Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Probleemid arvutiga

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Probleemid arvutiga .

Tegemist vaid ühe OP süsteemiga, paljudest, töötavatest. Ülejäänu sõltub rakendustest, mida kasutada.

Viirusetõrje on minul kõikides masinates kõikide OP süsteemide all olemas, nii et võimalikke viiruseid oma arvutis ei ladusta.
    Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa

Comment

Arvutiga lähevad lood aina kummalisemaks. Linuxit ei kasuta hetkel kuna ei oska seda programeerida / käsklusi anda.

Panin uuesti Win Xp peale. Nüüd videosid ja pilte avab ilusti. Aga millegi pärast hakkab Win jamama kogu aeg. Olen viimase paari nädalaga 5 -6 korda Widowsi peale pannud ja erinevaid versioone proovinud. Originaal windowsi kood muutus ka kehtetuks ja win läks hoiatamatta lukku. Panin uue tõmmatud versiooni peale. Nüüd jamab internett. Saan umbes tunnike netis olla ja seejärel on ühendus kadunud. Panen kõik netilehed kinni ja kui uuesti akna avan on nett jälle olemas.
      Ise kahtlustan viirust. Kummaline, et ükski viiruse ega nuhkvara tõrje ei leia midagi. Format C ka ei aita ketast puhastada. Mis teha.
      Alati kui kõik programmid paika saan on jälle Win kottis.

Kas saab kuidagi kõvaketta puhtaks teha või aitab ainult prügikast.

Comment

Kui formaatimisest pole abi olnud, siis ei saa siin mingit viirust süüdistada. Iseasi, kui see erilise ebaõnne tõttu iga taaspaigaldamisega uuesti arvutisse poeb, aga seegi ebatõenäoline.

Comment

Esmalt postitatud plaaster poolt Vaata postitust
          .... Originaal windowsi kood muutus ka kehtetuks ja win läks hoiatamatta lukku. ....
          Kuidas see küll juhtuda sai?

Kõvaketast saab puhastada küll, päris eduliselt. Ma soovitan tõmmata see:

Miks, küsite? Sest sel on olemas suurem osa vajaminevatest tööriistadest.
          Ketta täielikuks puhastamiseks kasuta tootja enda vahendit selt plaadilt. Low lewel format või zero fill. Ja tee kettale põhjalik test.
          Samuti võid teha mälutesti, jätad Memtesti nt. ööseks käima. Paha pole proovida ka mõnd süsteemi koormustesti.

Kui tahad widowsi edasi kasutada, pane ikka see oma originaalvariant. Ja linuxi saad kõrvale panna, nagu erku eelpool seletas.

Comment

Esmalt postitatud kaurman poolt Vaata postitust
            Kui formaatimisest pole abi olnud, siis ei saa siin mingit viirust süüdistada. Iseasi, kui see erilise ebaõnne tõttu iga taaspaigaldamisega uuesti arvutisse poeb, aga seegi ebatõenäoline.
            Mõni MBR- rootkit nt.. Sellisele ei tee tavalise formatiga midagi.

Comment

Proovin.

Arvuti läheb erit hulluks kui Win update ka peale panen.

Comment

Esmalt postitatud tcumen poolt Vaata postitust
                Mõni MBR- rootkit nt.. Sellisele ei tee tavalise formatiga midagi.
                Heakene küll, kui on valitud quick format, siis ilmselt tõesti mitte, aga kui võtta full, siis peaks ikka kaduma ju?

Comment

Ma ei ole sellese wini hingeelusse väga süvitsi sisenenud, aga olen lugenud väiteid, et nt.MBR-i ei kirjutata üle, kui see loetakse installeri poolt korrektseks.
                  Konkreetseid viiteid tuua ei oska, mäletatavasti sai hinnavaatluse foorumist selleteemalist juttu loetud.
                  Ise olen korra sellise rootkiti moodi putukat kahtlustanud, aga polnud aega sellega mässata. Kuigi huvi oli asi selgeks teha.Lihtsalt kunde ei andnud aega.Low level format kettale tegi asja korda.

Comment

Ma ei ole sellese wini hingeelusse väga süvitsi sisenenud, aga olen lugenud väiteid, et nt.MBR-i ei kirjutata üle, kui see loetakse installeri poolt korrektseks.
                    Konkreetseid viiteid tuua ei oska, mäletatavasti sai hinnavaatluse foorumist selleteemalist juttu loetud.
                    Ise olen korra sellise rootkiti moodi putukat kahtlustanud, aga polnud aega sellega mässata. Kuigi huvi oli asi selgeks teha.Lihtsalt kunde ei andnud aega.Low level format kettale tegi asja korda.

