Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Plaan osta sülearvuti

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Plaan osta sülearvuti

IBM-i klaverite kiituseks: Elukaaslane kasutab ka koolis IBM T41-te ja on igati rahul, palju rohkem kui 15,4" ORDI-ga, mis oli võimsam, kiirem, aku pidas paremini. Lisaks oli jurkas ja klaver mitte nii hea. IBM sai täna ommikul pool tassi kohvi, ei midagi - valas välja ja töötab ikka veel edukalt edasi. IBM-il juba klaveri põhja all augud, mis vedeliku äravooluks mõeldud, lisaks on raamistiku sees metallist raamid korpusele tugevuse andmiseks. Paljudel (naistel?) on IBM-i peamine probleem "kole on"....

Comment

Endal ka plaanis endale sülearvuti osta. Igasugustest Asuse, Aceri ja muust sellisest kraamist hoiaks eemale, aga silmapiiri on jäänud Delli Vostro seeria sülearvutid. Keegi oskab äkki kogemusi jagada? Näiteks nagu see: http://www.klick.ee/sulearvutid/vostro-1014-must.html

Comment

Esmalt postitatud atsrandma poolt Vaata postitust
        Endal ka plaanis endale sülearvuti osta. Igasugustest Asuse, Aceri ja muust sellisest kraamist hoiaks eemale, aga silmapiiri on jäänud Delli Vostro seeria sülearvutid. Keegi oskab äkki kogemusi jagada? Näiteks nagu see: http://www.klick.ee/sulearvutid/vostro-1014-must.html
        Asi ikka nii, et nii palju kui on inimesi on ka erinevaid arvamusi. Mul tuttav arvutifriik soovitab just dellist suure kaarega mööda käia. Kuskil foorumis keegi mainis, et HP-d pole mõtet vaadata ja soovitas just Ordit
        Ise ei näe läpaka peale üle 7000Eegu mõtet kulutada ja mini varianti kindalsti ei osta. Üldiselt paistab nendega ikka nii olema, kui veab siis töötab probleemivabalt
        .

Comment

http://www.digistep.ee/?p=3455 uuri sellega, see päris hea koolis käimiseks, kui ka niisama töö tegemiseks. 390 euri eest läpakat küll ja veel pluss uus 9 celline aku, mis garanteerib vähemalt 6 tundi tööaega. Meeldiv, kerge. Väike ta on, aga kasutamise mugavus ja IBMi vankumatu kvaliteet kaalub julgelt üle iga uuema odavläpaka plussid. . foorumist saab "legaalse" win7 ka selga, kui vaja. Väga arvestatav variant. Samuti on seal pakkuda ka X seeria http://www.digistep.ee/?p=2747 , ka latitude isendeid, mille kohta ei saa kohe üldse öelda delli odav kräpp...akudega on nagu on.

PS: tegu pole digistepi promoga, lihtsalt vägagi arvestatav alternatiiv ja minu silmis "kalashnikovi" garantiiga riistapuuga tegu...
          viimati muutis kasutaja tartu pets; 19 January 2011, 00:36.
          Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

Comment

Sai ostetud Dell Inspiron N5030 ilma tarkvarata. Kaasas on selline plaat nagu FreeDos operating system, rumal küsimus aga mis asi see on? Minu üllatuseks kaasas pole aga draiverite plaati ja kust ma draiverid saaksin? Kuna op süsteemi pole, siis tegelikult mõsitetav, et ka draivereid pole. Peale lasin Vista Ultimate.
            Delli kodukal kõik olemas, aga selleks, et neid tõmmata peaks vähemalt läpakaga netti saama. Kuna võrgukaardi draiverit ka pole, siis ei saa netti sissegi. Oskab keegi aidata?

Comment

Miks vista? :S
              Ja win 7 näiteks on minul alati suutnud eraldi drivereid tõmbamata netti minna...
              Aga selleks kasutatakse mälupulka muide...driverid leiad netist ikka. Kasuta everesti, et vaadata, mis raudvara peal.

Comment

Vista, kuna hetkel peale XP muud mul käpärast pole, aga mis sellel viga, minu arvates täitsa ok?. Eks mõni teine kord läheb ikka Win7 peale, aga ei jõua oodata kuna selle tööjuurest hangin
                Draiverid sain lõpuks ikka kätte. Võrgukaardi draiveri sikutasin netist ja ülejäänud juba puhtalt delli kodukalt. Wifi, värgid, viled kõik töötavad kenasti. Ainus asi mis päris mitmel Delli arvutil häirib on kehva kõlar, muidu täitsa ok masin.

