Niisiis ostsin CD-R plaate. Keskmisest tunduvalt kõrgema hinnaga! Peale oli kirjutatud ilusti 870MB, ehk siis nagu natuke mahukam kui tavaline plaat. Hakkan siis kirjutama, faili suurus 830MB ja siis äkki lööb ette teate, et plaadil pole piisavalt ruumi, asenda see suuremaga. No proovin siis veel korra, ikka sama asi. Hakkan siis plaati uurima ja oh sa poiss, taga on pisike vaevumärgatav kiri Capacity 702,83MB. Kas see pole mitte pettus? Kas siis see 870MB on 870 megabitti mitte megabaiti? Tavaliselt on ikka suurus antud megabaitides, või on siin tegu hoopis mingi uue trikiga? Mina võtan seda igatahes kui pettust, sest kui ühe plaadi peal on kirjas 700MB ja see on ~702MB ja teise peal on samuti 870MB ja see on samuti ~702MB, siis on see petmine. Ja ma pole nõus ostma tavalist 700MB plaati kolm korda kallimalt.
Ja siinkohal küsin veel paari asja, kuna mul pole CD-R ja CD-RW erilisi kogemusi. Niisiis kas on üldse olemas 700MB suuremaid plaate, või on alati tegu sellise pettusega. (oleks vaja 850-900MB plaati)
Teiseks, kas 4,7GB plaat on 4,7 gigabaiti, gigabitti või 700 megabaiti ;D ja kas selle 4,7GB plaadi peale saab kirjutada mida iganes ja ükskõik millise kirjutajaga või on see ainult DVD jaoks.
Tegelikult on kõrini igasugustest silmamoondamistrikkidest... igal sammul püütakse ainult petta.
Ja siinkohal küsin veel paari asja, kuna mul pole CD-R ja CD-RW erilisi kogemusi. Niisiis kas on üldse olemas 700MB suuremaid plaate, või on alati tegu sellise pettusega. (oleks vaja 850-900MB plaati)
Teiseks, kas 4,7GB plaat on 4,7 gigabaiti, gigabitti või 700 megabaiti ;D ja kas selle 4,7GB plaadi peale saab kirjutada mida iganes ja ükskõik millise kirjutajaga või on see ainult DVD jaoks.
Tegelikult on kõrini igasugustest silmamoondamistrikkidest... igal sammul püütakse ainult petta.
Comment