Oman laptopi ML 51-14 ja netis käin gprs kaudu, aparaat uus(2-3 kuud). sees tarkvara windows xp home, alla laetud kõik tarkvara ja viirusetõrje(f-prot) uuendused, olemas toimiv-uuendatud ad-aware(teen üsna sageli). nn. kahtlastel saitidel ei käi, midagi ülearu alla ei lae, kui aru ei saa panen no, jne... . kuid on üks aga, nimelt saadab arvuti üsna palju välja mingit infot kuhugi. ise arvutis ei toimeta, on vaid ühenduses, ja korraga hakkab miskit kuhugi saatma, ilma, et ma sellest osa võtaks ja välja läheb ikke nii 2-3 kilo korraga. teeb väikese pausi ning siis jälle. asi tuli selliselt nähtavaks, et telefonil on antenni juures see va vilkuv liblikas ja kurivaim muudkui plingib, vaatasin siis nn ühenduse status´t ja mis ma näen, sent muudkui toimetab, samas on veel imelik see, et andmete saamisel on väljasaadetavate andmete hulk ka kudagi suur, nii 15-20 %. selle kirja kirjutamise ajal saadeti ka kuhugi midagi. kuidas saaks teada, mis asi see toimetab ja kuhu ning kuidas. olen kuulnud mingist iris-est, kuid ise seda netist ei leidnud, tuli küll igasugu vasteid, kuid ise ma sealt vajalikku välja ei lugenud. äkki saab keegi abiks olla, et aitaks mul välja selgitada, mis as see ikkagi toimetab minu selja taga ja kuidas seda lõpetada.
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
Laptop´ist liigub midagi välja(mingit infot)
Collapse
X
-
mis sa ei arva seda, et ühenduse püstihoidmiseks tuleks nagu pakette ikka kuskile saata ja vastuvõtta jne.MSN- taneltreima182@hotmail.com
telefon katki.
-
Kas XP on seadistatud?
Tulemüür on XP-l juba olemas, aga vaikimisi on see väljalülitatud.
Ühenduses olemiseks on vaja sinu seadmel suhelda teenusepakkuja seadmega ka siis kui sa hetkel ühendust ei kasuta.
Aga kui OS, viirusetõrje ja/või tulemüür on seadistatud automaatselt uuendusi alla laadima, siis määratud ajal kontrollitaksegi uuendusi.
Iseasi, kas kogu "sebimine" on ikka kontrolli all.
WinXP seadistamisest on üksikasjaliselt juttu Arvutikasutajas 8/2003 ja 1/2004.
Comment
-
AK poliitika kuuldavasti eeldab et ostad ajakirja paberkandjal või vanema numbri toimetusest. Iseenesest arusaadav küll... Netis on ka aga vanemad lood ja mitte kõik.
Zonealarmi kohta räägitakse halbu lugusid...ei tea ise aga olge valvsad
Norton internet security (sisaldab ka viirusetõrjet) on ka täitsa arvestatav, blokeerib portide skännijad, viirused ja kisab kui keegi üritab masinast võrku minna.- Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
- Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!
Comment
-
ütleks, et Agnitum'i Outpost Firewall on ka päris kobe tükk: blokeerib sissetulevad ja väljaminevad ühendused (kui ise ei luba), võtab veebilehtedelt reklaamibannerid maha, keelab pop-up'id, annab port scanneritele laksu, kontrollib e-maili manuseid ja isegi kaitseb troojate eestYou can always find another bug in your system...
Comment
-
Mina soovitaksin hoopis Kerio Personal Firewalli - tunduvalt tõhusam kui ZoneAlarm. Saab blokeerida soovimatuid reklaame ja popupe.
Ja veel XP-toimub 135 pordi peal kogu aeg mingi DCOM+ servisega seotud sisenev liiklus, mida pole absoluutselt vaja. 135 on mõtekas kinni keerata. Lisainfot ja testimist: AuditMyPC
Comment
-
Ühenduse saad GPRS-i kaudu, kui selles süsteemis on kasutusel ka mingeid CSMA/CA algoritmi sarnaseid "lisandeid", siis:
1) PC "kuulab", kas võrk on vaba
2) saades positiivse vastuse, saadab spetsiaalseid testpakette
3) saades veelkord positiivse vastuse, võib alata pärisandmete saatmine.
CSMA/CA algoritmi kasutatakse WiFi alas.
Sellest on lähemalt juttu 'Arvutimaailm 4/2004', kokkupõrke vältimise algoritm CSMA/CA (Carrier Sense Multiple Access with Collision Avoidance).
Eesti keeles siis kasutajatundlik ühispöördumise ja põrke ärahoidmise algoritm.
Kahjuks GPRS-i süsteemi ei tunne, nii et sorry, kui mõte ei sobi!
Comment
-
GPRS ei ole ühispöördumisega võrk, see lihtsalt kasutab ühte või mitut GSM'i timeslott'i korraga. Seega mingit kollisioonide jms värki ei ole, niisama point-to-point link.
Windows ise küll annab oma olemasolust maailmale aeg-ajalt teada ja rakendab kogu seda võrgusheeringu värki. Kui seda vaja pole, siis võid ju "server" service'i kinni keerata, siis saad küll ise teiste masinates ringi kolada aga teised sinu masinat oma kohtvõrgus ei näe ja samas ei saa ka sinu välja jagatud kaustadele/printeritele ligi.
Btw, kes korjas jaanuarikuu teema üles?
Comment
Comment