Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
see torrenti teema ei saa vist õige olla sest kasutanud seda juba aastaid siin ja probleem siis alles nüüd. Mingeid kindlaid aegu ei ole nagu kuidas kunagi. Vahest öö otsa torrentis ja kõik ok, samas miskine 1h ja läinud net. Modem või ruuter? pole teadja päris neis asjades 1770 öeldakse ruuter, karp mille kaudu mina saan tv ja neti ja ka telefoni. Jah seal sabas on minu ruuter. Sellest starmani kastikesest tuleb juhe seina pistikusse ja sealt juhtmega minu ruuterisse ja sealt kolm juhet edasi seadmetesse, lauaarvuti, läpakas ja tv. Tv kasutan neti harva. Siin minu ruuteri settingutest miadgi.
WAN
Connection Type Dynamic IP WAN IP 82.131.111.157
Subnet Mask 255.255.252.0
Gateway 82.131.108.1
DNS 85.253.0.130
Secondary DNS 85.253.0.2
Cable/DSL Connected
LAN IP Address 192.168.0.1
Subnet Mask 255.255.255.0
DHCP Server Enabled
INFORMATION System Time 4/2/2011 18:43:6 System Boot Up Time 02:33:19 Connected Clients 3 Runtime Code Version V25.1.2.117 Boot Code Version V0.1.5.24 LAN MAC Address 00:73:44:691D WAN MAC Address 00:18:F3:B2:0E:3E
selle oma ruuteri settingutes on DNS 195.50.209.244 mis siis selle neti.ee oma vist.
Microsoft Windows XP [Version 5.1.2600]
(C) Copyright 1985-2001 Microsoft Corp.
C:\Documents and Settings\aarne>
selline asi kah siis. seda tracert asja pean veits hiljem proovima. Kas seda tarvis teha siis kui neti pole või siis kui net on. Olen natuke lammas selliste asjade juures.
nüüd vahepeal neti polnud ja proovisin tracert asja aga peale tärnide ei midagi. Siis läksin sellele trendneti aadressile, mis ei vaja neti, ja sealt panin disconnect ja siis connect ja net olemas. See net kaob nagu minust starmani kastini ära. Ta ei leidnud ka starmani ip tracertiga.
Sinu probleem on selles, et kaks DHCP-serverit toimetavad ühes alamvõrgus.
Tegutsemiseks on kaks võimalikku varianti.
Soovitan rohkem seda:
Sel oma ruuteril keerad kinni DHCP ja ühendad ta Starmani karbiga mitte WAN pesast, vaid LAN pesast.St. jääb toimima vaid switchi ja wifi AP-na. Samuti tuleb tema ip vahetada millegi sobivama vastu, praegu kattub Starmani klotsi LAN-omaga.Nt. 192.168.0.2
Teine variant: oma ruuteri IP ja DHP aadressvahemik pane teise alamvõrku.
Nt. 192.168.1.1 (ruuteri uus ip), samamoodi jagatav ip vahemik 192.168.1.x-y.
Ja siis pane DNS-serverid ka needsamad, mis Starmani klotsil on.
ses mõttes aqv nõus et 4 aastat toimis wifi ruuteriga siis hakkas jebla peale, et net kaob ära. Mõtlesime, et wifi ruuter läbi ja ostsime uue tavalise ruuteri aga sama mure. See ip asi ei saa nagu seotud olla tegelt. Ise küll asja väga ei jaga aga ei tundu et asi selles ip sest miks ta siis eelnevad 4a toimis.
Vb olla on 1 sinu arvutitest kurjajuur (1 neist saadab liiga suure päringu ja teised 2 arvutit kannatavad)? Hetkel on sul 3 arvutit taga? Pingid seda starmani niimoodi | ping 85.253.0.130 -t | ühendus peab olema stabiilne siis lülitad teised arvutid järgi. Näed peale seda, kas muutub midagi kiiruses jne. Peale seda paned ping jooksma | ping 192.168.0.101 -t | ja kolmas arvuti | ping 192.168.0.102 -t | , Ja ruuteri gateway | ping 192.168.0.1 -t | , kui nüüd nett ära kaob, siis näed, millise arvutiga veel võib olla ühendusraskused, kui kõik annavad veateateid võib viga ruuteris olla, teistel juhul võib olla viga kusagil kellegi arvutis.
On juhuseid olnud, kus toiteadapter ei tööta korralikult ja nett kaob pidevalt.
Pistiku otsad on vahest halba ühendust andma hakkanud. Juhe kuskil liigub ning annab halba ühendust...
Hm. Tegelt 2 arvutit ja tv millest tv on väga vähe järel olnud. Ja seda neti kadumist ei mõjuta see kas on järel üks või teine või mõlemad kõigil juhtudel on kadunud. Ja see koormuse asi ei saa ju ka olla sest miks 4a ei olnud probleemi. Oma poolsed kasutus harjumused on ikka samad. Pigem on miski asi vandusest nõder ja hetkel tundub, et siis starmani ruuter/modem sest see ainuke vana selles ahelas. Ei tea kas neti kiirus on selle ping asjaga seotud jne, et liiga palju käske ajab asja niiviisi kinni, et net kaob kuskilt ära ja tundub, et starmani ruuterist minu suunas. Kui neti kiirus kah midagi mõjutab siis speed.hot andmel on mul 37-45 Mb/s ei ole ju lahja, et hakkama ei saaks, kui üks arvuti sibab msn, orkuti ja mõne suvalise neti lehe peal ja teine üldjuhul laeb torrentis midagi üles 10kb/s ja alla tavaliselt 300kb/s ja sinna juurde veel mõni online game. Ja seda kõike on saanud teha 4a ja enam siis mitte ve. Õnneks paigaldab elion meile siia mingi aeg selle uue ja megahüper kiire interneti, et siis on starmanil konkurent olemas ja ehk siis asjad hakkavad ka nende poolt liikuma.
