Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

BIOs ei tunne uut ketast ära

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

BIOs ei tunne uut ketast ära

Jama nimelt selline siis, et sai muretsetud uus ketas algne oli 80gb seagate ja uus ketas mis sai kasutatult ostetud oli ka seagate aga 500gb. Nimelt siis peale uue ketta lisamist muutub siis tegelikult peamine ketas slaveks ja cd rom mis on slave kaob üldse ära. Olen proovinud neid omavahel vahetada ehk cd slaveks ja vastupidi. Panen siia ka mõned pildid mis sai telefoniga valmis tehtud mis BIOs näitab.

Esmalt siis nii nagu ta algselt oli ehk siis vana kettaga :

N
    üüd siis sama olukord ainult, et kettad on ära vahetatud :

B
    ios näitab vana ketta kohta sellist teksti :

Ja uue ketta kohta sellist infot :

Kuna ketas pole uuena ostetud siis on sellele vaja format teha ja uuesti win peale lasta kuid kuna bios ei tunne cd romi ära siis pole võimalik ei formatit ega ka uut wini peale panna. Mida siis teha, et saaks tööle uue ketta koos cd romiga?
    Aitäh kõigile kes teemat loevad ja proovivad aidata !!

Vs: BIOs ei tunne uut ketast ära

Pealkiri on ju vale, BIOS tunneb ketta ära. Kuidas muidu neljanda pildi oleks saanud teha.
    Kui ketas ja CD istuvad sama IDE kaabli peal peab "master" olema kaabli lõpus ja "slave" keskel.
    Kontrolli, et ketta "champer" oleks "Master" või "Cable select" asendis.

Comment

SUUR SUUR AITÄH SULLE! Nimelt asi oligi selles, et vanal kettal oli mingi väike asi mis oli 2 pini vahel ja ma pidin selle lihtsalt ümber uuele tõstma. Ei tea kuidas nii loll asi 2 silma vahele sai jääda enda arust sai küll kõik üle vaadatud kettal.

Veelkord aitäh!!!!

Comment

Nonii saaga jätkub, sai win xp peale pandud kuna 7 tõi kaasa erroreid installi ajal. Driverid on peaeagu kõik olemas kuid mida pole on internet ! emaplaat peaks olema k9n sli platium ehk siis 2 ethernet pordiga ja kui ühe lan kaabli taha siis ühendasin, mis mul muidu digipoksi läheb ei ole internetti. Arvuit tundis kaabli ära ja tundus nagu oleks kõik korras kuid oh imet interneti pole. Enne kõvaketta vahetust jebisin ka selle netiga kui 7 peal oli siis ühendas nii kaabliga kui ka wifiga netti aga ütles no internet connection ja see kollane kolmnurk oli wifi ikooni peal kuigi istun praegu netis oma macbookiga ja majas veel üks pc üle wifi. tegin siis ka paar pilti, et mu segasest jutust midagi aru saaks.

Ehk siis praegu on arvutis sellised ühendused :

S
        ee netiga ühendatud ikooni general näitab siis sellist asja : Ja suport sellist :

D
        evice mangment näitab siis ainukeste hüüumärkidena heli ja siis arvatavasti wifi kaarti mida arvuti hetkel ära ei tunne :

Minu mõistus on otsas ei oska midagi teha rohkem, kui keegi oskab midagi soovitada siis andke tuld !!

Ette tänades!!!
        viimati muutis kasutaja Rass007; 24 July 2011, 01:06.

Comment

Pilt näitab, et võrgukontrolleri draiverid on puudu, sellepärast netti ei olegi.

Comment

LAN draiverid peaks peal olema, muidu ju ühenduse parameetreid ei kuvata.
            Aga IP-aadressidega on midagi nihu. Masin ja gateway pole samas alamvõrgus.
            Võid proovida käsurealt aadresse uuendada:
            Start->run->cmd->"ipconfig /release " või "ipconfig /renew".
            Või pane masina IP käsitsi paika.
            Ühendusel paremklõps->Properties->Inernet Protocol(TCP/IP). Avanevast aknast saad käsitsi määrata.

Comment

Esmalt postitatud tcumen poolt Vaata postitust
              LAN draiverid peaks peal olema, muidu ju ühenduse parameetreid ei kuvata.
              ...
              See on kahtlane. Nt minu sülearvutil kuvatakse kontrollpaneelis wifi riistvara marki ja andmeid, aga kaartigi pole sees olemas ega ka kunagi olnud.
              Praegu kasutan Tele2 USB netipulka, kodus on Starmani ühendus.

Comment

Siis pole muud, kui et teemaalgataja uurib välja, mis loom selle "controlleri" nime taga end peidab.
                Paremklõps "kontrolleril"->properties->details->rippmenüüst valida "hardware id`s" ja avanenud aknast rida/read Googlisse.
                Peaks selguse saama.

Comment

Emaplaadi peal on markeering või kui arvuti tööle paned siis peaks ka nägema korraks emaplaadi nimetust.
                  Driverid saad kodulehelt.
                  Teine võimalus on kasutad programmi Unknowdevices http://www.halfdone.com/Development/UnknownDevices/

Comment

Emaplaadi täpne mudel? Emme tootja kodulehelt leiad draiverid sellele ethernet controllerile ja annad floppi, CD või mälupulga pealt arvutile installimiseks. Kõigepealt katsu võrgukaabli pesa (ethernet controller) tööle saada, alles peale seda hakka teisi asju proovima ja installima.
                    Keegi pole targemaks muutunud sellest, et mind lolliks peab.

Comment

Nonii igastahes siis see kollane enternethi kujuke oli ikka wifi oma ja ma sain selle driveri, nüüd olen läbi wifi võrgus ja nett olemas, ei tea mis selle kaabli pesaga sai igastahes algne plaan oligi wifiga netis olla. Nüüd on arvuti korras ja nett olemas !

Aitäh kõigile kaasamõtlejatele ja aitajatele !!!!!!!

Comment

Neile, kes otsivad draivereid ja uuendusi riistvarale. Drivermax proget saab tasuta kasutada, kuid lubab ainult kuni kaks draiverit päevas. Tasuline muidugi niipalju kui vaja.
                        Olen saanud tasuta versiooniga kõik, mis vaja:
                        Created by Innovative Solutions, DriverMax is a driver updater that finds and downloads the latest driver updates for your computer.

Comment

Working...
                        X