Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Probleem Delli laadjaga

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Probleem Delli laadjaga

Niisiis, äkki oskab keegi aidata v viitsib uurida.
    Toodi tarkvara probleemiga Dell Latitude d600, hakkates siis asja uurima selgus et asi ei lähe käimagi.
    Täiesti null, kuna tavaliselt on viga laadjates siis hakkasin laadjat testriga torkima ning sealt tekkis hämming.
    Delli laadjal on kolm juhet, kaks valget üks must.
    Proovisin siis laadja otsast ja laadja seest - et kas vool üldse otsani jõuab - kõikkidest kolmest juhtmest jõudis vool ilusti otsani.
    Esiteks vool mis ma kätte sain laadja otsast üks testri ots laadja otsa välis küljel - teine, laadja otsa siseküljel ( mitte selle pulga küljes) - sealt sain näiduks 19.59V - on see normaalne ?
    Teiseks.. Testri üks ots välis küljel ja teine siis selle laadja otsa sees oleval pulgal... pinget polnud.
    Kolmandaks testri üks ots laadja otsa siseküljel ja teine keskmise pulga küljes.. pinget polnud

Kogemusi suht vähe ja dellidega pole eriti kokku puutunud - aga minu meelest peaks pinge tulema niiet üks testriots on laadjaotsa välis küljel ja teine laadja otsa sees oleva pulga peal..?!

Jutt tuli keeruline aga äkki keegi oskab miskit nõu anda...

Vs: Probleem Delli laadjaga

Väline ring on pluss, sisemine ring miinus ja keskmine data ots, kust jookseb digisignaal laadija võimsuse kohta läpani. Seal peabki olema praktiliselt 0V, kui elu pole. Kui seda ei ühenda, siis D600 karjub, et ei tunne laadijat ja üle 600MHz mul välja ei jooksnud.

PS! Plussi ja miinuse mitte segi ajamist praegu ei garanteeri.

Comment

Hmm, okei mõni soovitus äkki veel mida vaadata võiks ? omal mõtted hetkeks otsas

Comment

Kui laadija korras, siis tuleb läpa toiteahelad üle kontrollida.

Comment

kui laadija ühendad, kas võtab läpaka peal tuled põlema? mul omal d600, sai mingi väiksevõimsusega laadija talle ühendatud - akut ei lae, aga masina hoiab täisvõimsusel elus küll. Kui akut laadida tahta, peab originaallaadijaga laadima. aga mul konkreetselt originaallaadijal vist keskmine soon katkestuses, sest sellega viimane kord proovides pilti ette ei võtnud (pinged on olemas, 19.59 on täitsa okei, kuna 19.5 on ette nähtud laadija peal)

Comment

Pingest on suht savi, 0,5-1V kõikumist siia-sinna ei tee veel midagi.

PS! Kui keskmine soon on katkestuses, siis ei saa läpa lihtsalt aru, mis laadija taga on. Sisse peab enivei lülitama.

Comment

Võin anda testimiseks mõne laadija. Kumb variant on, kas 4,62A või 3,34A ?

Comment

Täpselt nii ongi. Välisküljel on +19V, siseküljel GND ja keskmine siis see tuvastus pin. Praegu tundub küll, et laadija täitsa korras. Kui ta mingit piiksuvat heli ka ei tee, siis peaks kindlasti korras olema.

Comment

Esmalt postitatud Eggy poolt Vaata postitust

PS! Kui keskmine soon on katkestuses, siis ei saa läpa lihtsalt aru, mis laadija taga on. Sisse peab enivei lülitama.
                  Kas see on muidu margikohane info või üleüldine standard? Uurin, kuna minuoma originaallaadijaga sisse ei lülitu, kuigi pinged paigas. Lahjema variandiga lülitub sisse küll, aga ei lae. samas, aku pealt ka ei käi.

Comment

Laadijad samad, aga läpparid võivad erinevad olla. Kui läppar laadijast signaali ei saa, siis laadima ei hakka. Vast siis ei saagi sealt laadijast signaali ning aku on täitsa tühi? Siis ta tõesti sisse ei lülitu.

Comment

Esmalt postitatud tazavi poolt Vaata postitust
                      Kas see on muidu margikohane info või üleüldine standard? Uurin, kuna minuoma originaallaadijaga sisse ei lülitu, kuigi pinged paigas. Lahjema variandiga lülitub sisse küll, aga ei lae. samas, aku pealt ka ei käi.
                      Ma usun, et minu käest on läbi käinud pea sada erinevat masinat, siiani kõik labori toitekalt vähemalt sisse lülitanud. Mõned DELL-id ei ole akut hakanud laadima ja üks miski HP NX/NC seeria masina oli, mis ei võtnud pilti ette (samas sisse lülitas ikkagi).

Comment

Esmalt postitatud katkine poolt Vaata postitust
                        Laadijad samad, aga läpparid võivad erinevad olla. Kui läppar laadijast signaali ei saa, siis laadima ei hakka. Vast siis ei saagi sealt laadijast signaali ning aku on täitsa tühi? Siis ta tõesti sisse ei lülitu.
                        Läpakas on ennem minukätte sattumist mingi 1-2a kapipeal seisnud, niiet võib eeldada et aku on täitsa null.
                        eniveis laadja on originaal 19,5V 4,62A

Igatahes ma katsun kontrollida miskit viisi kas keskmisest pulgast signaal läpani jõuab

Comment

Esmalt postitatud katkine poolt Vaata postitust
                          Täpselt nii ongi. Välisküljel on +19V, siseküljel GND ja keskmine siis see tuvastus pin.
                          Oot-oot, minu arusaam on siiski nii, et väline ring on GND, sisemine ring on +, ja keskmine pin on tuvastus.

Comment

Daamn, mõtlen ühtepidi, kirjutan teistpidi.

Comment

Okei, torkisin jälle testriga... võtsin laadja lahti ja proovisin siis teada saada kas juhtmetes on häda.. signaal jõudis ilusti punktist a punkti b, mis paneb mõtlema,et vist tuleb viga hakkata otsima läpa seest ?!

Comment

Working...
                              X