Comment

Nüüd Win7 peal ja ülejäänud soft ka, ühesõnaga võib teema kinni panna või ära kustutada. Tänud kõigile kes hüva nõu andsid!

Comment

Lihtsalt teema jätkuks. Sel lehel on suht hea kirjeldus, mida ja kuidal läpparil vaadata. samuti seal ära toodud äri ja tavakasutaja raalide seeriad.
                    Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Kasutaja reuter viidatud sait on tõesti väga asine. Seal jagatakse masinad äri ja säästu(!) klassiks - minu meelest ongi nii õigem (vanasti nimetati viimast tavakasutaja arvutiks). Säästuarvuti on remondimehe õnn (ka müüja, sest tihti üsna täpselt peale garantiid ilmuvad lausa fataalsed vead) ja omaniku õnnetus.

Soovitaks samuti osta aasta-paar kasutatud äriklassi masina. Kasutatult kukuvad hinnad kiiresti, ent jäävad siiski teatud maale püsima. Tõsi ta on - numbrilised näitajad on natukene väiksemad kui tutikatel säästuarvutitel aga lõpuks aitab äriklass hoida ära hunniku kannatusi.

Omal tiksub siiani Fujitsu-Siemens (keda täna enam pole) Lifebook T4010 tablet (originaalis 2004 a. mudel ja esialgu 32k EEK). Ideaalne kaasas tassimiseks (13.3"). Kodus viskan välise suurema VGA montori, hiire ja klaveri järgi (dokki pole vaja). Soetasin ca 4x madalama hinnaga paar aastat hiljem kasutatult. Ainuke achilleuse kand on cpu vent, mis kipub pisut palju lärmama ja õlita jäämisel kinni kiiluma. Õnneks äärmiselt lihtsalt fixitav: tilk õli võlli ümber, kleepsu alla.

"Saastaklassile" iseloomulikuks tunnuseks on ka juudijõulupuu sarnane väljanägemine - eriti palju on siniseid tulukesi.

Minu aparaadil pole ühtainsat LEDi (indkaatorite jaoks pisike LCD) - toite LEDile tegin 1:0

Lisaks veel: olen märganud et kodumaised müüjad märgivad Fujitsu Esprimo mudeli äriklassiks - mainitud saidil on see siiski saastaklassi liigitatud, hinda ja välimust vaadates kahtlen et tegemist on äriklassiga.

Comment

Mis kirute sellest asuses, PC jupid seni kõik väga pro olnud, tuleb vaadata et nivdia kive sees pole, siis hakkab pask pihta.
                        EeePC oli väga ok asi, kui mitte pommi kindel, ekraan peksu ei kannata. Sisemine SSD oli tigu aga SATA kettaga oli väga ok juba. Mehaaniliselt kukkus, jms iganes juhtus, vedelikke sai erinevaid aga kuna klaver on sama suur kui emaplaat siis jooksis see üle serva ja alt välja.
                        Muide hr erku need "plekid" seal pole never mõeldud mehaaniliseks tugevdamiseks vaid on EMI kaitse. 10um läbimõõduga "plekk" on selleks sama hea kui 10cm või 10m. Erinevus on ainult mitu kilo vanametalli kaasas pead lohistama.
                        Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
                        1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
                        2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

