Probleem siis selline et kui arvuti sisse lülitan siis algul on arvuti aeglane ja ei lase midagi avada aga kui mingi aeg läheb mööda siis saab juba teha asju aga ikkagi on arvuti aeglane ja teine mure on veel et kõvaketas läheb väga kuumaks. Tahaks teada milles viga on kas äkki on kõvaketas läbi või on midagi muud
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
Probleem MLarvutiga(laptop)
Collapse
X
-
Vs: Probleem MLarvutiga(laptop)
Käivitamise järel masina aegluse peapõhjus on enamasti suur hulk programme Startup`is.
Nende ülevaatamiseks: run->msconfig->startup. Seal on nad rivis, kõik, mis masina käivitumisel käima tõmmatakse.
Või teed sama nt. ccleaneriga. http://www.piriform.com/
Saad masinast muu risu ka välja rookida.
Kas kuumeneb kõvaketas või ka prose. Esimesena uuriks jahutust. Kui masin on pikka aega töötanud, vajab enamasti puhastamist.
Temperatuuride uurimiseks sobib eeltoodud lingilt Speccy.
Kõvaketta uurimiseks HDTune:
-
Esiteks: mis opsüsteem seal jookseb? Kui xp ja alalistes adminniõigustes toimetad, siis on pahalased kerged külge hakkama.
Konkreetsetest numbritest võiks ka temp. puhul rääkida, saaks pisut selgema pildi.
Tasub sikutada ka see vidin siin ja vaadata, kas miskit ilmneb...
Lihtne katse oleks veel, et käivitada arvuti safe mode's ja vaadata, kas tekib kiirusevõitu. Pahavara võikski tegelikult safe mode all otsida, kui võimalik.
Safe mode pääsemine käib tihti kas ctrl või f8 klõpsimisega (arvutist sõltuvalt ka teisi var.) kohe käivitusele järgnevate sekundite jooksul. Peaks avanema menüü, kus pakutakse erinevaid käivitusvõimalusi sh safe mode.
Comment
-
Mnjaa, juba pilt üksi paneb küsima, kas sa sellest pillist ehk pisut liiga palju ei taha saada. ML ei löö oma märki minuteada juba pikemat aega enam läpakatele peale, aga võin ka eksida... Ühesõnaga, mis parameetritega see aparaat on (muutmälu, protsessor ..)?
Alustuseks annaks silmailu vähemaks timmida...
Lisaks meenub, et w7 vist indekseerib faile vaikimisi jooksvalt, et neid siis kiiremini leida. Tore, aga temperatuuri võib tegelikult tõsta küll. googelda indexing service windows 7 vmsviimati muutis kasutaja kaurman; 26 m 2011, 18:53.
Comment
-
Esmalt postitatud kaurman poolt Vaata postitustEsiteks: mis opsüsteem seal jookseb? Kui xp ja alalistes adminniõigustes toimetad, siis on pahalased kerged külge hakkama.
Konkreetsetest numbritest võiks ka temp. puhul rääkida, saaks pisut selgema pildi.
Tasub sikutada ka see vidin siin ja vaadata, kas miskit ilmneb...
Lihtne katse oleks veel, et käivitada arvuti safe mode's ja vaadata, kas tekib kiirusevõitu. Pahavara võikski tegelikult safe mode all otsida, kui võimalik.
Safe mode pääsemine käib tihti kas ctrl või f8 klõpsimisega (arvutist sõltuvalt ka teisi var.) kohe käivitusele järgnevate sekundite jooksul. Peaks avanema menüü, kus pakutakse erinevaid käivitusvõimalusi sh safe mode.
Comment
-
sellise configa veab win 7 vägagi rahuldavalt ära. Mu HP 2510p saab win 7 ideaalselt hakkama, confis 1.2ghz dualcore ja 2 GB mälu. IDE vint ka...
aga kontrolli: win 7 otsingusse cmd ja sealt chkdsk. Äkki kettal mõni viga sees, paha shutdown vms. chkdski info, mida tegema peab on http://en.wikipedia.org/wiki/CHKDSK
enamasti aitab chkdsk f käsklus... targemad, aidake, ei mäleta enam õiget protseduuri
kuna win 7 peale lasid? kas oli puhas install või "upgrade"?Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts
Comment
-
tegin ära selle,ja win7 lasin 24.01.2011 peale plaadi pealt mis on ise tehtud aga mitte minu poolt see plaat on ühe tutava oma ja ma arvan et seal peaks ikka install olema. aga oskab siis keegi öelda mis viga et kas kõvaketas on läbi või mitte või on midagi muud läbi, tahaks korda saada juba, parandusse ei tahaks ka viia need lasevad uue win peale ja ongi kõik.viimati muutis kasutaja $!!M; 27 m 2011, 10:28.
Comment
-
Esmalt postitatud tartu pets poolt Vaata postitustvist on minu viga, aga ei näe maad ega mütsi, resolutsioon on 357x267 igal pildil...
Comment
-
Mina lugesin, et 0 KB in bad sectors.
Soovitan kasutada sellist asjalikumat programmi nagu Autoruns.
Installeerimist ei vaja.
Käivita parema klikiga, valides Admin käivitus.
Näpi alustuseks ainult Logon (võta arusaamatutelt ja tundmatutelt käivitavatelt failidelt linnukesed eest).
Siis kui rohkem programmist ja üldisest aru saad siis Services ja Drivers.
Ühte asja võib veel näppida - Boot execute.
Selle all jäta linnuke ainult autocheck autochk *.
Comment
-
täna kell 15.00 mõtlesin et ma ei viitsi jamada ja et äkki uus win aitab, panin plaadi sisse ja hakkasin istallima ja siis näitas et mul oli kaks win peal lasin kõik maha panin uuesti tööle ja nyyd arvuti kiirem aga ma ei tea kauaks sest kui ma arvuti sisse lülitan siis lööb mingi kirja ette et (hard disk status bad) ei tea mis see tähendab? Aga jh praegu veel töötab win ilusti
Comment
Comment