Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Probleemid arvutiga

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Probleemid arvutiga .

Arvan ka, et peaks teise kettaga proovima.
    Korralik litsentsiga Win on plaadil olemas. Hetkel kasutan.

Hetkel töötab jälle normaalselt.
    viimati muutis kasutaja plaaster; 26 April 2011, 21:06.

Comment

Mina prooviksin näiteks linuksi ubuntu live cd-ga paar päeva kasutada.Netis saab käia ja foorumisse kirjutada jne. Kui jamasid ei esine -siis raud korras.

Comment

Esmalt postitatud anku poolt Vaata postitust
        Mina prooviksin näiteks linuksi ubuntu live cd-ga paar päeva kasutada.Netis saab käia ja foorumisse kirjutada jne. Kui jamasid ei esine -siis raud korras.

Juba proovitud ja mitte ainult live cd pealt, kui õigesti mäletan... See müsteeriumile vürtsi lisabki, sest seal tõesti justkui toimis, kui ma ei eksi.

Comment

Ma küll linuxit kaua ei kasutanud. Kuid see töötas .
          Jama just windowsidega. Win 7 ei tööta pea ültse. Ei saa videosid ega pilte vaadata. Võibolla miskit veel. Pole avastanud.

Comment

Kui linux töötas/töötab, siis raua viga ei tohiks olla.
            Kui nett jälle jukerdama hakkab, pane käsurealt käima "ping -t www.neti.ee" ja jäta käima muude toimetamiste kõrvale. Ja jälgi seda.

Kuidas masina draiveritega lood on? On need kõik, alates kiibistikust, rauatootja omad, või on wini automaatselt pandud?
            Õigem need tootjate kodulehtedelt tõmmata, saab uusimad.

Comment

Mul võrgukaardi ja helikkardi driverid on tootja poolt olemas.
              Ostsin uue ketta ka juba. Lubati posti panna.

ping -t www.neti.ee
              Mis ma seal täpsemalt jälgima pean ?

Comment

Pingi aega ms ja pakettidele vastuse saamist.
                Aeg ei tohiks väga suurtes piirides loksuda. Kui traadiga ühenduse korral ping ikka suureks (sadakond ms ja rohkem) läheb, muid masinaid ja progesid netti tarvitamas pole, siis on kaks varianti:
                probleem võrgukaardis või ühenduses, või sätetes.

Mismoodi see nettus üldse saabub? Mingi jagatud ühendus või on omal modem? Ruuter?Wifi on?
                DNS-serverid, kui pole paigas, võivad igasugu anomaaliaid põhjustada.

Comment

ping -t www.neti.ee
                  bytes = 32 time = 20 ms TTL = 61

Mu tule postiotsast kaks juhtmeotsa tuppa. Ja lähevad Thomson TG784 ruuterisse. Ruuterist lähevad juhetmed arvuti võrgukaarti. Ning ruuterist lähevad juhtmed digi boxi.

Praegust töötab normaalselt arvuti.

Ja mis nüüd panin tähele. Helikaardis on hirmus müra sees. Nagu toitefiltri kondekas oleks puudu. ( umiseb ) Ma ei tea kas see nüüd oleneb Windowsist või heli driverist. Veel võib asja ostetud ekvalaiser selle heli välja tuua. Muidu cd mängija taga pole mingit kuminat. On puhas heli.

Vahepeal jääb lehte pikaks ajaks laadima. Kui vajutan värskenda nuppu. Avab lehe momentaalselt. Samal ajal pingis olulisi muutusi ei ole.
                  viimati muutis kasutaja plaaster; 27 April 2011, 22:18.

