Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Pettus?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

ma kordan veel ma olen ostnud plaate mille mauks on 800mb ja kirjutanud need ka edukalt valmis ...overburn on seline "asi" mis lubab sul plaati kirjutada yle tema tavapiiride KOKKUVÕTTEKS ytlen et overburniga on võimalik kirjutada plaadile tõesti 800mb...ei ole (minumeelest) olemas suuremaid plaate need 900 mb on faked.. :P
    F&F

Comment

okey..nüüd tahaks ise ka ntuke ne targemaks saada nimelt küsimus selline soetasin omale DVD kirjutaja Lite-on DVD+RW LDW-401S ja nagu ma aru olen saanud et on olemas kahte tyypi kirjutajaid DVD+RW ja DVD-RW mis on nende vahe? kumb oleks muiud parem kas +RW või -RW? :-/
      F&F

Comment

Lugemisstandard on ühtne. Kõik firmad ei saanud aga litsentsindusega kokku lepitud ja siis need, kes välja näid dvd-r tegemisest, tegid ise dvd+r. Kasutama pead lihtsalt seda tüüpi toorikuid, milline kirjutaja on sul, loetakse ühtmoodi. Erinevad on toorikute hinnad ja kiirused ka kohati.

Aga ikkagi... 900MB plaadid on täiesti olemas, sõltub ikka kirjutajast:
        http://www20.tomshardware.com/storage/2002...0411/index.html
        http://www.cdfreaks.com/article/67/8
        http://club.cdfreaks.com/showthread/t-61882.html

Kui ma õieti asja mäletan, siis üle mingi piiri (700?) enam ei olnud lihtsalt võimalik kirjutajal kindlaks teha kui suur plaat on sees, sest lihtsalt formaat ei võimaldanud seda. Siis on plaadile põletatud suurus 700MB ja sina loed sildilt et ta on 800 ja overburnid ta 700-lt 800-le... tarkvara jaoks oleks ta nagu 700...

Comment

Nero kodulehekülg on www.nero.com ning igakuiselt uuendatav demo töötab täiesti normaalselt.
          Samas kuidas teada saada millise kiirusega tasuks kirjutada, toorikuid ju erinevaid???

Comment

Minu teada on 702,xxMB lagi, mida nii kirjutajad kui lugejad (CD) suudavad identifitseerida ja see peaks olema ka seoses maksimaalsete radade arvuga, mis toorikule on kantud. Tehnoloogia on aga softile j2tnud vabad k2ed, kirjutada kui tahes palju eeldusel, et CD-RW seadmes on ikka overburn-itav toorik. Sel juhul kirjutatakse lihtsalt rohkem kui default ette n2eb. Standartsetel 700MB toorikutel sellest alast v2lja j22vatele radadele kirjutamine soovitud tulemust ei tohiks anda.

Comment

Kena, et siis 2 kuud vana teema üles korjasite!
              cd-plaadile on ette kirjutatud kõige sisemistele radadele informatsioon, mida nimetatakse ATIP'iks. See sisaldab omas tootjat, kiirust, suurust ja muud tooriku informatsiooni. Originaalse ATIP'i järgi on maksimaalne näidatav suurus ~703MB. Kuna tehnoloogia arenes sellest mööda, siis hakati tegema erandeid. Kuna aga seda infot loeb cd-kirjutaja firmware ja siis annab edasi juba dekodeeritult aspi interfeisile, siis sõltub nüüd edasine kõik firmware tüübist. Liteon'i toodangust näiteks peaks oskama suuremaid plaate korralikult tuvastada kaasa tuleva firmware'ga kirjutaja 52246S ja sellest uuemad.
              Kirjutav programm, nt nero, ainult loeb kirjutaja poolt antud andmeid. Kui on määratud overburn-rezhiim, siis antakse kirjutajale teada, et ta ignoreeriks kaitseid ja kirjutatakse lihtsalt jõuga kõik ära.

Comment

Working...
              X