Esmalt postitatud reuter poolt Vaata postitust
                          http://www.lenovoarvutid.ee/klass
                          Lihtsalt teema jätkuks. Sel lehel on suht hea kirjeldus, mida ja kuidal läpparil vaadata. samuti seal ära toodud äri ja tavakasutaja raalide seeriad.
                          Ega seda saa ka puha tõepähe võtta mis seal kirjas, rohkem nagu mingi arvutifriigi kirjutatud. Ostsin selle nn säästuarvuti Dell Inspiron 15,6` kuna ei tahtnud mingit väikest mini varianti. Esiteks on need minid juba tobedalt väiksed ja teiseks puudub paljudel DVD/RW seade, mis minu arvates just korralikult arvutil olema peaks. Loogiline on, et suurem arvuti kaalub ka rohkem, või äriklassi 17´ läppar kaaluks ikka 2,2 Kg?. Inspironi jahutus ja kõvahetas on ikka väga vaiksed. Vent teeb ainult õrna sahinat ja ketas krõbistab väga vaikselt. Tuliseks alt pole veel küll läinud, et käed kohe higistama hakkaksid või toas temperatuur mõne kraadi võrra tõuseks. Puhastamisel ei näe küll emaplaadi välja võtmisel mõtet, kuna vent paistab juba põhja alt kenasti välja, järelikult lihtsalt korpus lahti võtta ja suruõhuga kerge puhastada. Kergemaid puhastamisi saab ka ilma korpust lahti võtmata teostada, näiteks ventika puhastamine. Valges toas ekraanil mingeid häirivaid läikeid ka ei teki ja ka monitori valgustus on väga ühtlane. Klaviatuuri nupud ei logise ja on parajalt tihke vajutamisega, ei ole liiga pehmed ega midagi. Korpus on tehtud selline kust ei paista kriimustused väljagi ja garantii on vähemalt 2 aastat jne. Võib öelda, et selle nädala mis seda juba kasutanud olen, ei ole küll midagi kahetsema pidanud.
                          Isiklikult ei näe küll mingite metallist hingedaga läpaka eest üle 900Euri maksta, kuna mul pole sellist lihtsalt vaja.

Comment

Esmalt postitatud Ufonaut21 poolt Vaata postitust
                            Isiklikult ei näe küll mingite metallist hingedaga läpaka eest üle 900Euri maksta, kuna mul pole sellist lihtsalt vaja.
                            Kõigile polegi äriklassi vaja.
                            ES1MSD

Comment

Pole ise mingi ärimees, aga aeg on näidanud, et mul on vaja masinat, mida hetkel oman. Optilisest seadmest olen puudust tundnud 2,5a jooksul 2x. Kodus on ftp srveri küljes optiline seade, mis on lingitud läpparisse ja kõik koduvälised liigutamised käivad kaasaegsemate andmekandjatega.
                              Ma unustasin enda masina auto katusele ja sõitsin minema. Kuulsin pisikest krõpsu ja nägin peeglist läpparit. Masin ei jooksnud isegi kokku, kuid ekraanist oli 2/3 kasutu. Sama masinaga tegin uue ekraani saabumiseni kõik tööd ära ja samuti säilisid andmed. Ebameeldiv, et raam läks kõveraks ja asi kippus laual tiba kiikuma. Pisike painutus ja korras, nagu norras. Suvaline 15" säästuasin oleks tulnud ilmselt rehaga kokku ajada ja ka ketas oleks tõenäoliselt viga saanud.
                              Uue akuga haarasin hommikul laualt raali, sõitsin tööle ja töölt koju jõudes tavaliselt oli veel piisavalt akut, et jõudsin enne kustumist saba taha pista. Kaasasvedamiseks pole mul kotti, aga puudust ei tunne, sest asi kannatab suht julma kohtlemist. Massi on parasjagu, et asja ühe käe peal hoida ja teisega samal ajal netis surfata. Sees on päris protsessor ehk siis masin saab pea kõigega hakkama. Mängida ei saa, sest inteli graafika selleks ei sobi. Kuigi DUKE ja DOOM saavad aeg-ajalt käima lastud. Päiksepaistes saab asjaga talutavalt hakkama, süles ei tulita. Kui unustad voodisse teki ääre alla, siis kuumarabandust ei saa. Kõik liidesed asuvad külgedel, seega ei saa nii lihtsalt asju küljest murda(on korduvalt juhtunud muude masinatega).
                              Üks üsna suur puudus siiski on. 1024 reso on häirivalt väike. Ekraani suurus on täiesti piisav, aga piksleid võiks enam olla.
                              Tegelase nimi on X60s ja kannab asi veel IBM logo, kuigi ekraani serva on juba ka Lenovo lisatud. Sarnane isend on hetkel turuväärtusega 400...600EURi ja selle sisse jääb veel ca aasta garantiid ning ka dokk võib ära mahtuda. Garantii ja hinna poolelt seega suht sama, mis osta suvaline säästukas...
                              Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Huvitavat lugemist sülearvuti kohta leiab ka siit http://www.laptopid.ee/kasulikku
                                http://www.e38.ee
                                http://www.laptopid.ee
                                Vastan meeleldi erinevatele laptopi teemalistele küsimustele

Comment

Working...
                                X