Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

emaplaat 6bx-zxvia86

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

emaplaat 6bx-zxvia86

probleem siis selline et oli bios checksum error.leidsin netist biosi uuenduse, üritasin üle kirjutada aga ta jätab natuke kirjutamata ja pärast ei leia hiirt.muidu nagu töötaks korralikult.äkki keegi teaks kus siis saaks sellise emaplaadi biosi uuenduse.

Kas mitte bios cheksum error ei tähenda seda, et asi ei leia biosi mälust töökorras seadeid? Kontrolli, et su biosi reseti jumper ikka õiges kohas oleks! Muidugi võib olla ka viga selles, et biosi programm ise vigane ja siis e itee seda kontrolli õieti.
    Kui bios natu kirjutamata jätab, siis on paha-paha ja võibolla lihtsalt flashi kivi õhtal?
    Kas üldse kirjutad õiget firmwaret sisse? Kui on mingi vale plaadi oma ja ära ei mahu kogu ulatuses, siis on selge, miks ei tööta... Siis oled suht õnnelik et plaadid nii sarnased ja see lõpp nii mitteoluline et veel buudib.
    Kas sul biosist ikka hiire port enablitud?

Comment

minu juurde toodi masin parandusse,öeldi et üldse ei tööta, siis sain pildi ette ja tuli kiri ette bios chekcsum erreor ja kohe tahtis hakata bootima diskilt.siis lugesin mingit foorumit,ja seal oli et kas on batarei tühi ja kui batakas ei ole tühi siis tuleb bios üle kirjutada.muidu selle biosi sain sellelt lehelt ma arvan et peaks see ika õige olema.http://www.acorp.com.tw/BIOS/BIOS%20...-solt1.htm.mul ei ole teist 2 mb biosi ka et proovida kirjutada.aga ju ma proovi veel midagi leiutada.

Comment

Kui öeldi bios checksum...on tõesti BIOSi programm vigane. Aga äkki ütles CMOS checksum ....See oleks juba teine asi.
        Kas kõik kettad ja asjad on setupis kirjas? Peaks ju alguses vindi pealt bootima kuid su jutust võis aru saada et tahtis ainult flopit. Tõsi, kui BIOSi viga, tahab ka ainult flopit.
        - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
        - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

ega biosi ei saagi üldse sisse.kohe hakkabgi bootima disketilt.siis kirjutasin üle ja nüüd ei tunnista com porte.muidu peale üle kirjutamist saab biosi sisse kll.nii nagu paistaks köik ok.olen proovinud muuta com portide aadresse aga sellest ei ole kasu.

Comment

Tähendab: kõik muu töötab peale com-pordi? Aga on see üldse elus? Mõõda testriga pordi otstel pingeid. Peaks leidma -12V ja mõnel otsal ka +12V. Kui pinged puuduvad või eriti madalad, võiks hakata pordi kivi kahtlustama. Mida testproged (QTP jms) ütlevad - leiavad nad pordi üles või mitte?
            Ja ikkagi, milline veateade oli: BIOS või CMOS... bla bla bla?
            Viimasel juhul flashisid asjata
            - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
            - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

bios checksum error.ja mul on optiline hiir.alguses kui sisse lülitan arvuti siis hiire tuli põleb ilusti.kui bios on ennast üles lugenud siis kustub hiir ära ja enam pölema ei hakkagi.

Comment

proovisin nüüd uuema flash memory writteriga ütleb sellise errori, bios image file checksum not zero,

Comment

Siis on ikka BIOSi faili viga või tõesti kivi kutu. Optilise roti saab enamasti panna ka USB porti... kui see veel töötab.

Comment

köige jamam on see et ei leia õiget biosi.ja com portides on muidu pinged ka olemas nii et selle viga ka olla ei saa

Comment

Kõigepealt tuleks selgeks teha, mis plaadiga tegu.
                      Kõik need
                      6BX86
                      6ZX86
                      6VIA86
                      on erinevad plaadid. Lisaks on neist kõigist ka 1MB ja 2MB flash mäluga variandid. Kindlaks saab teha nii: 6VIA86 on VIA chipsetiga (2 suuremat kivi), 6ZX86 on kahe mälupesaga, ülejäänud kolme mälupesaga. Flash suuruse saab teada BIOS kivi tüübi järgi, kui sildi alla piiluda.

Comment

silt on selline see ei ütle mulle midagi :'(.pci/pnp 686 s/n 158034680 mitme mb see siis on kas 1 või 2.ja see emaplaat on kahe mälu pesaga

Comment

silt on selline see ei ütle mulle midagi :'(.pci/pnp 686 s/n 158034680 mitme mb see siis on kas 1 või 2.ja see emaplaat on kahe mälu pesaga
                          Sildi alla on vaja piiluda.

Comment

see et sildi all on kiri 9842d v29c51002t-90p

Comment

see et sildi all on kiri 9842d v29c51002t-90p
                              See on 2Mbit kivi. Seega peaks minema see BIOS (6ZX86 version 2C):

http://www.acorp.com.tw/BIOS/INTEL/ZX/6zx8...000/6zx862c.zip

Comment

Working...
                              X