Mine tea... Ehk ongi nii, ei oska ka 100% kindlusega kommenteerida. Igatahes ajab see W maailm mulle üha rohkem hirmu nahka. Kuhu ka ei vaataks, mingi oht või pahalane. Ja ei, ma ei taha siin hakata winni maha tegema: igaüks kasutab, mida õigeks peab ja w kui niisugune ei ole ebaõnnestumine. Lihtsalt tõesti, üsna valvas peab olema.

Aga mbr osas tuli vanast ajast meelde...

Kas annaks ehk sellega ka klattida?

Kuigi jah, nii või teisiti... Kui tal vahepeal hoopis linux peal oli, siis kirjutati kõigi eelduste kohaselt mbr nii ehk naa üle?

Comment

Esmalt postitatud kaurman poolt Vaata postitust
                      Kuigi jah, nii või teisiti... Kui tal vahepeal hoopis linux peal oli, siis kirjutati kõigi eelduste kohaselt mbr nii ehk naa üle?
                      Kui linux kõrvale panna, või hoopis wini asemele, siis see kasutab ju oma bootmanageri. Grub on vist teisel nimeks.Ja see kirjutab MBR-i üle.
                      Sellest on ka see soovitus, kui soovitakse wini ja linuxit kõrvuti kasutada, installida esimesena win ja siis linux.
                      Wini bootmanager konkureerivaid opsyse ei salli, linuxi oma küll, lubab validagi, millist opsyssi bootida.
                      Aga kui ta (teemaalgataja) vahepeal mitu uut wini on paigaldanud, on suure tõenäosusega ka need linuxi partitsioonid koos bootmanageriga sealt kettalt eemaldatud.

Comment

Kui linux kõrvale panna, või hoopis wini asemele, siis see kasutab ju oma bootmanageri. Grub on vist teisel nimeks.Ja see kirjutab MBR-i üle.
                        Sellest on ka see soovitus, kui soovitakse wini ja linuxit kõrvuti kasutada, installida esimesena win ja siis linux.
                        Wini bootmanager konkureerivaid opsyse ei salli, linuxi oma küll, lubab validagi, millist opsyssi bootida.

Seda minagi

Võimalik, et olen millestki valesti aru saanud, kuna pole vahepeal teemal silma peal hoidnud ega nüüd uuesti lugenud, aga mulle jäi mulje, et siin ongi liigutud rajal win-->linux-->uuesti win ehk siis, mis iganes seal mbr peal ka alguses ei olnud, peaks nüüd kadunud olema, mistõttu tasuks eeldada viga mujal.

Aga, nagu öeldud, ma võin hetkel teemast natuke mööda rääkida... Vabandan sel juhul ette.

Comment

Pole meil vist mõtet oletada.
                          Las teemaalgataja teeb oma masina ketta korralikult puhtaks ja kontrollib töövõimelisuse ka ilusti üle ja teeb puhta installi talle sobiva opsyssiga, ja siis annab tulemustest meile ka teada.

Comment

Kuna mul on kõvakets " Seagate " oma. Tegin Seagate Sea Tools ( graphigal ) Full erase. Ja panin originaal Win xp Home peale tagasi. Arvti hetkel töötab hästi. Windows update pole veel teinud.

Uurin veel mis seal plaadipeal head on.

Teen veel Windows update ka ära. Eks, siis paari päeva jooksul ole näha kas jamab veel või ei.

Ma ei saa hästi aru, milleks on hea Linux Windows kõrvale installida ?
                            viimati muutis kasutaja plaaster; 23 April 2011, 23:39.

Comment

bad sector-it ei kahtusta ?
                              wõib juhtuda nii et salvastad op systemi just vigasele sektorile ja siis hakkab igst huvitavaid anomaaliaid toimuma, sama siis ka programmidega.

Comment

Pigem et ei kustutata partitsioone ära. Format ei paranda vigast partitsiooni. Näiteks tavaline on et partitsiooni suurus saab viga. 100G kettast saab rohkem. Win salvestab rahuga aga lugeda sealt enam ei saa ju. Tegelik kirjutatud data satub aga kuskile teiste failide keskele. Seega kahjustada saavad ka failid mis enne all. Peale paari sellist kala kunagi aastaid tagasi hakkasin alati partitsioone enne uut installi kustutama. NTFS on selliste asjade suhtes miskipärast vastuvõtlikum. Selliseid vigased partitsioonid tekivad enamasti kui miski kirjutab kettale ja keegi masinal juhtme seinast välja kakkub või muul viisil jõuga kinni paneb.
                                Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
                                1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
                                2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

Working...
                                X