Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Win xp ja win 7 buutimise probleem

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Win xp ja win 7 buutimise probleem

Probleem siis järgmine.

Ostsin jupid Gigabite ga-x38t-dq6 emaplaat ja muud asjad.
    Kuna pole sata kõvaketast ostsin pci pessa kaardi kuhu saaks ide kõvaketast ühendada , kui panin käima siis läks kuni win xp laadimise alguseni ja tegi restardi ja nii olekski jäänud tegema. Tuli mõte et mul läpakas ka sata ketas kruvisin lahti ja panin arvutisse ( seal win7 peal)
    sama lugu pea aegu näitab win 7 logo windows starting ning teeb restardi.
    Plaadipealt aga Ubuntu laadis probleemideta ülesse ja asi töötas.
    Ja pole võimalust selle arvutiga midagi uut installida kuna see läpaka kõvaketas milllel vajalik info ja pole mõldud selle arvutile üldse.

Minu arusaamise järgi peaks ju windowsiga ketas käimaminema teises arvutis samuti probleemideta. On see nii?
    Mida ma peaksin edasi tegama või mida äkki settingutes muutma?

Ette tänades

Vs: Win xp ja win 7 buutimise probleem

Ja see XP-ga kõvaketas pärines ka teisest arvutist või oli teise emaplaadi küljes install tehtud? Ega siis on kõige lihtsam opsüsteem uuesti installida. Momendil üritatakse laadida draivereid, mis selle arvuti jaoks ei sobi ja peabki restart tulema.

Esmalt postitatud limonaad poolt Vaata postitust
    Minu arusaamise järgi peaks ju windowsiga ketas käimaminema teises arvutis samuti probleemideta. On see nii?
    Ei ole. Mingil juhul küll võib käima minna.

Comment

Re: Win xp ja win 7 buutimise probleem

Sa pead ikka Windowsi uuesti peale isnstallima. Vana Windows ei kohane uue riistvaraga. Ju on asi selles, et jupid liigagi erinevad vms.

Nüüd sai 2 korda üht sama.

Comment

Vs: Re: Win xp ja win 7 buutimise probleem

Nende PCI-siinile käivate IDE/SATA kaartidega võib olla üks aga.
        Ei ole ise üritanud süsteemi sellise kaardi külge pandud kettalt käivitada, aga trobikond andmekettaid on küll selliste pealt käima pandud.
        Ei ole teemasse väga süvenenud, aga endal kasutuses olevat SATA-kontrollerit ja selle küljes olevaid kettaid nt.Bios-Setup`is ei näe. (Parandus: kontrollerit näeb, kettaid ilma draiveri osaluseta ei näe.)Kaasasolev draiver tuli installida op-süsteemis, ja siis tekitatakse see kaardi ja ketaste tuvastus enne Win-i üleslaadimist.Aga seotud on teine ikka selle konkreetse op-süsteemiga. Tegu odavama otsa SATA/RAID kaardiga.
        Kallimad ilmselt oskavad end juba BIOS-sile tutvustada, endal sellistega kogemus puudub.

Et pane see kaardi tüüp siia, võibolla aitab see asjast aimu saada.

Windows "võõra" raua peal ei olegi mõeldud töötama. Kui teha konkreetse raua peal "clean install", ja probleemid jätkuvad, siis peaks uuriva pilgu raua poole pöörama.
        viimati muutis kasutaja tcumen; 04 m 2011, 19:42. Põhjus: Parandus

Comment

Kaart ise"PROMISE Tecnologi FAST TRACK100 TX2

Avastasin ühe asja , et mul polnud ühendatud see väike valju hääldi mis piikub kui mingi kala riistvaras, ühendasin selle , ja käimapanemisel teeb ühe lühikese piiksu.
          Proovisin mälu ümber tõsta ja uuesti panna ja samuti videokaarti (mälu on Apacher 2gb pc3-10600 CL9)
          mis see piiks võiks tähendada?
          viimati muutis kasutaja limonaad; 04 m 2011, 20:16. Põhjus: täpsustus

Comment

Piiksu kohta küsi emaplaadi manualist.
            Aga Sinu probleem on ilmselt Win`i ebasobivuses rauaga.
            Proovi teha puhas install.

Comment

Eks proovin kui saan endale sata kõvaketta,sest läbi kaardi ei tunne ta seda ära nii et ta ei oska anda võimalust sellel installimise ajal.

Comment

Esmalt postitatud limonaad poolt Vaata postitust
                ja käimapanemisel teeb ühe lühikese piiksu.
                Vana arvuti ei teinud piiksu vä? Enamasti ikka teevad ühe pisikese.

Comment

minu pentium 4 ei teinud kunagi piiksu ja tal on olnud valjuhääldi taga kui puhastamise ajal olen näinud. Selle vana arvuti on ostetud kunagi post ja täis koplekstis. Aga see et ika piiku teevad on mulle uudiseks.

Esmalt postitatud A.S. poolt Vaata postitust
                  Vana arvuti ei teinud piiksu vä? Enamasti ikka teevad ühe pisikese.

Comment

1 short beep

Normal POST - system is ok

Comment

jah sellise asi käis netis ka silmi alt läbi
                      aga ma ei leia kuidagi hetkel netist mis firma bios tal on
                      kuna pole windowsit tööle saanud siis pole vaadata ka arvutist , ja emaplaadil ei näe kuidagi

aga suur tänu selle info eest piiksu kohta

Esmalt postitatud Cert85 poolt Vaata postitust
                      1 short beep

Normal POST - system is ok

Comment

Üks piiks on süsteem ok, nagu alati. See aga ei tähenda kas kõvakettad, CD/DVD rommid ja muu on järgi või mitte; enamus Biosidel "savi see". (Tõsi, kui kõvaketas on käsitsi määratud, siis tal enam käivitamisel "niisavi" pole ja võib üsnagi piiksuma kukkuda )

Ostsid PCI kaardi et põhi kõvaketas (boot disk) ühendada emaplaadile. Huvitav kus küll kohast sellised ideed tulevad
                        Ja mis jutt see on, et plaadil Gigabyte GA-X38T-DQ6 pole IDE otsa ?
                        Vot; on täitsa huvitav, nagu laia ringi küsimus või nii; kuhu prr se ketas ühendada:

Ja kugu ülejäänud info, sulle vajalik, on siinsamas foorumis, Tark- ja riistvara foorumi osas olemas. Tuleb minna ajaloos tagasi ja kasutada otsingut..

(Bios peaks olema: Phoenix Technologies, Award Software, 6 põlvkond, inteli teema.)
                        viimati muutis kasutaja erku; 05 m 2011, 22:36.
                        Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa

Comment

Working...
                        X