja lülitanud ja pole küll ühtegi riistvaralist probleemi olnud. Ajuvaba jätta asi 24/7 tiksuma, kui kasutamise vajadust pole. Kui poest arvuti ostad, on see ju väljalülitatud oleks, järelikult kui kodus käima paned on see juba liigne kulumine ja emaplaat saab soojendes viga. Arvuti tuleb juba tehases käima panna ja käib kuni surmani.

Comment

Re: Vs: Kuidas hoida sülearvutit? Kas hoida kogu aeg sisselülitatuna v ööseks sleep?

Äärmusteni pole vaja minna...Jutt on siin sülearvutist, mitte lauaarvutist.
                              Vaevalt, et sul see 10 aastat kestnud arvuti sülearvuti on. Ja see temperatuuride erinevus puudutab siin kõige rohkem hp pavilione ja nendelaadseid läppareid...

Comment

Vs: Re: Vs: Kuidas hoida sülearvutit? Kas hoida kogu aeg sisselülitatuna v ööseks sle

Sülearvuti mul tõesti pole, aga näiteks mul tööl ülemus veab iga õhtu oma sülearvuti koju ja hommikul tööle. Nii käib see juba aastaid ja probleeme pole. Kuskil 6 aasta pärast ostab nagunii uue ja pole lugu, kui midagi kuluma hakkab. Kuus aastat vana arvuti on nagunii paras muuseumi kaup. Kui see viga rohkem HP paviljoni teema, siis järelikult on arvuti ebaõnnestunud. Asuse läppar näiteks käib vennal juba neljandat aastat iga õhtu kinni ja hommikul käima, probleeme pole.

Comment

Working...
                                X