Comment

Esmalt postitatud plaaster poolt Vaata postitust
                    Ja mis nüüd panin tähele. Helikaardis on hirmus müra sees. Nagu toitefiltri kondekas oleks puudu. ( umiseb ) Ma ei tea kas see nüüd oleneb Windowsist või heli driverist. Veel võib asja ostetud ekvalaiser selle heli välja tuua. Muidu cd mängija taga pole mingit kuminat. On puhas heli.
                    Kas ma saan õigesti aru, et arvuti on ühendatud miski audiosüsteemi külge?
                    Kuidas kogu seda kupatust toidetakse? Ühest pistikupesast või erinevatest? Kui erinevatest, kas on toide samalt faasilt või erinevatelt? Maandusega on lood kuidas?
                    Urin võib viidata puudulikule maandusele ja/või parasiitsidestustele läbi maandus/signaaliahelate. Audioseadmetega rohkem kursis olevad foorumlased oskavad selle teema paremini lahti seletada.
                    Ei ole välistatud, et võrguprobleemide alge peitub samas.

Comment

Kas ma saan õigesti aru, et arvuti on ühendatud miski audiosüsteemi külge?
                      Helikaardist läheb juhe ekvalaiserisse ja sealt lõppvõimendisse.

Kuidas kogu seda kupatust toidetakse? Ühest pistikupesast või erinevatest? Kui erinevatest, kas on toide samalt faasilt või erinevatelt?
                      Arvuti on teises pistikus. Ja usun, et samas faasis.

Maandusega on lood kuidas?
                      Seina pistikus küll mingit maandust pole tehtud.

Kuid sama toiteploki taha on mul pandud cd rom ( 3 nupuga ) mis on cd mängija eest hetkel. Sealt mingit müra ei tule. Müra tuleb ainult helikaardist.

Kui kõrvklapid helikaarti ühendan on seal üsna suured parasiit / uitvoolu helid. Kuid klappides kuminat ei kuule.

Comment

Sellisel juhul tuleks alustada korraliku maanduse ehitamisega.
                        Kui arvuti korpus ja audioseadmete maandusklemmid kokku ühendada, kas siis müra kaob? Eraldi juhtmega tähena ühte punkti.Oled proovinud?
                        Tegelikult küll ei ole hea ilma korraliku maanduseta loomkatseid teha.Kehvemal juhul võib lõppeda millegi mahapõlemisega.

Comment

Ma nüüd saan ka uue helikaardi. Praegune helikaart on inteligeeritud. Kui meenutan. On selle helikaardiga ennemgi probleeme olnud. Üks kanal oli pikka aega tumm. Ja ükspäev hakkas ise tööle.

Ootan ära millal uue kõvaketta ja helikaardi kätte saan. Paigaldan ära. Lasen uue Windowsi ja driverid peale. Eks siis näis mis edasi saab.

Praegune kõvaketas sai umbes aasta tagasi kasutatuna ostetud. Arvuti ise on 5 aastat teeninud. Poest uuena ostetud.
                          viimati muutis kasutaja plaaster; 28 April 2011, 19:17.

Comment

Esmalt postitatud plaaster poolt Vaata postitust
                            Ma nüüd saan ka uue helikaardi. Praegune helikaart on inteligeeritud. Kui meenutan. On selle helikaardiga ennemgi probleeme olnud. Üks kanal oli pikka aega tumm. Ja ükspäev hakkas ise tööle.

Ootan ära millal uue kõvaketta ja helikaardi kätte saan. Paigaldan ära. Lasen uue Windowsi ja driverid peale. Eks siis näis mis edasi saab.

Praegune ketas sai umbes aasta tagasi kasutatuna ostetud. Arvuti ise on 5 aastat teeninud. Poest uuena ostetud.
                            Kui vähegi võimalik, siis ära kõiki samme (kaart, ketas, draiverid jmt) korraga tee... Muidu me vb ei saagi teada, kus kala.

Comment

Ok.

Kõvaketta peaksin esimesena kätte saama.

Comment

Kui sul seal arvuti taga veel võimendi või midagi on, mis võiks häiret oletatavalt põhjustada, siis katku need arvuti tööks mittevajalikud asjad arvuti küljest lahti, näed mis siis toimub.

Comment

Working...
                                X