Torrentit võib teha keegi kasutaja kuskil kohtvõrgus, kannatab tavaliselt keegi teine. Läbipõetud probleem endises peda ühikas. Endal oli toas wifiruuter, sümptomid enamvähem samad. Läbi ruuteri ei tule midagi, peakaabliga nett olemas. Võrku haldav tegelane käis kohal, uuris puuris, tõmbas mõned aadressid kinni ja asi korras. 5 min hiljem, probleem kordub. Lõpuks soovitas ruuteri "switchiks" teha(nagu tcumen soovitas). 5 min ruuteri manuaalis tuhnida ning ruutris üks muutus ning probleemid kadunud.
Sellisel juhul oleks vaja õigust ruuteris tuhnida ja teadjamad inimesed teavad rääkida wifiruuterist switchiks tegemise ohtudest? Enda mälu kehvake, oli tegu vist ruuteri enda tulemüüri vms maha keeramisega...
Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts
Kaldun arvama, et tähemehe klotsist nüüd küll switchi ei tasu teha. Ehk bridge tuleks veel kõne alla.
Aga võiks mõelda kuidas tõestada, et just nende (klotsi)poolne probleem on. Kui on pelgalt üks masin ilma mingi vahekeemiata kaabelmodemi küljes ja asi külmub, siis peab midagi olema tõestuseks tuua kui tehnik uksest sisse astub. 4a ei ole mingi argument. Seda külmunud seisu tuleks siis demonstreerida ja olla 100% veendunud et oma masinas mingit kala pole. Parim, kui sellise seisu saaks ka tehniku enda arvutiga.
nu tehnik käis ja pusis miskine 1h. Algul oli muidugi lihtne, et on jah miski jama aga proovige otse nende modemist ja andke teada. Ma siis selgitasin, et mul kaks arvutit ja mõlemal neti vaja ja uuesti mis on olnud jne. Siis helistas oma kamraadidele ja pika pusimise peale tuli välja jah, et miskine jama on. Algul kah et arvuti viga, ei tahtnud mina uskuda et mõlemad arvutid sama asja suudavad põhjustada (erinevad kasutajad ja tahtmised netist) sest mure oli nii ühe kui teisega ja mõlemaga korraga kah. Pingis kah pidevalt minu ruuterit ja oma modemit ja suhtles oma kamraadiga teises otsas ning lõpptulemus oli, et vahetatakse modem välja. Nu uus modem hetkel töötab ja eks näis mis edasi. Tundus ka, et see minu modem oli vist mingi selline millega pidigi anomaaliaid tekkima aga egas seda väga kõvasti mulle rääkida tahetud vaid telefonis oma kamraadiga. Hetkel uus modem jah ka pisut teistsugune. Muidugi ei tahtnud ta miskipärast siin olles, et ma nende modemile resa teeksin kui neti polnud, tõestamaks et net tuleb ka siis tagasi kui nende modemile resa teha. Päeval rääkisin antud teemast ka ühele nõrkvoolu vennale tööjuures ja tema pakkus ainu varjandina starmani modemit. Aga nuh mis seal ikka vaatab kas nüüd on ok kõik või mitte. Kui mitte siis juba müstika. Ja see torrenti asi ei puutu otseselt asjasse sest net kaob ilma bitcometit kasutamata kah ja seda ei toonud antud tehnik kah esile kui muretsemis kohta.
2 päeva möödas ja muresid pole, nii et minu loll peake pakkus ikkagi siis õieti, et viga starmani modemi poolne. Ja et see torrenti asi ei puutunud siia, nüüd siis tulevikus teistele teadmiseks.
Kas saab ja mida peaks tegema, et luua netiühendust läbi teise arvuti?
Mõtlen sellist varianti, et elioni modemist tuleb kaabel otse tuppa ja läheb võrgukaarti.
Sellele arvutile lisan 1 lisa võrgukaardi ja sealt kaabel järgmisesse arvutisse.
Kas niimoodi asi toimiks ning kas mõlemal arvutil peab olema sama op. süsteem, või saaks win7 64bit hakkama ka win xp 32bit suhtlemisega.
Kui see on võimalik, siis millised on selle ühenduse miinused?
Põhimõtteliselt võimalik. Win95 mingist Sp-st alates peaks see ICS (interneti ühenduse jagamine) olemas olema. Pole isegi teist kaarti vaja kui on kuhugi teisi arvuteid ühendada. Aga mis sunnib nii "keeruliseks" minema? Kas Elioni klots on modem või ruuter?
Esimene miinus on see, et see jagav masin peab kogu aeg undama. Ilmselt on mitte ainus.
Comment